Repcsik: A mentőalakulat

Bakancslistához adom
Planes: Fire & Rescue
6 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai animációs film, 83 perc, 2014

Értékelés:

32 szavazatból
Szerinted?

Rozsdás, az egyszerű kisvárosi permetezőgépből lett repülőbajnok visszatér, hogy új szerepben próbálja ki magát a Disney legújabb, nagy fordulatszámon pörgő animációs kalandfilmjében. Miután kiderül, hogy motorjában elöregedett az egyik alkatrész, veszélybe kerül a versenyzői karrierje. Egy kisebb baleset után pedig ráébred, hogy új tapasztalatokat kell szereznie, ezért, légimentőnek áll. Rozsdást a veterán mentőhelikopter, Penge erdőőr veszi a "szárnyai alá", hogy légitűzoltót faragjon belőle. Ebben segítségére vannak a csapattársak: Rigó, a romantikus lelkű oltógép, a komor és bölcs Szélvihar, valamint a mindig serény, bulldózerekből és markológépekből álló Lánglovagok oltóbrigád. Rozsdásnak azonban hamar rá kell jönnie, hogy a versenyzés csillogó világa után a tűzoltók életében jóval kevesebb szerep jut a rivaldafénynek és sokkal több a kemény, sokszor önfeláldozó munkának. Frissen szerzett tudására pedig nagy szüksége lesz, amikor a Dugattyúcsúcs Nemzeti Park lángba borul, ráadásul pont akkor, amikor egy fontos vendégekkel zsúfolt estély veszi kezdetét a közeli szállodában.
Bemutató dátuma: 2014. július 17. Forgalmazó: Fórum Hungary

Stáblista:

Szereplők

Rozsdás hangja
Dipper hangja
Blade Ranger hangja
Skipper hangja
Windlifter hangja
Dynamite hangja
Ned / Zed hangja
Harvey hangja
Patch hangja

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
8/10
Larvitar 2017 jan. 27. - 14:50:08 8/10
10/8. Nem volt rossz. Az elgondolás jó, a cselekmény sem rossz, viszont:

-spoiler-

Amiért nem kap 10-est:

A befejezést úgy gondoltam, hogy beáll tûzoltónak, és elfelejti a versenyzést. Beletörõdik a helyzetbe és új életet kezd. Penge kis mozifilmje és története is ezt sugallta. Hát nem, az utolsó 5 percben ezt a befejezést elrontották. Helyette kaptunk egy \"happy end\"-et, de ez -szerintem- a történet rovására ment. Másrészt olyan talpakkal (futómûvel), amik lassítják a légellenállást, hogyan gondolhatják azt, hogy ugyan olyan gyors marad, mint régen.

Torolt Felhasználo 2016 máj. 26. - 18:18:48
Segítek: benzinkutat nem lehet vízzel oltani. Igazából benzinkutat egyáltalán nem kell oltani a beépített elzárószelepek okán, de ha kéne, akkor homokkal mint az olajkutakat.

Felmerül egy érdekes kérdés: hol vannak azok az Eleven Jármûvek amikhez már nincs alkatrész, mozogni sem tudnak emiatt DE még mindig élnek? Szétszedik õket, vagy hagyják elevenen szétrohadni? És vajon ennek eldöntése az alanyon múlik, vagy a többieken?

Na de ha ez lett volna a Verdák 2, nem útálnánk szívbõl a franchise-t. Mert semmi mást nem akarunk mint egy új történetet. Ez egy új történet a versenyzéshez képest, és a végén van egy új kunszt. Onnantól meg nem érdekel hányszor láttunk már tök hasonlót.

De azért jó lenne tudni: mi lett a kis gyökér csajával az elõzõ filmbõl?
7/10
botta-melinda 2014 aug. 09. - 21:43:17 7/10 Előzmény alien1976
Csatlakozom az elõttem szólóhoz, némi cselekmény elfért volna. Kár, hogy a tábornok eltûnt félidõben.
8/10
alien1976 2014 júl. 29. - 12:30:33 8/10
A folytatásoktól kissé félve ültem be családom mellé a moziszékbe, és "remélem nem lesz nagyon erõltetett", gondolattal vártam a filmet. A végeredmény kissé felemásra sikeredett.
A történet nekem tetszett, jól folytatta az elsõ részt, s a sztori is jól egybe volt rakva. Na itt egy icipicikét megállnék. A felkészítést agyakorlatot, tanulást, a mesében egy kicsit jobban kilehetett volna emelni. Egy két viccesebb jelenetet elbírt volna. S talán a vizsga után, megkapva a tûzoltós vizsgát, azon túljutva, jöhetett volna a nagy tûz. S így egy kicsit talán hosszabb is lett volna a film, amit egy kicsikét rövidnek tartottam. A mentõcsapat karakterei nem lettek teljesen bemutatva, s ez zavart, hiszen nem ismertem meg õket.
Fõleg a repcsikbõl kiugráló mentõcsapat. Azokat totál viccesre, humorosra is lehetett volna venni. Ezek ellenére õk olyan teljesen háttérbe szorultak voltak.
De egy - két poén jó volt benne, s a történet szépen vezette magát, azok ellenére amit az elõbb írtam, hiszen ez csak egy saját vélemény.
A zene jó volt.
A fiamnak annyira tetszett, hogy elindult a pénztárhoz ismételt jegyvételre, amin egy jót nevettem. Miatta 8/10. :):)
10/10
hvv 2014 júl. 20. - 20:51:05 10/10
10/10 8 éves fiú gyereknek.

Szüleinek: 10/10. Jobb, még az elsõ résznél is jobb, egy perc unalom sincs benne.
_Freddy_ 2014 ápr. 09. - 10:37:02
új elõzetes: https://www.youtube.com/watch?v=vh8NwwdrA8Q

+ egy poszter
somersby 2014 jan. 23. - 22:37:48