Retró szerelem

Bakancslistához adom
Westwind
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott német-magyar romantikus vígjáték , 89 perc, 2011

Értékelés:

18 szavazatból
Szerinted?

1988, balatoni úttörőtábor: Doreen és Isabell 17 éves ikrek, Kelet-Németország vidéki területéről utaznak ide edzőtáborba. Mindketten keményen dolgoznak, hogy sikeres evezősként bekerüljenek az atléta-képzőbe. Még a táborba vezető úton összetalálkoznak egy csapat hamburgi, azaz nyugat-német fiatallal. Doreen egyből beleszeret az egyik fiúba. A lányok edzője és úgy általában a külvilág szerint a kettőjük közötti kapcsolatnak még csak a gondolata is botrány. Bár Isabell megérti Doreent, mégis ekkor történik meg először, hogy a két testvér nem oszt meg mindent egymással, véleményük és vágyaik különböznek, miközben szembesülniük kell életük eddigi legnehezebb döntésével.
Bemutató dátuma: 2012. január 12. Forgalmazó: Szuez Film Kft.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
kroll 2012 júl. 09. - 15:49:52 Előzmény 4427
A film ötlete egyáltalán nem légbõl kapott, ilyen esetek a valóságban is megtörténtek.

Valamikor a 80-as évek közepén a apámék vállalata egy NDK céggel csereüdülést folytatott. Ennek keretében NDK-sok jöttek nyaralni a balatonra. Éppen amikor nálunk voltak, szüleim németországi rokonai jöttek látogatóba a vállalati üdülõnkbe (A férj echte német) Ezalatt a nagyobbik fiú és az egyik ott nyaraló NDK-s lány között amolyan egynyári szerelem szövõdött.
9/10
4427 2012 jan. 17. - 19:23:24 9/10
Jó kis film ez. Ez nem a mások élete. Ez a mi életünk is (volt). És mennyivel jobb, mint pl. egy kelet-németé.
8/10
efes 2012 jan. 12. - 19:49:49 8/10 Előzmény Ford Mustang
De, az az. Romantikus vígjáték. Van benne dráma, és van némi politika, de nem úgy, ahogy gondolnánk.
Ford Mustang 2012 jan. 12. - 03:52:22
Romantikus vígjáték? Drámának tûnik, legalábbis a cselekmény leírása alapján. Történet érdekes, valóban egy kis retró, hazai '80-as évek, az akkor már le-letûnõ szocialista rendszerrel terhelt hazánkban, csak németekkel, akik nyilván feltérképezni sem tudták az itteni helyzetet, de a Balaton a Paradicsom volt számukra, még most is kedvelt üdülõhely külföldieknek is, fõleg a németeknek és osztrákoknak, így érthetõ a film gondolati menete, fõbb vázlati felvonultatása.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu