Riley a nagyvilágban

Bakancslistához adom
Girl Meets World
amerikai vígjátéksorozat, 23 perc, 2014

Értékelés:

14 szavazatból
Szerinted?

Riley Matthews igyekszik megbirkózni a felső tagozat jelentette kihívásokkal. Legjobb barátnője, Maya sokkal magabiztosabb nála, apja történelmet tanít, az élete pedig meglehetősen bonyolult. Családja és barátai segítségével Riley próbálja megtalálni helyét a zavaros nagyvilágban.

Évadok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
9/10
Bionika 2017 ápr. 12. - 19:30:23 9/10
Szerintem sem rossz sorozat. Sokat tanultam is belõle az emberi természetrõl.És néha még nevetni is tudtam rajta, és még a csajok is szépek benne. Kár, hogy csak eddig volt olyan idõpontban, amikor tudtam nézni.
jeffero 2015 okt. 03. - 23:45:21
Az eddig vetített és az elõzõ hozzászólások óta leadott újabb részek alapján, szerintem a Disney sorozatok közül a jobbak közé tartozik a Riley a nagyvilágban.
Valahogy más mint a legtöbb Disney sorozat, nem annyira a vígjáték vonalt képviseli, nem az abszurd humort erõlteti, hanem emberibb, hétköznapibb, próbálja az emberi értékeket, a kapcsolatok, a barátság fontosságát bemutatni, egy tinédzser iskolás lány és a szülõk életében (különösképpen egy lányos apuka életében, aki ráadásul a lánya történelemtanára is egyben) elõforduló jellemzõbb helyzeteket több nézõpontból is. Ezen helyzetek legtöbbje ismerõs lehet más sorozatokból, fõleg ha a legtöbbet követed, ami a csatornán megy.
Vannak jobb és rosszabb részek, utóbbiaktól talán egyesek kiábrándulhatnak belõle (vagy az ismerõs, unalmasnak tûnõ szituációk miatt), de akit elvarázsol Riley világa, akit megfog ebbõl valami, az nézni fogja az újabb részeket is. Néha olyan, mintha Riley és barátai nem is a földön járnának, csodálkozunk, nevetünk milyen furcsa helyzetekbe keverednek, az egyes helyzeteket milyen egyedi, érett módon oldják meg (még ha olykor kapnak felnõtt segítséget is), próbálják úgy elõadni, hogy tanulságos legyen, a nézõ is tanuljon belõle, elgondolkozzon rajta, és szerintem ebben rejlik a sorozat különlegessége.

Egyébként arra is gondoltam, hogy talán a régebbi kapcsolódó sorozattal (A kis gézengúz-Boy Meets World) lenne teljes az élmény, hisz részben annak a folytatása. A tanár úr és feleség karaktere (Cory és Topanga) ugye onnan lett átvéve, de egyes részekben feltûnnek más karakterek is (pl. 1. évad 7. részben Farkle apja /Stuart Minkus/, 1. évad 18. részében /10.03-i magyar premier/ Cory legjobb gimis barátja /Shawn Hunter/). Az 1. évad 15. részében visszatekintésképp láthatunk bejátszásokat ebbõl a régi sorozatból.
Én nem emlékszem mely csatornán ment a 90-es években, most hirtelen ezt az oldalt találtam, ahol 1998-at említenek, hogy akkor érkezett hazánkba, és csupán az 1. évadát adták le:
http://www.magyarszinkron.hu/?module=news&action=show&nid=173890

Végül, ha valaki nem olvasta még, itt megtudhatunk többet a Riley a nagyvilágban fõszereplõjérõl és a sorozatról - Rowan Blanchard interjú:
http://www.disney.hu/disney-csatorna/vip/rowan-blanchard/interju
tothjani 2015 ápr. 06. - 19:48:08
Azt a hogy megnõtt a tanár úr, pedig a Boys meets word sorozat kezdetén õ volt 13 éves, most meg már akár lehetne Riley a lánya, aki szintén 13 éves.
Már csak az a kérdés újabb 20 év múlva kapunk folytatást?
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu