Robin Hood

Bakancslistához adom
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai akciófilm, kalandfilm, 116 perc, 2018

Értékelés:

123 szavazatból
Szerinted?

PORT.hu:
Felejts el mindent, amit a legendás tolvajról eddig hallottál. Azt hiszed, ismered őt, de nem is tévedhetnél nagyobbat. Robin of Loxley és egy mór harcos szilaj története ölt testet ebben a vakmerő és vagány históriában...
A keresztes háború véres csatamezőin edződött nemes, Robin of Loxley (Taron Egerton) nem is sejti milyen kegyetlen és korrupt erővel kell szembenéznie, mikor visszatér angol földre, ahol a Nottingham-i seriff a szent háború ürügyén alatt teljesen kisemmizte alattvalóit. Robin és mór barátja, Little John (Jamie Foxx) az ártatlanok védelmében egy merész tervet eszel ki: ellopják a kincstár aranyát, és megdöntik a seriff uralmát.
Robin kemény harcossá képezi ki magát John segítségével, majd álruhát ölt, és úgy fosztogatja a gazdagokat, és osztja szét az aranyat a szegények között. A népben remény ébred a titokzatos tolvaj láttán. De vajon a féktelen csuklyás nyilai elég gyorsak lesznek ahhoz, hogy egy hadseregnyi katonát legyőzzenek? Robin Hood legendája még csak most kezdődik…

A nagyrészt Budapesten forgatott ROBIN HOOD címszereplőjét a Kingsman-filmek sztárja, Taron Egerton kelti életre, mesterét Jamie Foxx, szerelmét pedig Eve Hewson (Kémek hídja) játssza. A további szerepekben A szürke ötven árnyalatából Jamie Dornan, és a Zsivány egyesből Ben Mendelsohn is feltűnik.
Bemutató dátuma: 2018. december 6. Forgalmazó: Freeman Film

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
6/10
Filmekmindig máj. 07. 10:58:04 6/10
Felejts el mindent...-így kezdődik a leírás, s jól eltalálták ha nem is egyre gondolunk. A leggyengébb Hood -film az általam látottak közül. Az 5 4-es atlagpont el van találva. A mai nyelvezet annyira nem vág a film történetébe mint az ész nélkül alkalmazott fekete szinészek/statiszták. Honnan lettek volna akkoriban brit földön ilyenek? A bíró ruhájával is előre rohantak vagy háromnegyed évezredet! Egyszóval hatásvadász film a Netflixre való ahol mar néger nemet hercegnők is vannak nem csak angol királynő. A film nyomokban Robin Hood elemeket tartalmaz. Egyszer megnézhető, bár nemhogy a teljesség igénye nélkül hanem úgy általában igények nélkül.
Kaliff jan. 30. 15:05:23 Előzmény Yuliusz
Láttam Errol Flynn-t ebben a szerepben, (kedvelem a régi filmeket) de nekem túl...nyálas volt és őszintén... felejthető. Costner sem önmagában volt jó, hanem remek színészek voltak mellette, ezért volt számomra emlékezetesebb az a verzió.
Kaliff jan. 30. 15:02:39 Előzmény Sz. Péter
Ezt a verziót nem láttam. Talán nem mindenkinek, hanem a nagyátlag egy részének.
Kaliff jan. 30. 15:01:32 Előzmény Ginoo
Ez igaz, gyerekkoromban nagyon bírtam azt a verziót. De ahogy kijött a Tolvajok fejedelme...nos elég erős alkotás volt.
Ginoo jan. 30. 13:36:58 Előzmény Kaliff
Mondjuk nekem Giuliano Gemma ugrik be elsőre, de Costner alakítása is jó volt.
1/10
mesterséges geci 2022 dec. 06. - 18:46:41 1/10
Hiányzott, mint sárgaláz a lepratelepen. Ekkora szart miért kell?
sawyerx 2021 dec. 16. - 09:18:59
Nem értem a végére, mert nem tetszett, de azért azzal nem árt tisztában lenni, hogy ez egy modern újradolgozása a sztorinak, így egyes korábban írt dolgokba nem érdemes belekötni.
Egy igényes, az eredetit alapul vevő Robin Hood film vagy sorozat viszont nem értem, miért nem készül, hatalmas potenciálok lennének benn.
1/10
kékibéla 2021 dec. 13. - 14:34:22 1/10
Ez valami hipergagyi. Most nézem: Nottingham városbírája bőrzakóban. Igazán korhű darab. Mint a legtöbb szereplő ruhája, frizurája, pofaszőrzete...
10/10
kisssmary 2021 febr. 07. - 15:49:58 10/10
Jó, látványos kalandfilm, alulértékelve.
7/10
Hedis 2021 febr. 01. - 12:56:05 7/10
Szerintem ez egy egész jó film lett. Pozitívuma mindenképpen a látványvilág, a történet szerintem elfogadható és Ben Mendelshon is nagyot alakított. Az viszont szerintem kicsit fura, hogy angliában senki nem ismer fel egy arabot és egy hirtelen visszatérő és a politikába erőteljesen belelendülő grófot is senki nem ismer fel ha kapucni(mármint csuklya) van a fején. Ez a film annak fog tetszeni, akinek nincsenek elvárásai és el tud rugaszkodni a valóságtól. Persze lehetne még rajta javítani.
7/10
buncow 2021 jan. 31. - 19:08:56 7/10
Ha a Kevin Costnereshze viszonyítom, akkor semmit se ér, ha különálló filmként kezelem, akkor eddig egy olyan vasárnap délutáni, lájtos hatost-hetest megérhet talán.
Yuliusz 2020 dec. 26. - 13:33:33
„Maradjunk annyiban, hogyha bárki meghallja hogy Robin of Luxley akkor Kevin Costnerre gondol.”
Vagy Errol Flynn-re, aki ugyan régen játszotta a szerepet, de talán a legideálisabb Robin Hood volt.
A Kertész Mihály által 1938-ban rendezett film sok szempontból máig a legjobb változat.
Sz. Péter 2020 nov. 14. - 07:56:09 Előzmény Kaliff
Nem egészen.
Sean Connery is játszotta Robin Hood-ot.
(Robin and Marian 1976)
1/10
kékibéla 2020 nov. 13. - 21:41:23 1/10
Még szerencse, hogy bem Robin Hood a nigger vagy épp Richard király.
10/10
P.Rekanna 2020 aug. 29. - 08:24:58 10/10
Én nem értem a sok negatív kritikát, jók voltak a harcjelenetek, a story is érthető , a szereplők is hozták a karaktereket. Kimondottan szórakoztató volt.
Kaliff 2020 aug. 09. - 15:52:28
Hát ezt eléggé kár volt leforgatni is. Maradjunk annyiban, hogyha bárki meghallja hogy Robin of Luxley akkor Kevin Costnerre gondol.
7/10
InteriorLulu 2020 márc. 09. - 19:06:41 7/10
Szerintem nincs különösebb gond a filmmel. Nem értek egyet a "hivatalos" kritikával, miszerint kínosan próbál modern lenni és menőzni. Igen, a film nagyon hangsúlyosan, amennyire csak képes rá, próbálja minden téren elemelni magát az összes, a XII. sz. végére jellemző adottságtól, jellemző jegyektől, ám egyúttal a jól ismert sztorihoz-legendához kapcsolódó összes toposztól is. (Nyilván nem bújhat ki a saját bőréből, azaz ha Robin Hoodról szól, akkor a keretek, bizonyos dolgok és körülmények stabilan adottak, melyekhez muszáj igazodni).
Anakronizmust kiáltani tehát, történjék az a film bármelyik pillanatánál, nyilván a koncepció teljes félreértéséről árulkodó butaság. Az egész Robin Hood-história eleve egy legfeljebb minimális tény-maggal bíró legenda, mese, és innentől kezdve már bármiféle mozgóképes megjelenítésében mondhatjuk, szabad a vásár, azaz az egyedüli cél a szórakoztatás, semmi más. A Costner-féle verzió az addigra régóta hagyományosra kövült narratívát mondja fel amúgy igen jól sikerülten, azaz - Freeman, mint hű mór karakterét leszámítva - nem él a merész újítás lehetőségével; a Crowe-féle film a legendabeli alak eredettörténetének elmesélésével borít ezen a narratíván, ugyanakkor igen hitelesnek tűnően (másik nézőpontból teljesen földhözragadt módon) ábrázolja a korszakot.
Ez a mostani - magát egyébként érezhetően pillanatig sem komolyan vevő - Robin Hood másképp meséli el az eredettörténetet, de a hangsúly nem is ezen van, hanem egyrészt a tárgyak és kulisszák, a bevett módon használt fogalmak, és részben a korabeli közgondolkodás provokatívan modern jellegén, sőt akár napjainkra hangszereltségén, másrészt pedig a szuperhősfilmek egyes fontos elemeinek szégyentelenül bőséges használatán. Előbbit persze nevezhetjük (erőltetett) modernkedésnek, utóbbit pedig (kritikátlan) összelopkodásnak, bennem a film ezek okán mégis a már unásig ismert sztori kifejezetten szórakoztatóra feltuningolt újrameséléseként csapódott le - jobban is tetszett az általam látott maximum tucatnyi szuperhősfilm bornírt egyszerűségű többségénél.
Kakukk76 2020 márc. 08. - 20:00:28
Batman + iraki háború + migránsok/menekülthullám + kapitalista Nyugat, mindez visszavetítve a középkorra. Egyelőre izgalmasabbnak tűnik, mint az új Artúr király vagy az Alföldi Róbert által átalakított István király
9/10
nefefe 2020 márc. 07. - 14:48:41 9/10 Előzmény darkbull
Minden vélemény szubjektív, mindenki azt írja, amit gondol.
3/10
darkbull 2020 márc. 07. - 10:35:46 3/10 Előzmény nefefe
Ez teljesen rendben van, csak akkor legyen a film címe Johnny Smith. Igaz nekem akkor is csak 6-7 lenne, nem 9-es.
Összes hozzászólás