Robot Jox

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai sci-fi, 85 perc, 1990

Értékelés:

8 szavazatból
Szerinted?

A távoli jövőben az emberiség lemondott a globális háborúkról és egyéni csatákat vív. Két szembenálló szuperhatalomra osztották a világot, amelyeket mindkét oldalon kiképzett bajnokok képviselnek. Hatalmas robotgépekkel harcolnak földön, vízen és levegőben.

Stáblista:

Szereplők

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
Tommie7 2020 nov. 07. - 18:21:39
robot jokes?
5/10
idõjós1010 2015 nov. 25. - 14:09:34 5/10
Nem találom a második rész topic-ját (Robot Wars) , viszont megnéztem a filmet, és hát még mindig bóvli, de azért lényegesen jobb ennél a résznél. Bár tényleg nincs sok köze hozzá. Hála az égnek technikailag sincs. Még mindig egy kicsit lassú, és értelmetlen, de élvezhetõbb.
5/10
idõjós1010 2015 nov. 23. - 22:22:07 5/10
Olvastam több olyan véleményt már, hogy ez régen milyen hatalmas film volt, és milyen kellemes nosztalgikus érzéseket kelt egyesekben, amikor újranézik, én viszont nem tudok róla ilyen szépeket írni. Ez anno is éppen annyira minimalistának tûnhetett, mint most. A kora ellenére is gagyi CGI, és bár jó az ötlet, de sem tartalom, sem komolyabb beruházás nem sejlik mögötte. Van benne összesen 3 helyszín, és a film nagy része ezek közül is csak leginkább egyetlen egyben lett leforgatva. Ami pedig még ennél is többet ront az értékén, az az érthetetlen lassúság, amivel egyik robot a másiknak ront. Gondolom a látványnak akartak azzal adózni, hogy nem kapkodták el a csatákat, de az hogy két támadási parancs közt eltelt üresen 10-20 másodperc, nevetségessé tette az egészet.
SPOILER
A fõharc elõtt, a csajszi ül a robotba, és beveti a titkos fegyvert, ami pont arra lett volna jó, hogy amíg vakon van az ellenfél, cselekedjen valamit a támadó, de a csaj csak örül magának tétlenül, mint majom a farkának. Ha egészen addig semmi más nem, akkor ez végképp elárult mindent arról, menyire lehet komolyan venni a filmet. Az ezt megelõzõ csatában is (a döntetlen végkimenetelûben), amikor a csávó magát beáldozva vetõdik a repülõ robotököl elé, hát az is valami nagyon béna. Rakéta repíti az acélöklöt, de kacskaringózik ott a levegõben össze-vissza, aztán végre céltér, és becsapódik erõtlenül. Persze a robotunk hanyatesik, amivel állítólag egy nagyobb katasztrófát elõz meg, de én még ma sem látom be miért. Nála nagyobb kárt a nézõkben más már nem okozhatott volna.
wowow 2015 jan. 22. - 02:11:03 Előzmény blowup
Ez tényleg nagyon gagyi.
blowup 2011 jan. 22. - 14:45:18 Előzmény leguan
Amennyire emlékszem belõle, akár a Transformers elõfutára is lehetne, csak itt emberek vannak a gépekben és nem alakváltók.
Rettentõ gagyi, még akkori szemmel is.
leguan 2010 febr. 05. - 17:25:57
stuart gordon neve nekem garancia.
kíváncsi vagyok, mert azért õ
inkább a horrorban jeleskedett, na, de
csinált scifit is (dagon:) szóval nem
hiszem h. csalódni fogok :) ha meg mégis...
xD
Popej01 2010 febr. 05. - 14:57:32
Még nem láttam de szeretem a sci-fit