Rock of Ages

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai vígjáték, 123 perc, 2012

Értékelés:

167 szavazatból
Szerinted?

Bemutató dátuma: 2012. június 21. Forgalmazó: InterCom

Stáblista:

Szereplők

Stacee Jaxx
Sherrie Christian
Drew Boley
Constance Sack
Mayor Mike Whitmore
Patricia Whitmore
Paul Gill
Dennis Dupree
Mitch Miley

Hozzászólások

Szerinted?
arkanum 2018 dec. 28. - 02:29:29 Előzmény metalstorm
Tom Cruise-nek talán a legjobb alakítása. És láthatóan egyáltalán nem értetted, miről szól a film. Pi t abban a korban, amikor már inkább a pop és a rap zenét akarták a stúdiók, a főszereplők kitartottak a rock mellett, ellenállva a kor zenei divatjának. A zenék meg a 80-as évek rockzenéi. A korai, 60-as/70-es évek rockzenéi idején nem mondták, hogy a rock halott. A cím kontextusfüggő. Az egy dolog, ha úgy gondolod, hogy nem fog tetszeni, ne nézd meg, de ha hülyeségeket írsz, akkor hülyének fogsz tűnni
arkanum 2018 dec. 28. - 01:55:18 Előzmény Steelman
Nagy hülyeséget írtál. Az egy dolog, hogy nem tetszik, de nem véletlen, hogy ezek a zenék mennek, s nem a korai rockok. Persze ahhoz kéne tudnod, hogy mihez szólsz hozzá
10/10
ligetiz51 2018 szept. 13. - 17:29:25 10/10 Előzmény viivienneszabo
Teljesen egyetértek, óriási kult. rock film 10/10. Tom Cruise élete egyik legjobb alakítása. Persze ha valaki nem érti azt a jelzett műfaji megjelölést, hogy "comedy" annak .....lejjebb az 1/10-es "kritikák". De nemcsak Cruise zseniális, hanem a többi színész is. Évtizedekik újranézős film.

10/10
viivienneszabo 2018 márc. 19. - 20:43:03 10/10 Előzmény King Diamond
Végre valaki!!! Szinte ugyan ezeket szerettem volna leírni.. féltem tőle, de lenyűgözött! Tom Cruise sosem volt a szívem csücske, sosem gondoltam hogy egy ilyen filmben nézem végig tátott szájjal. Tökéletesen átadja a rocksztár szerepet, simán rajonganék érte, ha az lenne :D Férfiként sosem tetszett, na de ebben a filmben... Pont ez az amiért a rocksztárokért rajongtak... Nagyon átadja ezt az érzést! 10/10!
vászonpeti 2016 márc. 28. - 14:00:10
Érdemes megnézni az IMDB-t, ahol az elsõ mûfaji megjelölés: comedy.
Bejg Lee 2015 szept. 28. - 13:41:07 Előzmény ba0805
Ezen bandáknak semmi közük a Sunset Striphez!
Azért nem szerepeltek.
7/10
szabzero 2015 máj. 25. - 16:49:59 7/10
Szirupos, amerikai happy end-es.
De ha nem a hibákat keressük, akkor azért
messze nem olyan rossz, mint páran írták.
A zenék visszaadják a 80-as évek hangulatát.
7/10
1/10
deadscott 2015 máj. 09. - 21:18:54 1/10
ez a film kínos
1/10
10/10
King Diamond 2015 jan. 17. - 19:26:55 10/10
SPOILER IS LEHET BENNE!!!
Hihetetlen, hogy mennyi buta ember ír a Port.hu-ra. Ez teljes mértékben bebizonyosodik ennek a filmnek a topikjában is. Azért nem tetszett ez a film egyeseknek, mert közük nincs a rockzenéhez, nekem sem tetszene egy olyan film, amiben mondjuk szar rapzene megy végig. De jó is lenne megnézni a film alapjául szolgáló, ugyanezen címen bemutatott musicalt, hátha elhozzák egyszer Magyarországra is, mint anno a Vámpírok bálját is. Ez a film a '80-as évekbeli glam/dallamos rockzene nagyobb bandáiról szól. Igen, én is csak 1985-ben születtem, így nem éltem még akkor, átélni sem tudtam, viszont szeretni szeretem a stílust és a legtöbb bandát, habár kevésbé hallgatom õket, mint mondjuk a heavy/power/folk/speed metalt. Így, teljesen érthetõ, hogy ez nem tetszik egy pronyósnak. Azt is többen megszólták, hogy túl sok a szerelmi szál, túl nyálas a srác meg a kiscsaj. Miért, például Dee Snider, Bret Michaels vagy Sebastian Bach hogy nézett ki annak idején? Mintha nõk lennének. Az ilyen jellegû baromságok miatt érdemes megvásárolni eredetiben a filmet (én ma vettem meg Blu-ray-en, mert annyira tetszett, mikor megnéztem a kibõvített változatot), és megnézni az extrákat is. Az egyik extra kisfilmben pont errõl beszélnek a filmben is elhangzott dalok elõadói. Egy másikban pedig arról, hogy mennyire jól is adták elõ a színészek az õ dalaikat. És szó nincs itt olyanról, hogy csak azért mondták, mert jó pénzt kaptak érte, lehetett látni, hogy amikor például a Def Leppard tagjai megnézték Tom Cruise elõadásában a Pour Some Sugar on Me számukat, teljesen el voltak képedve, hogy mennyire átérzi az egész érzést Cruise és minden elismerésüket fejezték ki számára. Minden volt itt, csak nem megjátszás. Illetve a többi elõadóval kapcsolatban is ez a helyzet. Némelyik szám valóban jobb lett, mint az eredeti, például a Hit Me with Your Best Shot, aminek az eredetije erõtlen, hangszerelésileg egy nulla, itt a filmben viszont brutálisan jó lett, Catherine Zeta-Jones elõtt is le a kalappal, hogy így el tudta énekelni, vagy mondjuk az Any Way You Want It Mary J. Blige-tól. Azt sajnáltam, hogy a Blu-ray lemezen nincs rajta a kibõvített változat, és az extrákban sincsen az egyik legjobb duett, a Scorpions Rock You Like a Hurricane-je. Eszméletlen lett ez is, simán felveszi a versenyt az eredetivel.
Lehet itt utálni Tom Cruise-t, de azért mögé lehetne látni, hogy mennyi munkája is volt ebben a szerepben. Nemcsak a beleélésre gondolok, hanem 4-5 hónapon keresztül naponta 5 órákat gyakorolt énektanárokkal, mint ahogy az egyik kisfilmben el is mondják (a többiekkel együtt, teszem hozzá). Nagyon jó forgatásban lehetett részük a szereplõknek, ami szintén kiderül az extrákból. A film hangzása bitang jó. A magyar hangok is jók, és még szerencse, hogy nem volt magyar felirat a daloknál. Valamint az is kiderül az egyik extrából, hogy szinte tökéletesen vissza tudta adni a film a '80-as évekbeli Sunset Strip hangulatot, pedig nem is ott forgatták, hanem Floridában. Ezt többek közt Dee Snider, Sebastian Bach, Bret Michaels, David Coverdale, stb. mondják, de a pronyósoknak úgysem mondanak ezek a nevek semmit, illetve az eddigi hozzászólók többségének sem.
Jó lett volna ezt a filmet moziban megnézni, még nagyobb élményt adott volna. Így, az 5.1-es házimozi rendszeren és nagy képernyõs tv-n is rendkívüli élmény volt persze, de sajnálom, hogy nem tudtam moziban is látni.
Ettõl függetlenül ez a film a maga mûfajában számomra hibátlan, a dalok rendkívül erõsek, jól hangszereltek, a szereplõk is remekelnek, a hangjuk nagyon jó (szinte mindenkinek). Még többször is meg fogom nézni, és a hivatalos filmzenealbumot is meg fogom valószínûleg venni.
10/10
1/10
metalstorm 2014 ápr. 27. - 05:37:14 1/10
Letöltöttem,beletekertem,elfelejtem! A rock nem ez! Elõre féltem hogy Cruise egy ilyen filmben... Hát volt alapja! Egyszerûen számomra aki a rock zenén nõtt fel, ez sértõ alkotás! Mint az a több részes táncolós éneklõs tinifilm! A HÁJSZKÚLMNYÚZIKEL! Írta itt valaki a Rocksztár c. filmet hasonlatnak ami teljhesen más!! Pedig Tom sem egy utolsó színész,de ezzel lejáratta magát rendesen!
1/10
Steelman 2014 jan. 13. - 21:02:21 1/10
Egy éneklõs-táncolós tini sz*r más köntösbe bújtatva. Nagy részét csak áttekertem...
Szégyen rock néven futtatni.
Elena* 2013 aug. 19. - 13:55:24
aki vaskos színészi produkciót, mélyenszántó gondolatokat, tanulságot meg mittudomén mit vár, az nézze a Bûn és bûnhõdést pl. Ez egy zenés film, ha úgy tetszik, musical, nem rosszabb a története a West side story, vagy a My fair lady, esteleg a Burlesque vagy a Mamma Mia! hasonlóan limonádé történeténél. a zene király, a 80-as évek szoft rock bandáinak nagy slágerei, és egy nagyon könnyed, teljesen komolytalan történet, ami nem akar többnek mutatkozni, mint ami. csak a felszínt karcolgatja az egészbõl, a 80-as évek hangulatát próbálja visszaadni,ami sztem tökéletesen sikerült is,részben a remek színészi alakításoknak köszönhetõen. És igen, az is a jó alakítás, hogy mind röhejes volt, Tom Cruise-tól Catherina Zeta-Jones-ig. Mert röhejes volt az az egész korszak, ennél sokkal gázabbul néztek ki a pasik, és az a világ nem is szólt másról, mint arról, hogy jöjjön a siker, a pénz a nõk és a drogok. volt errõl egy nagyon jó dokumentumfilm, az Aerosmith-bõl Steven Tyler csontra beállva mondta benne, hogy ezért csinálják, meg a rengeteg pénzért. illúzióromboló, de ettõl még születtek zseniális nóták és lettek mégis legendák, mint a filmbéli Stacee:)
Jó ez a film, mindenkinek ajánlom, aki szereti annak a kornak a zenéjét és nem veszi túl komolyan az egészet.
6/10
doktormacko1 2013 aug. 18. - 22:34:41 6/10
6 / 10 Nem bántam , hogy megnéztem a zene miatt. Számomra nosztalgikus hangulatot teremtett. A történet maga gyengécske .
MosFet 2013 aug. 06. - 22:24:32 Előzmény alien1976
A film a zenei hatások miatt és a minõsége miatt csillagos 5ös! A zene a lényeg és a minõség! HD-ben felejthetetlen! Profi az egész! Itt nem a sztori a lényeg! Aki nem rendes hangrendszeren nézi, hanem valami tescos minõségben az ezt nem is érti! Nekem a kocsiban is azóta megvan a soundtrack! Nagyon nagy élmény! Csak ajánlani tudom!

KÉRDÉSEM, hogy tud-e valaki ajánlani hasonló filmet! Pl a tökéletes hang c film is nagyon jó lett! Több ilyen kéne! ;-)
7/10
alien1976 2013 aug. 01. - 05:49:16 7/10
Egy kicsit félve kezdtem el a párommal megnézni a filmet. Sõt bevalva, sokáig volt, holtvágányon a film a polcon, mert nem mertük megnézni.
A sztori a gyengesége ellenére, (lerágott csont alapötlet), elfogadható volt. A zene nagyon sokat dobott rajta, s nekem átjött az akkori életérzés. A fiatal srác színészi játéka nem tetszett, de a többiekkel nem volt gondom. SÕÕÕT! Tom Cruise alakítása nagyon tetszett. A ráépített poénok nagyon jók voltak. Amikor a film vége felé megy a caajhoz, s közben elkapják egy csókra, õ meg jelzi, hogy várjon, az nagyon jó volt. :)
Összegezve, nem bántuk meg, hogy megnéztük.
A76 2013 júl. 21. - 12:16:49
Scorpions: Rock you like a hurricane c. számát éneklik.
A76 2013 júl. 21. - 12:11:42 Előzmény Attlas
Én barangoltam a Youtube-on és találtam egy videót:
http://www.youtube.com/watch?v=0wTYEtHYbgs

Ez vhogy kimaradt (v. kivágták a filmbõl), még a dvd-n sem található. Még az extrák között sincs. túl erotikusra sikeredett volna? Ugyanúgy az I wanna know what love is... is eléggé erotikus lett. Itt is van rajtuk ruha, semmi ocsmány cucc nincs benne. Miért nics benne?
Attlas 2013 jún. 26. - 00:30:25
Ez a film nyálas?! Ki mondja ezt? Aki nézi, az nézze meg MOST a Hair-t, vagy a Pomádét és 2013-ban az pláne nyálasnak tûnik. Ez a film épen annyira volt nyálas mint egyébként a nyolcvanas évek volt.
Nem mondom, hogy hatalmas film a "Mindörökké rock" de legalább csináltak végre ismét egy jó zenés filmet. Nekem tetszett, olyannyira, hogy bármikor megnézném ismét. Tom Cruise pedig hatalmasat alakított! Esküszöm ebben a filmben tetszett a legjobban. :)
Egyébként -a kritizálók ne felejtsék el- ez a film egy picit paródia is. Abban viszont minden kritizálónak igazat adok, hogy a szõke csaj mellett az a gyerek valóban idegesítõen nyálas, azt lecserélhették volna valami hitelesebb színész-énekesre.
5/10
DirtyBlond 2013 jan. 31. - 17:25:42 5/10
Úristen, de baromira sablonos és kiszámítható ez a film. A kommentben SPOILER veszély elszórtan!
A története szörnyû! A két fõszereplõ rettenetesen nyálas és igazából teljesen érdektelen is. Nem érdekel a falusi barbie és a városi törekvõ srác, lényegében az összes részt és számot, amit énekeltek továbbtekertem, mert annyira unalmasak és idegesítõek. Az is vicces volt, hogy ha már szerelmi szálat tesznek a filmbe a két fõszereplõ közé, legalább építenék fel. De itt lerendezték egy énekkel és egy tipikus "nézzétek milyen szerelmesek és cukik vagyunk együtt" montázzsal. Wow!
Látom, jó pár embernek nem tetszett Tom Cruise alakítása és hááát ... Nem is tudom! Mert nekem a legjobban az a szám tetszett, amikor Cruise elénekli, milyen is Stacee Jaxx-nek lenni. És a többi száma sem volt rossz. De a sima beszélõs részekben néha csak kerekedett a szemem, hogy ez meg mi fene akar lenni. Ott elég gyenge volt. Bár az is igaz, hogy a filmben nagyon kevés poén értékelhetõ és szerintem azok nagy része Stacee Jaxx karakteréhez köthetõ. A végén vicces volt, ahogy közeledett a riporter csajhoz óriási vágyódással és közben lekapta az egyik rajongó, õ még mutatja a riporternek, hogy várjon egy kicsit még befejezik a csókot. Ez vicces volt, de emellett nem sok semmi.
Ja és a zenék ... nem voltak rosszak, sõt egy-kettõ nagyon jó volt! :) Lényegében a zenék mentették meg a filmet.
Szóval csak emiatt 10/5.
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu