Rögbi bunda

Bakancslistához adom
Necessary Roughness
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai vígjáték, 108 perc, 1991

Értékelés:

8 szavazatból
Szerinted?

A Texasi Armadillók a bundabotrány után a fociliga utolsó helyére kerülnek. Ed Gennerónak, az új edzőnek (Hector Elizondo) teljesen új csapatot kell összeállítania. A quarterback pozícióra megszerzi Paul Blake-et (Scott Bakula, Quantum Leap), aki főiskolai sztár volt, de feladta a sportot a családi gazdaság kedvéért. Blake még mindig remek dobójátékos, de mit tud kezdeni abban a csapatban, ahol társai közt szerepel egy szamuráj, egy teljesen lyukas kezű elkapóember, egy szamoai birkózó aki szerelmes a placekickerbe (Kathy Ireland)? "Nyerő vígjáték, állva fogja ünnepelni mindenki, aki megnézi!" (Bill Rocz, KPHO-TV, Phoenix)

Stáblista:

Szereplők

Paul Blake
Gennero edző
Rig edző
Suzanne Carter
Dean Elias

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
7/10
sexykex 2020 máj. 23. - 10:03:01 7/10
Az egyik legjobb amerikai focis, sport témájú film. Viszonylag kevés handabandával, megtáltosodó balfékektől mentes hihető történettel. Van helyette egy kevés humor, némi romantika, ellendrukker rossz fiú, egymást tisztelő edzőpáros és egy klasszikus, sohasem látott fősuli.
ZedIzDead 2016 jan. 11. - 16:56:49
Ez a cím egy katasztrófa, még azt is figyelembe véve, hogy nem egyszerû ezt a szójátékot átültetni (és ami azt illeti, az eredeti filmcím se valami találó). Azon már túl vagyunk, hogy a foci nem rögbi. Na de elõször is a rögbibundát egybe kellene írni, másodszor a filmben nagyjából az elsõ 5 percben van szó bundáról, és ennyi is a szerepe a történetben, ti. emiatt születik új csapat, de ezután a sok más filmbõl is ismert csapatépítgetõs-hepiendes sztori következik. (Egyébként maga a film egész nézhetõ, és a címtõl eltérõen a szinkronszöveg is viszonylag szakszerû, például nem nevezik hátvédnek a quarterbacket, mint ahogy sokszor szokás, hanem korrektül irányító.)
stampo 2015 ápr. 27. - 19:26:12
Nem nézem meg, mert csak felpöccintem az agyam. El tudom képzelni, hány félrefordítás van még, ha az amerikai focit sikerült "rögbire" keresztelni.
-pandy- 2015 jan. 04. - 18:27:46 Előzmény Waikato
Valójában a rugby és az amerikai foci egy bizonyos generációnak ugyanaz. Még a régi vhs korszakból. ;)
offtopic
Waikato 2014 okt. 01. - 21:45:15
Nahát, a "rohadtul" szó fennakadt az vulgár-szûrõn :-DDD
Waikato 2014 okt. 01. - 21:42:50
"Gratula" a cím fordításához. Oké, hogy ez valószínúleg nem tegnap lett elkövetve, de szerintem már a 90-es években is tudta minden moziba járó egyén hogy az amerikai foci az rohadtul nem rögbi.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu