Rögbi bunda

Bakancslistához adom
Necessary Roughness
amerikai vígjáték, 108 perc, 1991

Értékelés:

7 szavazatból
Szerinted?

Texas állam Armadilos csapata négy helyet esett vissza. Ráadásul egy korrupciós botrány majdnem véget vet az egész futball-szezonnak. Így a derék edzőnek egy vadonatúj csapatot kell összeállítania...

Stáblista:

Szereplők

Paul Blake
Gennero edző
Rig edző
Suzanne Carter
Dean Elias

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
7/10
sexykex máj. 23. 10:03:01 7/10
Az egyik legjobb amerikai focis, sport témájú film. Viszonylag kevés handabandával, megtáltosodó balfékektől mentes hihető történettel. Van helyette egy kevés humor, némi romantika, ellendrukker rossz fiú, egymást tisztelő edzőpáros és egy klasszikus, sohasem látott fősuli.
ZedIzDead 2016 jan. 11. - 16:56:49
Ez a cím egy katasztrófa, még azt is figyelembe véve, hogy nem egyszerû ezt a szójátékot átültetni (és ami azt illeti, az eredeti filmcím se valami találó). Azon már túl vagyunk, hogy a foci nem rögbi. Na de elõször is a rögbibundát egybe kellene írni, másodszor a filmben nagyjából az elsõ 5 percben van szó bundáról, és ennyi is a szerepe a történetben, ti. emiatt születik új csapat, de ezután a sok más filmbõl is ismert csapatépítgetõs-hepiendes sztori következik. (Egyébként maga a film egész nézhetõ, és a címtõl eltérõen a szinkronszöveg is viszonylag szakszerû, például nem nevezik hátvédnek a quarterbacket, mint ahogy sokszor szokás, hanem korrektül irányító.)
stampo 2015 ápr. 27. - 19:26:12
Nem nézem meg, mert csak felpöccintem az agyam. El tudom képzelni, hány félrefordítás van még, ha az amerikai focit sikerült "rögbire" keresztelni.
-pandy- 2015 jan. 04. - 18:27:46 Előzmény Waikato
Valójában a rugby és az amerikai foci egy bizonyos generációnak ugyanaz. Még a régi vhs korszakból. ;)
offtopic
Waikato 2014 okt. 01. - 21:45:15
Nahát, a "rohadtul" szó fennakadt az vulgár-szûrõn :-DDD
Waikato 2014 okt. 01. - 21:42:50
"Gratula" a cím fordításához. Oké, hogy ez valószínúleg nem tegnap lett elkövetve, de szerintem már a 90-es években is tudta minden moziba járó egyén hogy az amerikai foci az rohadtul nem rögbi.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu