Rokonok

Bakancslistához adom
magyar dokumentumfilm, 34 perc, 1997

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

Lukács Csaba újságíró Budapesten él. Ő az egyetlen, aki elszármazott Erdélyből. Tizenhat első unokatestvére van, akik főleg Parajdon és Székelyudvarhelyen élnek. Nagy hát a család. Azt vizsgálja a filmben, erősödtek vagy megkoptak-e a családi kötelékek az elmúl tíz évben Erdélyben. Mi az oka, hogy míg a múlt század elején egy ember átlag húsz közeli családtagjáról tudta megmondani, hogy a nap egy adott szakában mivel foglalkozik, ma ez a szám négyre csökkent.

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
vitkovits 2010 nov. 08. - 16:19:33
Én is kedvelem Lukács Csabát. Éppen ezért nem kellene ilyen hülyeséget leírni itten róla, hogy "Lukács Csaba újságíró Budapesten él. Õ az egyetlen, aki elszármazott Erdélybõl."

Sajnos százezernél is többen vannak, akik elszármaztak Erdélybõl, több ezren, talán több tízezren, akik közülük Budapesten élnek és közülük tucatnyi vagy több tucatnyi az újságíró. Az viszont kétségtelen, hogy Lukács Csaba nevû budapesti újságíró csak egy van.
10/10
bernulli 2008 dec. 23. - 17:50:51 10/10
Jó pár éve láttam az elsõ részt, nagyon tetszett, jó szívvel ajánlom, Lukács Csabának pedig gratulálok. Érdeklõdéssel várom a második részt
A hirdetések megjelenítése akadályba ütközött.

Ezt okozhatja valamilyen hirdetésblokkoló (Adblock) használata, illetve egyes vírusirtók, böngésző kiegészítők, beállítások.

A hirdetés blokkolás kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamTovábbi segítségért kattints ide! Köszönjük, PORT.hu