Rosamunde Pilcher: Amit a szíved súg

Bakancslistához adom
Rosamunde Pilcher - Gewissheit des Herzens
német-osztrák romantikus dráma, 85 perc, 2003

Értékelés:

6 szavazatból
Szerinted?

Bill Chapman birtokán lévő udvarházba látogatót jelentenek be: Dorothy Mellowst, Bill korán elhunyt feleségének unokahúgát, aki 33 év távollét után visszatért a régi hazájába, Angliába.

Bill számára ez a hazatérés meglepetés, ugyanis annak idején Dorothy minden magyarázat nélkül egyik napról a másikra Bill birtokát elhagyva Kanadába ment és ott sikeres műkereskedő lett.

Csak nehezen nyílnak meg egymás számára, hogy ismét felidézzék a múltat. Dorothy fia, Richard, aki őt elkíséri a múltat felidéző útjára viszont a hetedik mennyországban érzi magát.

Ugyanis első látásra beleszeretett az ifjú állatorvosba, Jane Burnbe. És Jane is – aki barátjával, a szobrász Stevennel ott él a Bill birtokán – mágikusan vonzódik Richardhoz…

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
grosz_i 2022 jún. 18. - 17:23:32 10/10 Előzmény Széles Ágnes
Köszönö. Már megvan.
10/10
grosz_i 2022 márc. 22. - 09:25:52 10/10 Előzmény keglovits
És valahol visszanézhető? Erre még kaphatnék választ, akár privátban is...
keglovits 2022 márc. 22. - 09:16:02 Előzmény grosz_i
Hogy legközelebb mikor adják, azt nem tudom, de most ment 19-én az Izaura TV-n.
10/10
grosz_i 2022 márc. 22. - 08:37:56 10/10 Előzmény keglovits
Megtudható az is, hogy mikor és melyik csatorna? Sajnos információkat szerezni nem csak bonyolult, hanem kvázi lehetetlen.
keglovits 2022 márc. 21. - 08:37:20
Amit a szíved súg címmel adják.
10/10
grosz_i 2020 febr. 25. - 09:30:03 10/10
Rosamunde Pilcher - Gewißheit des Herzens (2002) - A Virág az esőben „Dorothy néni” elbeszélése nyomán

Bill Chapman birtokán lévő udvarházba látogatót jelentenek be: Dorothy Mellows-t, Bill korán elhunyt feleségének unokahúgát, aki 33 év távollét után visszatért Vancouverből régi hazájába, Angliába és vele jött a fia is, Richard. Hazatérésének oka, lezárni és elrendezni a múltat, bár még nem tudja az akkori döntése csupán egy szörnyű félreértés volt. Most Cornwallban szeretne maradni, végleg. Bill számára Dorothy hazatérése sokkoló meglepetés, ugyanis annak idején Dorothy a kitűzött esküvőjük előtt három nappal, minden magyarázat nélkül egyik napról a másikra Billt és annak birtokát elhagyva pánikszerűen egy másik férfivel Kanadába ment és ott sikeres műkereskedő lett. Bill első felesége, aki korán elhunyt, Dorothy unokatestvére volt. Dorothynak ugyan született a férjétől egy fia, Richard, de őket a férj igen hamar elhagyta, a gyermekét pedig egyedül nevelte fel, aki geológus lett. Természetesen ő is jár tárlatokra, ismeri is a művészvilágot.

Amikor végre hazaérkeznek Cornwallba, máris találkozik a Smithfield Gallerytől távozó Jane-el -, ahol a barátja Steven szoborkiállítására kötött előzetes szerződést, de hazaérkezése után Steven azt hevesen ellenzi, visszautasítja, majd végül telefonon le is mondja. Richard nem csak szimpatikusnak tartja a nőt, hanem élete igazi nőjének találja persze arról fogalma sincs, hogy a nő anyja szerelmének birtokán állatorvos. Bill és a házvezetőnője, Mary, Jane édesanyja sosem tudta megbocsátani Dorothynak, hogy 33 évvel ezelőtt a mindent teljesen előkészített esküvő előtt Dorothy, Richard unokatestvérével, csak úgy elment Kanadába. Később is csak nehezen nyílnak meg egymás számára, hogy ismét felidézzék a múltat. Dorothy sejti a kölcsönös bemutatkozások után, hogy fia nagy szerelme Jane, de a nő már foglalt. Dorothy fia, Richard, mégis a mennyországban érzi magát. Ugyanis első látásra beleszeretett az ifjú állatorvosba, Jane Burn-be. És Jane is -, aki barátjával, a szobrász Steve Sky-al ott él a Bill birtokán - mágikusan vonzódik Richardhoz… Aztán kis epizód a két Gainsborough festmény körül, amiről aztán kiderül, hogy a párja Bill Chapman tulajdonában van.

Steven gyanúsan és féltékenyen szemléli Jane új hódolóját, aki még az állatorvosi körútjára is elkíséri. Richard számára gyorsan világos lesz, hogy a férfi sötét titkot rejt, amiből Jane valójában mit sem sejt. A Trurói Galérián fedezi fel, hogy a gyanúja megalapozott volt, Steve valóban Kanadábol érkezett Corwallba, az igazi neve sem Sky, hanem Steven Sackstone és sikkasztás miatt is körözik. Richard egész véletlen találkozik Steven feleségével, Suzannal ugyanis már nyolc éve házasok, és két közös gyermekük is van.

Steven miután megbizonyosodott, hogy Richard rájött a sötét titkára, leüti egy lapáttal, bezárja és rágyújtja a vetélytársára a szerszámtároló fészert, de közben a lába beszorul egy letört lépcsőbe, így ő is bennég, csupán Jane veszi észre a tűzesetet, riasztja a tűzoltókat. A nyomozás gyanúsítottja Steven vallomása alapján, a kómában fekvő Richard, tettére a motivációja pedig a féltékenység lehetett. Suzan is eljön két kisgyerekével a kórházba, de amit ott hall, azután el is hagyja a kórházat és a rendőrséghez fordul.

Minden gyanúsítás ellenére Jane a szívére hallgat, nem érzi, hanem tudja, hogy ő Richardot szereti, őt akarja… Suzan pedig vallomást tesz a rendőrségen, ami nem csak Richard ártatlanságát tisztázza, hanem a bűnöző férjét is rács mögé juttatja. Tisztázódik az a félreértés is -, miért is menekült el annak idején Dorothy olyan boldogtalanul az esküvője előtt Kanadába. A film végén pedig a templomból kivonuló két boldog házaspárt látunk, és együtt tudunk örülni az ifjú pár boldogságának, de Bill és Dorothy egymásra találásának is...
10/10
grosz_i 2019 máj. 29. - 20:30:56 10/10
Bill Chapman birtokán lévő udvarházba látogatót jelentenek be: Dorothy Mellows-t, Bill korán elhunyt feleségének unokahugát, aki 33 év távollét után visszatért a régi hazájába, Angliába.
Bill számára ez a hazatérés meglepetés, ugyanis annak idején Dorothy minden magyarázat nélkül egyik napról a másikra Bill birtokát elhagyva Kanadába ment és ott sikeres műkereskedő lett.
Csak nehezen nyílnak meg egymás számára, hogy ismét felidézzék a múltat. Dorothy fia, Richard, aki őt elkíséri a múltat felidéző útjára viszont a hetedik mennyországban érzi magát.
Ugyanis első látásra beleszeretett az ifjú állatorvosba, Jane Burn-be. És Jane is – aki barátjával, a szobrász Stevennel ott él a Bill birtokán – mágikusan vonzódik Richardhoz…