Rosamunde Pilcher: A második lehetőség

Bakancslistához adom
Die Zweite Chance
német-osztrák romantikus dráma, 90 perc, 1997

Értékelés:

13 szavazatból
Szerinted?

A Brookclere farm intézőt keres. Miles Brandon, aki nem akarja folytatni apja diplomáciai tevékenységét, megpályázza az állást és el is nyeri. Beleszeret a tulajdonosnő újságíró lányába, akit elbolondít egy londoni szélhámos. A farm tulajdonosnőjét, Lizt elhagyja a férje, ezért vesz fel intézőt, s Milesen kívül, csak Garryre támaszkodhat, aki annak ellenére, hogy halász, ezermester. Garry élete sem felhőtlen.

Stáblista:

Szereplők

Julia Hawthorne
Miles Brendan
Liz Hawthorne
Vic Martens
Laura Clark
Sir Brendan
Francie Clark
Henry Potten

Hozzászólások

Szerinted?
8/10
grosz_i 2020 jan. 17. - 20:08:41 8/10

Rosamunde Pilcher - A második esély (1997)
A Virágok az esőben novelláskötet - Kert, tele körömvirággal „Der Ringelblumengarten” novella nyomán

A Brookclere farm intézőt keres. Miles Brandan, aki nem akarja folytatni apja diplomáciai tevékenységét, nem kívánja elfogadni a manillai követségi tisztséget, megpályázza az intézői állást és el is nyeri. Apja leveszi róla a kezét, meggyőződése, hogy a fia a valós életben sosem fog boldogulni. A farm tulajdonosnőjét, Lizt örökre elhagyja a férje, ezért vesz fel intézőt, s Miles-on kívül, csak Garryre támaszkodhat, aki annak ellenére, hogy halász, ezermester. Garry élete sem felhőtlen, hiszen, Francie-t, a „kislányát” - tulajdonképpen Laura, a felesége lánya, de az anyja elhagyta és egyes egyedül ő neveli.
A fiatal, ambiciózus újságírónő számára az élet és a hivatás élvezete áll jelenleg az első helyen. Abban férfi számára nincs hely, mindaddig a napig, míg a fiatal Miles fel nem bukkan az életében, aki beleszeret a tulajdonosnő újságíró lányába.Mindketten erősen vonzódnak egymáshoz, de Julia csupán a barátságnak enged teret közöttük, a férfit házasságszédelgőnek tartja, ugyanis egy személyleírás bizonyos házasságszédelgőről, aki idős hölgyeket elcsábít, majd ékszereiktől megszabadítva eltűnik, pontosan ráillik, de már körözi a rendőrség.

Nem különb a helyzet Garrynél sem. Vesz ugyan magának egy mobiltelefont, hogy a lányával jobban tarthassa a kapcsolatot, de ebből is csak újabb bonyodalmak támadnak. Felbukkan a felesége, aki magával akarja vinni a lányát Francie-t. Közben a kislány megtudja, hogy akit az apjának hitt nem is az apja és megszökik otthonról, de gondosan magával viszi Churchillt, a kutyáját is, és az számos esetben segítség számára a bajban. Majd a rendőrség rátalál és értesítik az apját, aki érte megy. Hosszú út vezet odáig, míg Liz és Garry végérvényesen egymás mellett találja meg a helyét az életben.

Juliát elbolondítja egy londoni szélhámos, Vic, aki rábeszéli, hogy az ő helye Londonban van - és a lány, minden eddigi életét sutba dobva Londonba is követi, sőt bele is szeret. Természetesen előbb-utóbb kiderül, hogy a férfi -, hogy fenntarthassa költséges életmódját, játékszenvedélyét hiszékeny, gazdag nőket sármos modorával megkörnyékez, majd a méregdrága nyakék hipp-hopp eltűnik a naiv, jobbára korosabb úri hölgyek nyakáról. A kivétel csupán Julia, akinek még a nyakláncát is visszaadja, miután kiderült a bűnözői életmódja. Természetesen ez csak-csak meghatja Juliát, de mégis észhez tér, visszatér a falujába, Miles pedig rendőrkézre kerül, hiszen régóta körözték.

Miles-t keményen megviseli a nőnek ez a döntése; mégis reménykedik, hogy csak-csak sikerül meghódítania a nő szívét. Amikor azonban meghívót kap Julia és Vic esküvőjére, be kell magának vallania, hogy semmi esélye sincs arra, hogy azzal a nővel lehessen boldog, akit mindennél jobban szeret. Viszont Juliát elfelejteni sehogy sem tudja. Hogy mi is történt otthon, Cornwallban, arról pedig Liz számol be neki…
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu