Rosamunde Pilcher: A remény szele

Bakancslistához adom
Rosamunde Pilcher - Wind der Hoffnung
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott német romantikus film, 89 perc, 1997

Értékelés:

11 szavazatból
Szerinted?

Tom a nagyapjánál nyaral annak kastélyában, amikor megismerkedik Vickyvel, a falubeli mesterember lányával. A fiatalok egymásba szeretnek, de Vicky szülei hallani sem akarnak a kapcsolatról. Kiderül, hogy Vicky anyjának és a gazdag nemesnek, Tom apjának is szerelmi viszonya volt a múltban. A történetet megismerve Vicky Londonba menekül, Tom pedig Ausztráliába megy folytatni a tanulmányait. Ekkor Tom nagyapja úgy dönt, helyre akarja hozni egykori bűnét és megpróbálja újra összehozni a fiatalokat.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
zsazs7993 2019 szept. 03. - 13:51:50 10/10
Köszönöm szépen mindkét hozzászólást!
Nekem is a kedvenc íróim közé tartozik és az írásaiból készült filmek elsőbbséget élveznek számomra.
10/10
grosz_i 2019 aug. 23. - 09:03:32 10/10
Rosamunde Pilcher – A remény szele (Pilcher 5. epizód)
A kék hálószoba novelláskötet "Toby" elbeszélése nyomán

Vicky Harding, egy Cornwall-i gazdálkodó számára úgy tűnik az élet csupa boldogság: Tom, a szomszédos ősi földbirtokos, Sawcombe unokája és ő boldog szerelmes párt alkotnak.

Vicky szülei ellenzik ezt a kapcsolatot. A lány és öccse, Toby nem értik, miért. Először Tom nagyapja is ellene van, végül aztán azt tanácsolja, hogy az unokája hivatalosan is jegyezze el Vickyt, hogy azzal is bebizonyítsa őszinte szándékát. Ezzel viszont hatalmas családi konfliktust robbant ki.

Az édesanyja, Mary bevallja Vickynek, hogy évekkel ezelőtt neki viszonya volt Tom apjával. Vagyis Vicky tulajdonképp Tom féltestvére lenne, és ketten nem lehetnek egy pár.
Vicky fejveszetten hagyja el a szülőfaluját és Londonba megy, ahol a csábos ingatlanügynök, Philip munkát ajánl neki.
A lánynak fogalma sincs, hogy a férfi szándéka csupán az, hogy ilyen módon könnyedén megszerezze a szülei értékes földbirtokát. Tom elől, mindent elhallgat, mert szégyelli neki bevallani az igazságot. Tomnak rá kell ébrednie, hogy Vicky őt Philipp miatt elhagyta.

Tom emiatt végtelenül elkeseredetten tanulmányútra megy Ausztráliába. Philip eljegyzi Vickyt, a lány viszont képtelen elfelejteni Tomot. A kis Tobynak, kimondhatatlanul hiányzik a nővére, megbarátkozik az idős Sawcombe-bal. Eközben Londonban Vicky rádöbben, hogy Philipp őt csupán kihasználni akarta. Visszatér a szülőfalujába. Toby ott időközben az idős Sawcombe velmondása után felfedezi a családi titkokat.

Lara-Joy Körner (1978) első filmszerepe Pilcher filmben. Ezen kívül láthatjuk még öt további Rosamunde Pilcher filmben. A „Féktelenül a boldogságba” (Ungezügelt ins Glück 2011) anyjával együtt szerepel, de talán a legszerethetőbb filmje a „Kiderül az ég Kilrush kastély felett” (Nebel über Schloß Kilrush 2007), amit még szinkronizált magyar változatban nem láthattunk.

10/10
grosz_i 2019 aug. 23. - 09:02:17 10/10
Rosamunde Pilcher 1924 – 2019

Valami különösnek kell lennie abban, hogy egy ilyen nevű szerzőnek, mint Rosamunde Pilcher, akinek a regényei, filmjei világszerte ismertek. Valószínű a sikerének titkára egyszerű rájönni: boldogság, pénz és happy end.
Regényei, elbeszélései és filmjei egy olyan világban játszódnak, ahol még mindig látszólag valamilyen rend uralkodik. Olvasók, nézők milliói szenvedélyesen várják, olvassák, vagy éppen nézik valamelyik könyvét, vagy filmjét. Jól megírt, mély érzelmekről szóló novellák, nagyon érdekes, szép családi szágák és romantikus szerelmi történetek beágyazva titokzatos intrikákba és melankolikus szerelmi drámákba.
Mély betekintést nyerhetünk szövevényes családi történetekbe. Szeretettel, meleg szívvel és meghatóan teszi elénk az életről szóló, szinte valósnak hihető újabb és újabb élettörténeteket. Lenyűgöző kalandos utazásokkal visz el bennünket családtörténetekbe. Elbűvölően mesél Cornwall és Skócia meseszép tájairól, kastélyokról, cottage-okról és a bámulatos angol tengerpartról. Felejthetetlen kikapcsolódást biztosít a szépre, harmóniára vágyóknak egy-egy estére.
Az élet közeli történetei továbbgondolásra ösztönöznek, tudunk rajta nevetni, szórakozni, talán olykor-olykor sírni is…

Elhunyt Rosamunde Pilcher bestseller író

Szerelmes idillikus családtörténetek, románcok hozták meg a 63 éves Rosamunde Pilchernek a világsikert, amelyet követően egymás után írta a bestseller regényeit, novelláit. Nos, a sikeres írónő Skóciában, elhunyt.

Rövid betegség után Rosamunde Pilcher, a bestseller író 2019. febr. hatodikáról hetedikére virradó éjszaka elhunyt. Ezt a hírt közölte a BBC Radio Cornwall és a „Guardian". A tulajdonképp világszerte népszerű írónő 94 éves volt.
Az egész világon több mint 60 millió eladott példány jelzi a sikerét, amellyel tulajdonképp a jelenkor legsikeresebb szerzője. Történetei családi idillek, szerelmi bánatok, csalódásokat követően kialakult párkapcsolatok és baráti kapcsolatok körül forognak.

Rosamunde Scott 1924-ben egy tradicionális tiszti családban született Cornwallban és az anyjánál nőtt fel, miközben az apja Burmában teljesített szolgálatot.

Az iskolai évei után a II. Világháború során titkárnőként szolgált önkéntesként az Egyesült Királyság Külügyminisztériumhoz tartozó Women's Royal Naval Service-nél Sri Lankán és Indiában. A világháborút követően feleségül ment Graham Pilcher textilipari vállalkozóhoz és 1947-ben Skóciába költöztek, és ott is élt haláláig. A házasságból négy gyermekük született, közöttük Robin Pilcher, aki szintén sikeres író lett.

Pilcher ifjúkorától írt, először csak rövid történeteket, kisregényeket "Jane Fraser" álnéven. Ezek az írásai alig voltak ismertek. 1987 hozta meg számára az áttörést a Kagylókeresők családregényével - abban az időben Pilcher már 63 éves volt. Penelope szívbemarkoló története, aki visszatér egy szívinfarktus után Cornwallba, ahol megélte ifjúkori és élete nagy szerelmét. A történet többmilliós sikerkönyv lett.

Ezt követően minden Pilcher könyv felkerült a bestseller listára. Az elbűvölő, szenvedélyes angol tájleírások szinte egyedi márkajelévé tették. Az utolsó regényét a Téli napfordulót 2000-ben írta.
A német ZDF több mint száz regényét vagy elbeszélését megfilmesítette és a Herzkino sorozatban a ZDF legközkedveltebb adásai közé kerültek, minden egyes filmjét átlagosan többmilliós nézőszám jellemezte.