Rosamunde Pilcher: A szerelem ára

Bakancslistához adom
Der Preis der Liebe
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott német romantikus film, 88 perc, 1997

Értékelés:

11 szavazatból
Szerinted?

Jack Morgan és felesége gazdag szeszfőzde tulajdonosok, s náluk dolgozik az egész falu. Felveszik a reklámügynökségükhöz Henry McFarlandot, akinek nagy jövőt jósolnak. Henry élvezi a sikert, amely a fejébe száll. Már nem törődik a feleségével és a kislányával. A faluba kerül a McFarland család amerikai leszármazottja, aki rokonokat keres, hogy beteg gyermekének csontvelő átültetéséhez donort keressen. Henry az egyetlen rokon, aki megfelelő donor. Ő azonban csak a felesége zsarolása árán vállalja a feladatot.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
9/10
grosz_i 2019 dec. 18. - 13:58:49 9/10

Rosamunde Pilcher - A szerelem ára (1997)
„Egy felejthetetlen est” novella nyomán

Henry és Allison Farland a kislányukkal, Jennyvel a nagyvárosból vidékre költöztek. Henry pártfogója és támogatója, Jack Woodhouse a whisky-gyártó cégénél állást kínált neki. A Woodhouse házaspár már a kezdetektől fogva Allisonra és Henryre erőltetik a saját életstílusukat. Allison, egy emancipált fiatal nő nem tudja elviselni, hogy csupán az istenített nevelt gyereküknek, Henrynek a csatlósa legyen, Henrynek viszont tetszik a kialakult helyzet. Megváltozik, csupán a karrierlehetőségét látja, ráadásul még viszonyt is kezd az egyik kolléganőjével és ifjúkori barátnőjével, Susan-nel, amiről Allisonnak sejtelme sincs.

Vérrokon keresése közben felbukkan Allisonnéknál egy jóképű amerikai, Christopher Farland. Csontvelő donort keres a leukémiában megbetegedett fia, Oliver számára és Henry vállalja tesztvizsgálatokat.

Amikor a gyermektelen Woodhouse házaspár Henryt adoptálni szeretné és egyben örökösüknek is megtenni, Allison hevesen tiltakozik ellene. Henry viszont a nagy lehetőségét látja ebben az örökbefogadásban. Allison kénytelen felismerni, hogy a férfi őt tulajdonképp nem is szereti, csupán a „mintacsalád” látszatára van szüksége.

Amíg Henry génteszt eredményére várnak, Allison segít Christophernek további rokonok felkutatásában. A lehetséges rokonok felkutatása során eljutnak egy kis szigeten lévő panzióba... és a közös keresés közben egymásba is szeretnek. Christopher arra kéri Allisont, menjen vele Amerikába. Allison viszont habozik. A nő a lánya, Jenny miatt Henryvel akar maradni, ha a férfi az adoptálásról lemondana. Amikor a férfi szeretője, Susan Henryt tájékoztatja a felesége kapcsolatáról Christoferrel -, előbb parázs veszekedésre kerül sor, majd Allison úgy dönt, hogy a férjét végképp elhagyja.

Ekkor viszont kiderül, hogy Henry valóban a legmegfelelőbb csontvelődonor Christofer fia számára, akkor Henry zsarolni kezdi a feleségét… Allison a férfi iránt érzett őszinte szerelme miatt enged a zsarolásnak és kényszerből szakít Christopherrel. A műtét sikerül, Oliver ismét egészséges.

Henry és Jenny látszatházassága végleges válságba kerül, és kiderül Jenny csak a Woodhouse házaspár kedvéért játszotta el a feleség szerepét, de egyszer aztán már nem bírja tovább, mindent kitálal az "anyósának", és végleg elhagyja férjét és visszatér abba a panzióban, ahol a Christopher iránt érzett szerelme megszületett, de most ott már más üzemelteti a panziót...

Megjegyzés: Sajnos a szinkron minősíthetetlen. A háttérzajok és zene játssza a főszerepet, a pábeszéd sokszor teljesen érthetetlen.
A hirdetések megjelenítése akadályba ütközött.

Ezt okozhatja valamilyen hirdetésblokkoló (Adblock) használata, illetve egyes vírusirtók, böngésző kiegészítők, beállítások.

A hirdetés blokkolás kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamTovábbi segítségért kattints ide! Köszönjük, PORT.hu