Rosamunde Pilcher: A szív melódiája

Bakancslistához adom
Rosamunde Pilcher - Melodie der Herzen
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott német romantikus film, 88 perc, 1998

Értékelés:

12 szavazatból
Szerinted?

George Royston elutazik nagybátyjához, Charles-hoz és szerelméhez, Alyssához, akik egy faluban laknak. Charles Newcastle-ben szerez állást unokaöccsének, George-nak, így a szerelmeseknek várniuk kell az esküvővel. A falu előkelő hölgye bált rendez, amelyen bemutatja Alyssának Stephen Sutton-t, a gazdag szállodatulajdonost, aki azonnal beleszeret a lányba, és állást kínál neki. Alyssa öccsét baleset éri, és az operációhoz pénzre van szükségük, ezért Alyssa kénytelen elfogadni a felkínált állást...

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Szereplők

Allyssa Branningham
Gwen Branningham
Charles Royston

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
grosz_i 2019 szept. 05. - 15:21:29 10/10

Rosamunde Pilcher - A szív melódiája (1998)
A „Lalla” című elbeszélés a Kék hálószoba novelláskötetből

Az ifjú és csinos Allyssa Branningham a kisöccsével, Barneyvel és a vonzó külsejű édesanyjukkal, Gwennel egy kisfaluban élnek. Apjuk korai halála után fel kellett adniuk a londoni társas életet, és szinte teljesen vagyontalanul, valami egyszerű vidéki otthont kellett találniuk.

Barney egy igen tehetséges zongorista növendék és az édesanyja Gwen mindent megtesz, hogy jó képzésben részesíthesse a fiát. Bár Allyssa gyorsan feltalálja magát az új környezetben - irodai alkalmazottként dolgozik egy autószerelő műhelyben -, mégis nagyon sajnálja a régi szép londoni időket.

Viszont itt van George, a szomszéd, Charles Royston unokaöccse. George és Allyssa őszintén szeretik egymást, de csupán a nyári szemeszter során találkozhatnak, mert a fiú még nem fejezte be a jogi tanulmányait. Charles Royston számára sem közömbös Gwen, de a férfi szinte megközelíthetetlen, amióta a felesége, Elena őt és a két gyerekét elhagyta. A gazdag Manning család meghívója az éves nyári bálra sok mindent megváltoztat: Charles újra bátorságot érez magában egy kis szórakozásra, és megkéri Gwent, kísérje el. George a Newcastle-ben letöltendő gyakorlati idő miatt nem tud a bálon részt venni.

Mielőtt azonban a bál elkezdődne, bekövetkezik egy katasztrófa: Barney amikor a vadóc gyerkőcökkel, a fára épített házzal bíbelődik, lezuhan a faházból. Kómába esik, és azonnal kórházba kell szállítani. Gwen és Allyssa a félelemtől és aggodalomtól magánkívül Charles gyerekeit vádolják a szerencsétlenség miatt. Így aztán kenyértörésre kerül sor a két család között. Allyssa a nyári bálon összetalálkozik a gazdag szállodatulajdonossal, Stephen Suttonnal, az elhunyt apja egyik barátjával. A férfi gyakornoki állást ajánl fel neki a kastély-szállodájában. A nő elfogadja az ajánlatot, és nem is sejti, hogy a férfi messze többet vár el tőle.

George, amikor Allyssát a bálon a hoteltulajdonossal együttlátja, visszavonul. Allyssa azt hiszi, hogy George-ot a baleset miatti vádaskodásával megbántotta. Így aztán az elején csak az új foglalkozása nagy esélyét látja. Végül mikor rájön, hogy Stephen szabályosan „ráhajt”, a nő vehemensen visszautasítja minden kezdeményezését, mindaddig a napig, amíg Barneynél egy szörnyű diagnózist állapítanak meg: valószínű meg fog süketülni, amit a fáról való leesése váltott ki. Csupán egy magánklinikán elvégzett műtét segíthetne rajta.

Stephen azonnal késznek mutatkozik a költségeket átvállalni, viszont Allyssától ellenszolgáltatást vár el. Közben felbukkan Charles „még mindig” felesége és David és Paul édesanyja, és követeli a jussát: mint anya és mint feleség. Hamarosan rá kell jönnie, hogy a három „férfi” bizalmát már rég eljátszotta. Mielőtt azonban valamennyi résztvevő számára a cselekmény jóra fordulna, sok-sok akadályt el kell távolítani az útjukból.