Rosamunde Pilcher: Álom a Paradicsomban

Bakancslistához adom
Rosamunde Pilcher: Paradies der Träume
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott német romantikus dráma, 82 perc, 2003

Értékelés:

9 szavazatból
Szerinted?

Sophie elkezd érdeklődni az Amerikából hazatért Michael iránt, aki életkorát tekintve az apja is lehetne. A lány azonban csak későn veszi észre, hogy legjobb barátja, David fülig szerelmes belé, Michael pedig egy másik nő iránt érdeklődik. Dacában belesétál egy másnak felállított csapdába, ahonnan egyedül nem fog tudni megmenekülni.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
grosz_i 2020 jan. 01. - 20:45:36 10/10

Rosamunde Pilcher - Álom a paradicsomban (2002)
A csoda megtörténhet „Magic might happen” novella nyomán

Húsz év távollét után Michael Bingham visszatér Amerikából, hogy az örökségét, Edgcumbe House birtokot átvegye. Ott találkozik a tizenhat éves Sophie-val, aki a kastélyhoz tartozó National Trust Park-ban dolgozik.

Sophie naiv, bakfis képzelődésével menthetetlenül beleszeret Michaelbe. Természetesen szerelemről szó sincs, az csupán a lány féktelen fantáziaszüleménye, víziója. Történik mindez a félénk, bátortalan rajongója, David bánatára, aki kertészként szintén a parkban dolgozik.
Sophie-nak őszinte támasza, vigasztalója David volt, amióta anyjával Londonból visszaköltöztek Cornwallba, az Edgcombe House melletti kis faluba. David szégyelli a kilátástalan helyzetét, apja, Thomas csak játszik és iszik, David tartja el. Azt hogy szerelmes a lányba sosem meri Sophie-nak bevallani. Ugyanakkor a lány nem is sejti, hogy az édesanyja, Karen -, egykori titkos ifjúkori szerelme Michael volt.

Rejtélyes, titokzatos dolgok sorozata történik a kastélyban: eltűnik a széfből egy pár briliánssal kirakott gyűrű, a fűtéshálózat megsérül, beázik a mennyezet, rövidzárlat. Végül egy tengerparti ünnepség, ahol Michael elmondja milyen mély szerelmet is érzett annak idején Karen iránt, de aztán az autóval hazatérőben egy „elromlott fék” miatti baleset, ami pusztán a szerencsének köszönhetőn nem válik végzetessé. Majd Karen és Michael között minden tisztázódik, a férfi bevallja milyen mérhetetlenül szerette annak idején Karent…

A mit sem sejtő, mindig optimista Michael -, akit véletlenül elkerülnek a bosszúállásra utaló üzenetek - egy idilli éjszakát tölt együtt a kastélyban Karennel, ahol kicserélték a 20 évvel ezelőtti titkaikat: egy beszédes napló és egy levélköteg…

És Thomas, a birtok egykori intézője, aki valamikor egy ezüst gyertyatartót lopott Michael nagynénjétől, majd börtönbe került, most pedig ő áll a titokzatos történések hátterében. Öngyilkossága előtt tökéletesen kitervelt bosszút eszelt ki Michael és Karen ellen, nem is sejtve, hogy ezzel a saját fiát sodorja életveszélybe…
10/10
grosz_i 2019 dec. 14. - 17:18:38 10/10

Rosamunde Pilcher - Álom a paradicsomban (2002)
A csoda megtörténhet „Magic might happen” novella nyomán

Húsz év távollét után Michael Bingham visszatér Amerikából, hogy az örökségét, Edgcumbe House birtokot átvegye. Ott találkozik a tizenhat éves Sophieval, aki a kastélyhoz tartozó National Trust Park-ban dolgozik.

Sophie menthetetlenül beleszeret Michaelbe, a nagy tisztelője, David bánatára, aki kertészként szintén a parkban dolgozik. Sophie nem is sejti, hogy az édesanyja, Karen -, egykori titkos ifjúkori szerelme Michael volt. Természetesen arról szó sincs, csupán a lány féktelen fantáziaszüleménye a szerelem víziója.

Tovább bonyolódik a dráma anya és lány között, amikor a múlt árnyéka utoléri. Amikor pedig Michael Karennel találkozik, újra fellángolnak a régi érzelmek. David apja, Thomas, a birtok egykori intézője bosszút akar állni Michaelen.

Thomas csak játszik és iszik apját is David tartja el. Az apa alkoholista és mindent megtesz, hogy pokoli tervét végrehajtsa, és ezzel Sophiet, valamint a saját fiát is halálos veszélybe sodorja.
10/10
grosz_i 2019 jún. 30. - 19:20:00 10/10 Előzmény Menendez
Rosamunde Pilcher 1924 - 2019
Valami különösnek kell lennie abban, hogy egy ilyen nevű szerzőnek, mint Rosamunde Pilcher, akinek a regényei, filmjei világszerte ismertek. Valószínű a sikerének titkára egyszerű rájönni: boldogság, pénz és happy end.
Regényei, elbeszélései és filmjei egy olyan világban játszódnak, ahol még mindig látszólag valamilyen rend uralkodik. Olvasók, nézők milliói szenvedélyesen várják, olvassák, vagy éppen nézik valamelyik könyvét, vagy filmjét. Jól megírt, mély érzelmekről szóló novellák, nagyon érdekes, szép családi szágák és romantikus szerelmi történetek beágyazva titokzatos intrikákba és melankolikus szerelmi drámákba.
Mély betekintést nyerhetünk szövevényes családi történetekbe. Szeretettel, meleg szívvel és meghatóan teszi elénk az életről szóló, szinte valósnak hihető újabb és újabb élettörténeteket. Lenyűgöző kalandos utazásokkal visz el bennünket családtörténetekbe. Elbűvölően mesél Cornwall és Skócia meseszép tájairól, kastélyokról, cottage-okról és a bámulatos angol tengerpartról. Felejthetetlen kikapcsolódást biztosít a szépre, harmóniára vágyóknak egy-egy estére.
Az élet közeli történetei továbbgondolásra ösztönöznek, tudunk rajta nevetni, szórakozni, talán olykor-olykor sírni is…
Menendez 2019 jún. 08. - 19:02:37
Köszönöm az ismertetőt!
Kellene a Port-nak fizetnie Önnek!
10/10
grosz_i 2019 jún. 01. - 12:10:44 10/10
Húsz év után Michael Bingham visszatér Amerikából, hogy az örökségét Edgcumbe birtokot átvegye. Ott találkozik a tizenhat éves Sophie-val, aki a birtokhoz tartozó National Trust Park-nál dolgozik.
Sophie menthetetlenül beleszeret Michaelbe, nagy hódolója, David bánatára, aki a Parknál dolgozik kertészként.
Sophie nem is sejti, hogy édesanyja, Karen Michael titkos ifjúkori szerelme volt.