Rosamunde Pilcher: Álom és szerelem - Újrakezdés

Bakancslistához adom
Rosamunde Pilcher: In der Mitte eines Lebens
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott német-osztrák romantikus dráma, 89 perc, 2012

Értékelés:

28 szavazatból
Szerinted?

Ella Dempseynek tulajdonképpen mindene megvan, amit az ember csak kívánhat: házas, van egy felnőtt fia, egy szép otthona. A házasságát viszont már hosszú évek óta a mindennapok rutinja uralja. Amikor az 53. születésnapja reggelén ott talál a férje, Gordon holmija között egy dobozt, benne egy csodálatosan szép nyaklánccal, akkor mélyen meghatódik. Milyen gyönyörű ajándék!

Csupa örömmel várja az estét egy romantikus kerti helyiségben. A vacsora viszont katasztrófába torkollik. A nyakláncot felfedezi Gordon fiatal titkárnője nyakában. Ella megalázva hagyja el a vendéglőt és kimegy egyedül a pályaudvarra. Szomorúan lehúzza a jegygyűrűjét az ujjáról, de az kicsúszik a kezéből és a sínek közé esik. Föl akarja onnan venni, de nem veszi észre, hogy már érkezik is a vonata. Egy szemtanú azt hiszi, hogy a vonat elé akarja magát vetni és az utolsó pillanatban visszarántja. Az őt megmentő férfi heves szemrehányásokat tesz neki -, az életünk egy értékes ajándék és nem szabad csak úgy elhajítani. Ella tétova magyarázatát nem fogadja el. Beérkezik a vonata, felszáll, és el is tűnik.

Az élménye után Ella arra kényszerül, hogy újragondolja az életét és kérdéseket tegyen fel magának. Mikor is nevetett ő utoljára? Minek tud örülni? Ella egyik kérdésére sem talál őszinte választ és egyszerre úgy tűnik számára, mintha most látná először őszintén, nyitott szemmel az eddigi saját életét. Csupán önmaga felelős az élete boldogságáért. A peronon spontán eldönti, nem hazamegy, hanem Cornwallba, a tengerpartra. Dobogó szívvel száll le Ella a vonatról és egyből kimegy a strandra. Kibújik a cipőjéből és hagyja, hadd mossák a hullámok a lábát és érzi, hogy boldog. Egy kis bisztróban megenged magának egy kávét meg egy-két scone-t. Amikor viszont fizetni akar, észreveszi, hogy a pénzét ellopták.

Carol, a bisztró tulajdonosnője felajánlja neki, hogy a pénzt ledolgozhatja, és Ella motiváltan temetkezik bele a feladatába. Carolt lenyűgözi a nő munkája és felajánlja neki, maradjon hosszabb időre nála kisegítőként. Ella megragadja a lehetőséget és közli a férjével, hogy átmenetileg nem fog hozzá hazamenni. És ezzel megkezdődik az új élete. Egyik nagyobb sétája során újra összetalálkozik a „megmentőjével”, Richard Wadsleigh-vel. Ellát elbűvöli a vonzó férfi és az sem csinál titkot abból, hogy neki is imponál a nő.

Ekkor azonban meglepetésszerűen felbukkan a fia, Michael, akinek hiányzik a mama-hotel kényelme és azt tervezi, hogy a lehető legrövidebb időn belül hazacsalogatja az édesanyját. És a férje, Gordon sem hajlandó küzdelem nélkül a házasságát feladni…

Stáblista:

Szereplők

Ella Dempsey
Richard Wadsleigh
Charlene Peters
Michael Dempsey
Gordon Dempsey
Carol Mulligan

Hozzászólások

Szerinted?
Bonitó 2021 júl. 08. - 22:16:51
Ma láttam a filmet, teljesen véletlenül. Csak úgy, mindenféle elvárások nélkül, kritikus szemüveg levéve, laza, nyári kikapcsolódás reményében. Tehát, nagy elvárásaim nem voltak, nem is múlta felül semmi, de nem is csalódtam.
A szereplők szerethetők, a történet kiszámítható, nem volt benne hazugság cunami (amit nagyon nem szeretek). És nem volt rosszindulat, gyűlölködés. Nem folyt vér, nem lőttek észnélkül. Nagyon tetszett a hely, a tengerpart, a rendezett szép környezet, amely megnyugtatta még a lelkem is.

Közben megnéztem az írónő Rosamunde Pilcher életrajzát. Akinek az élet, nagyon szép kort (95) adott. Volt ideje sok könyv megírására. (Az írónő írt Jane Fraser álnéven is sok könyvet.) A könyvekből sok film készült, melyek általában könnyed, romantikus, több szálon futó, számomra szívhez szóló történetek.

Én is nagyon sajnálom, hogy ebben a filmben, Richard karakterét alakító Dietrich Adam német színész, 2020. november 2-án elhunyt. (67 éves volt.)
Richard, olyan szerepben volt látható, amiről tényleg minden hasonló korú nő álmodozik.
( Kár, hogy öreg vagyok hozzá! :)))

(Egyébként, külön köszönetem, hogy ezeknek a romantikus filmeknek a tartalmát egy fórumtárs itt megírja nagy szorgalommal, tájékoztatásul. Szeretem olvasni őket!)
10/10
surildi 2021 júl. 08. - 14:56:09 10/10
Mindíg is egy szívhez szóló történet lesz, mely az élet igazát írja. Love♡
Széles Ágnes 2020 dec. 08. - 17:31:35
A Richard szerepében látható Dietrich Adam német színész sajnos nemrég, 2020. november 2-án, 67 éves korában elhunyt.
10/10
grosz_i 2019 máj. 27. - 16:15:14 10/10
Nem ez a film fog menni... Küste der Träume 2001
8/10
beldonbp 2017 ápr. 23. - 09:51:43 8/10
Minden 50-es nõ egy Richard-ról álmodozik...tökéletes az illúzió. :) És bár minden 50-es nõ úgy nézne ki, mint Ella Dempsey.
port_man 2016 jún. 30. - 21:33:13
Hát ez elég meseszerû.
napraforgó 2016 jún. 30. - 14:06:02
Ez a film tetszett. Tanulságos a házasságukban egyedül maradt nõk számára, meg a félrelépegetõ férfiak számára is. Sõt, még a felnõtt gyerekek is tanulhatnak belõle, mert nem bztos, hogy mondig minden úgy marad, ahogy évtizedeken át megszokták.