Rosamunde Pilcher: Cornwell felett az ég

Bakancslistához adom
Rosamunde Pilcher: Der Himmel über Cornwall
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott osztrák-német romantikus dráma, 90 perc, 2006

Értékelés:

17 szavazatból
Szerinted?

Cornwell. A 21 éves lány végre megismeri apját, a lordot és féltestvéreit. Fivérével remekül megértik egymást, hugával azonban heves ellentétek bontakoznak ki. Amikor kiderül, hogy a lány leukémiás és csak csontvelőátültetés segíthet rajta, a lányok nagy kihívással kerülnek szembe.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Szereplők

Grace Bold
Lord James Blixton
Charlotte Bold

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
grosz_i 2020 jan. 30. - 17:18:05 10/10

Rosamunde Pilcher – Az ég Cornwall fölött (2005) - „Az északi szél” novella nyomán

Charlotte Bold sok-sok év után visszatér a 21 éves lányával, Grace-szel Cornwallba. Tulajdonképp nem is saját késztetésére, csupán azért, mert Grace ragaszkodik ahhoz, hogy végre megismerkedhessen apjával, lord James Blixtonnal, akinek az ő létezéséről fogalma sincs. Charlotte annak idején a Blixton kastélyban volt kertész, és James és a Charlotte egymásban életük nagy szerelmét találták meg, de a lordnak rangjához illően kellett házasodnia. Charlotte, hogy ne álljon útjába lord James boldogságának, terhesen Londonba menekül, ahol egyedül neveli fel a lányát, Grace-t. Lord Blixton kiegyensúlyozott házasságban élt a feleségével, de nem volt boldog, Charlotte pedig sosem ment férjhez.

Grace ígéretes tehetség, és szeretne a londoni konzervatóriumban továbbtanulni, de ehhez a szükséges anyagiakat az anyja, Charlotte nem tudja biztosítani. Kapóra jön az anyjának, hogy Grace annyi idő után végre szeretne apjával megismerkedni és talán a közös lányuk zenei tanulmányaiban is segítségére lenne. Elindulnak Cornwallba, és beköltöznek egy szállodába. Az első Cornwallban töltött estéjükön Grace kocogás közben megismerkedik a strandon Lilian „már majdnem” vőlegényével, Morris Green-nel. Egymást kölcsönösen elbűvölik, anélkül, hogy tudnák valójában ki is a másik. Sőt fellépnek egy helyi zongorakoncerten is, ahol Grace is sikeresen szerepel.

Időközben a lord megözvegyült, és a felnőtt gyermekeivel, Liliannel és Harryvel él egyedül a Blixton kastélyban. Charlotte találkozik lord James-szel, de a nő elbizonytalanodik, hogy vajon helyes volt-e idejönniük. A kezdeti sokk után, lord Blixton őszintén örül, hogy újra láthatja Charlotte-ot és megismerkedhet Grace-szel.

Meghívja őket a birtokára és bemutatja őket Liliannek és Harrynek. Viszont Harryvel ellentétben -, aki el van ragadtatva attól, hogy gyarapodott a család, Lilian szinte mindent megtesz, hogy eltávolítsa Boldéket a kastélyból. Eközben Grace és Morris újra találkozik egymással, és felfedezik, hogy mindketten vonzódnak a zenéhez és egymásba is szeretnek, és a csokoládégyári látogatás egy szenvedélyes együtt töltött éjszakával végződik.

De mielőtt sor kerülhetne arra, hogy Morris Liliannel beszélne és szakítanának, Lilian balesetet szenved és a rutin kontrollok során kiderül, akut leukémiában szenved. Morris nagynénjének a csokoládégyárában Harry segítségével megjavítják a csokoládégyártó gépsort, cserébe Morris beszél lord Blixtonnal, hogy a fia jogi tanulmányok helyett inkább gépészmérnök szeretne lenni.
Ahogy kiderül, hogy Lilian számára csontvelő-donorként egyedül csak Grace jöhet szóba, a lány egy percig sem habozik, ezáltal hozzásegíti a féltestvérét egy normális, egészséges élethez. Grace és Morris úgy látják, hogy számukra szó sem lehet egy közös jövőről, de a sors, amibe Grace mindig is bízott, mindent úgy rendez, hogy egy év elteltével Morris leánykérésére Grace határtalan boldogsággal mond igent.
10/10
fclariss 2019 szept. 17. - 21:41:10 10/10
A legtöbb R. P film tetszik, de ez az elsők között van, ehhez talán a kíváló szereposztás is hozzájárul. szerepük van
8/10
sadrok 2019 szept. 16. - 23:27:01 8/10
A német romantikus filmek közül azon kevesek közé tartozik, amire azt mondhatom, hogy jó kis film (ami az én saját véleményem), összességében tetszett. Ebben a Grace-t alakító színésznőnek jelentős a szerepe. Legalább annyira tetszett nekem ebben a szerepben, mint Romy Schneider Sissiként....
10/10
grosz_i 2019 aug. 15. - 09:33:20 10/10

Rosamunde Pilcher – Cornwall felett az ég
"Az északi szél" novella nyomán

Charlotte Bold sok-sok év után visszatér a 21 éves lányával, Grace-szel Cornwallba. Tulajdonképp nem is saját késztetésére, csupán azért, mert Grace ragaszkodik ahhoz, hogy végre megismerkedhessen apjával, lord James Blixtonnal, akinek az ő létezéséről fogalma sincs. Charlotte annak idején a Blixton kastélyban volt kertészként alkalmazott, és James-szel volt egy szenvedélyes afférja, mielőtt a lord rangjához illően meg nem házasodott. Időközben a lord megözvegyült, és a felnőtt gyermekeivel, Liliannel és Harryvel él egyedül a Blixton kastélyban.
Az első Cornwallban töltött estéjükön Grace kocogás közben megismerkedik a strandon Lilian „már majdnem” vőlegényével, Morris Green-nel. Egymást kölcsönösen elbűvölik, annélkül, hogy tudnák valójában ki is a másik.


A kezdeti sokk után, lord Blixton őszintén örül, hogy újra láthatja Charlotte-ot és megismerkedhet Grace-szel. Meghívja őket a birtokára és bemutatja őket Liliannek és Harrynek.
Viszont Harryvel ellentétben – aki el van ragadtatva attól, hogy gyarapodott a család – Lilian szinte mindent megtesz, hogy eltávolítsa Boldéket a kastélyból. Eközben Grace és Morris újra találkozik egymással, és felfedezik, hogy mindketten vonzódnak a zenéhez és egymásba is szeretnek.

De mielőtt sor kerülhetne arra, hogy Morris Liliannel beszélne, Lilian súlyosan megbetegszik leukémiában. Ahogy kiderül, hogy Lilian számára csontvelő-donorként egyedül csak Grace jöhet szóba, a lány egy percig sem habozik ezáltal hozzásegíti a féltestvérét egy normális, egészséges élethez. Grace és Morris úgy látják, hogy számukra szó sem lehet egy közös jövőről.

10/10
grosz_i 2019 aug. 15. - 09:29:14 10/10
Rosamunde Pilcher 1924 – 2019

Valami különösnek kell lennie abban, hogy egy ilyen nevű szerzőnek, mint Rosamunde Pilcher, akinek a regényei, filmjei világszerte ismertek. Valószínű a sikerének titkára egyszerű rájönni: boldogság, pénz és happy end.
Regényei, elbeszélései és filmjei egy olyan világban játszódnak, ahol még mindig látszólag valamilyen rend uralkodik. Olvasók, nézők milliói szenvedélyesen várják, olvassák, vagy éppen nézik valamelyik könyvét, vagy filmjét. Jól megírt, mély érzelmekről szóló novellák, nagyon érdekes, szép családi szágák és romantikus szerelmi történetek beágyazva titokzatos intrikákba és melankolikus szerelmi drámákba.
Mély betekintést nyerhetünk szövevényes családi történetekbe. Szeretettel, meleg szívvel és meghatóan teszi elénk az életről szóló, szinte valósnak hihető újabb és újabb élettörténeteket. Lenyűgöző kalandos utazásokkal visz el bennünket családtörténetekbe. Elbűvölően mesél Cornwall és Skócia meseszép tájairól, kastélyokról, cottage-okról és a bámulatos angol tengerpartról. Felejthetetlen kikapcsolódást biztosít a szépre, harmóniára vágyóknak egy-egy estére.
Az élet közeli történetei továbbgondolásra ösztönöznek, tudunk rajta nevetni, szórakozni, talán olykor-olykor sírni is…

Elhunyt Rosamunde Pilcher bestseller író

Szerelmes idillikus családtörténetek, románcok hozták meg a 63 éves Rosamunde Pilchernek a világsikert, amelyet követően egymás után írta a bestseller regényeit, novelláit. Nos, a sikeres írónő Skóciában, elhunyt.

Rövid betegség után Rosamunde Pilcher, a bestseller író 2019. febr. hatodikáról hetedikére virradó éjszaka elhunyt. Ezt a hírt közölte a BBC Radio Cornwall és a „Guardian". A tulajdonképp világszerte népszerű írónő 94 éves volt.
Az egész világon több mint 60 millió eladott példány jelzi a sikerét, amellyel tulajdonképp a jelenkor legsikeresebb szerzője. Történetei családi idillek, szerelmi bánatok, csalódásokat követően kialakult párkapcsolatok és baráti kapcsolatok körül forognak.

Rosamunde Scott 1924-ben egy tradicionális tiszti családban született Cornwallban és az anyjánál nőtt fel, miközben az apja Burmában teljesített szolgálatot.

Az iskolai évei után a II. Világháború során titkárnőként szolgált önkéntesként az Egyesült Királyság Külügyminisztériumhoz tartozó Women's Royal Naval Service-nél Sri Lankán és Indiában. A világháborút követően feleségül ment Graham Pilcher textilipari vállalkozóhoz és 1947-ben Skóciába költöztek, és ott is élt haláláig. A házasságból négy gyermekük született, közöttük Robin Pilcher, aki szintén sikeres író lett.

Pilcher ifjúkorától írt, először csak rövid történeteket, kisregényeket "Jane Fraser" álnéven. Ezek az írásai alig voltak ismertek. 1987 hozta meg számára az áttörést a Kagylókeresők családregényével - abban az időben Pilcher már 63 éves volt. Penelope szívbemarkoló története, aki visszatér egy szívinfarktus után Cornwallba, ahol megélte ifjúkori és élete nagy szerelmét. A történet többmilliós sikerkönyv lett.

Ezt követően minden Pilcher könyv felkerült a bestseller listára. Az elbűvölő, szenvedélyes angol tájleírások szinte egyedi márkajelévé tették. Az utolsó regényét a Téli napfordulót 2000-ben írta.
A német ZDF több mint száz regényét vagy elbeszélését megfilmesítette és a Herzkino sorozatban a ZDF legközkedveltebb adásai közé kerültek, minden egyes filmjét átlagosan többmilliós nézőszám jellemezte.