Rosamunde Pilcher: A boldogság nyomában

Bakancslistához adom
Rosamunde Pilcher - Der lange Weg zum Glück
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott német romantikus dráma, 86 perc, 2000

Értékelés:

9 szavazatból
Szerinted?

Közelgő esküvője előtt Eleanor megtudja, hogy vőlegénye megcsalja őt. A tengerparti, idilli Brandon kastélyba menekül, ahol Tom, a legjobb barátja karjaiban vigasztalódik. Hamarosan azonban kételkedni kezd abban, hogy ez az affér jó döntés volt-e...

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
9/10
grosz_i 2020 jan. 31. - 20:52:09 9/10

Rosamunde Pilcher - A boldogság nyomában (1999)
A Virág az esőben novelláskötet „Hétvégi fegyverszünet” elbeszélése nyomán

Eleanor Dean és Patrick házassági előkészületei már javában zajlanak, amikor Eleanor rájön, hogy a jövendőbelije megcsalja. Csalódottan és elkeseredetten keres vigaszt és megértést Tomnál, a legjobb barátjánál. Tom szinte már agglegény, mert a kompromisszum neki nem az erőssége: álomnő, vagy senki, mondja, de ugyanakkor hisz az igaz szerelemben.

A férfi éppen a bátyja, Frederic Talbot festői szépségű Prideaux Place, kastély-szálló átépítési munkálatait tervezi. Megkéri Eleanort, jöjjön vele hétvégére a tengerparti hotelbe. Eleanor, aki éppen néhány nappal ezelőtt feladta a grafikusi állását, nagy szükségét érzi egy kis változatosságnak -, és beleegyezik.

Tényleg, a kastély-hotel ideális helynek tűnik, hogy a komor gondolataitól megszabaduljon. A környezet meseszép és mindehhez hozzájön még Tom gondoskodó figyelmessége, aki szilárdan eltökélte, hogy igenis felvidítja Eleanort. A kastélyszállót Catherine, a hotelmenedzser remekül igazgatja, sőt számára a Prideaux Place nem is munkahely, hanem öröm forrása, hiszen Frederic közelében lehet. Ugyanakkor a férfi teljesen érzéketlen a nő vonzódásával szemben, rideg, távolságtartó.

És bekövetkezik, aminek be kell következnie: Tom és Eleonor egy kirándulás során eljutnak Sarah nyári cottage-ához, ahol egy romantikus estén, Tom bevallja Eleonornak, hogy beleszeretett, de Eleanor még magában sem bízik, óvakodik az igaz szerelemtől. Viszont hamarosan kétségek gyötrik, vajon helyes volt-e a menekülése csupán egy kalandba. Eleanor ettől fogva távolságtartó lesz.

Kate és Walter, egy boldog, idősebb házaspár, szintén a hotelben tartózkodik, ugyanis az ezüstlakodalmukat ünneplik ugyanott, ahol a házasságkötésük után voltak nászúton. Most is épp úgy nevetgéltek és flörtöltek, mintha most ismerték volna meg egymást. Úgy tűnik, számukra a szerelemben is létezik a tökéletes boldogság. Életük, szerelmük, házasságuk a példa az igaz boldogsághoz.

Mr. Marcow ügyvéd sohasem tudta túltenni magát Sarah döntésén, hogy vele szakított és nem hozzá, hanem Frederic-hez ment feleségül. Jonathan sziklaszilárdan meg van győződve arról, hogy Sarah halála nem baleset volt -, és Frederic-et teszi azért felelőssé.Eleanor kellemetlen közérzete csak nő, amikor megérzi, hogy feszültség van a két fivér között. Szörnyű gyanú támad a fejében Jonathan Marcow-val, Frederic elhunyt feleségének, Sarah titokzatos hódolójával való találkozása után. Frederic Eleonort vigasztaló „ölelgetése” Tomnak csalódást okoz, majd később Frederic még a nyári lak kulcsát is visszakéri a bátyjától. Ezek után Tom visszamegy Truróba, mivel a válóperes tárgyalására Catherine is Truróba készül -, most mondják ki neki négyévnyi házasság után a válást, így együtt mennek.
Walter váratlanul halállal végződő szívinfarktust kap, és Eleanor hiába próbálja telefonon elérni Tomot, nem tud vele beszélni - de másnap visszaérkeznek a Prideaux Place-be… ismét együtt. A múlt árnyékot vet a jelenre: úgy tűnik, a tragikus múlt megismétlődik…
napraforgó 2019 okt. 12. - 11:10:09
Eleanor Dean ágyban találja vőlegényét egy másik nőve. Tom Talbot, a főnöke meghivja egy hétvégére egy impozáns vidéki házban működő hotelba, amelyet a nagyon vonzó, de még mindig gyászoló fivére, Frederic vezet. Mindkét férfi szemet vet a nőre, de a múltjuk, amelyben egy végzetes autóbaleset, amelyben Frederic feleségét megölték, szintén szerepet játszik rivalizálásukban.
9/10
grosz_i 2019 szept. 28. - 06:36:23 9/10

Rosamunde Pilcher - A boldogság nyomában (1999)
A Virág az esőben novelláskötet „Hétvégi fegyverszünet” elbeszélése nyomán

Eleanor és Patrick házassági előkészületei már javában zajlanak, amikor Eleanor rájön, hogy a jövendőbelije megcsalja. Csalódottan és elkeseredetten keres vigaszt és megértést Tomnál, a legjobb barátjánál.

A férfi éppen a bátyja, Frederic festői szépségű Brandon kastély-szálló átépítési munkálatait tervezi. Megkéri Eleanort, jöjjön vele hétvégére a tengerparti hotelbe. Eleanor, aki éppen néhány nappal ezelőtt feladta a grafikusi állását, nagy szükségét érzi egy kis változatosságnak -, és beleegyezik.

Tényleg, a Brandon kastély-hotel ideális helynek tűnik, hogy a komor gondolataitól megszabaduljon. A környezet meseszép és a szállót Catherine, a hotelmenedzser remekül igazgatja. Mindehhez hozzájön még Tom gondoskodó figyelmessége, aki szilárdan eltökélte, hogy igenis felvidítja Eleanort.

És bekövetkezik, aminek be kell következnie: Tom bevallja Eleonornak egy romantikus estén, hogy beleszeretett, és Eleanor enged a férfi vágyainak. Viszont hamarosan kétségek gyötrik, vajon helyes volt-e a menekülése egy kalandba. Eleanor ettől fogva távolságtartó lesz. Egy boldog, idősebb házaspár, Kate és Walter, tanácsa, akik szintén a hotelben tartózkodnak, ugyanis az ezüstlakodalmukat ünneplik -, nos ezek a tanácsok sem adnak neki útbaigazítást.

Eleanor kellemetlen közérzete csak nő, amikor megérzi, hogy feszültség van a két fivér között. Szörnyű gyanú támad a fejében Jonathan Marcow-val, Frederic elhunyt feleségének, Sarah titokzatos hódolójával való találkozása után. Jonathan sziklaszilárdan meg van győződve arról, hogy Sarah halála nem baleset volt -, és Frederic-et teszi azért felelőssé. A múlt árnyékot vet a jelenre: úgy tűnik, a tragikus múlt megismétlődik…
9/10
grosz_i 2019 márc. 28. - 20:21:48 9/10
Rosamunde Pilcher: A boldogság nyomában
Német romantikus film (2000)

Közelgő esküvője előtt Eleanor megtudja, hogy vőlegénye megcsalja őt. A tengerparti, idilli Brandon kastélyba..
Már javábon folyik Eleanor és Patrick esküvőlyének az előkészítése, amikor Eleanor felfedezi, hogy a jövendőbelije megcsalja. Csalódottan és kétségbeesve keres vigaszt és megértést Tomnál, a legjobb barátjánál.
Tom éppen az átépítési munkálatokat tervezi testvére, Frederic Brandon Manor, festői kastélyában. A férfi felajánlja Eleanornak, hogy hétvégére utazzanak el a tengerparti Hotelbe. Eleanornak, aki épp néhány napja hagyta ott a grafikusi állását – szinte szüksége van erre a változásra, és beleegyezik. Úgy tűnik, hogy Brandon Manor ideális hely arra, hogy elterelje a gondolatait. A környezet meseszép és Catherine, a hotelmenedzser tökéletesen vezeti a szállót. Mindehhez hozzájön még Tom jóleső figyelmessége, akinek feltett szándéka, hogy Eleanort felvidítsa…