Rosamunde Pilcher - Őszi szerelem

Bakancslistához adom
Rosamunde Pilcher: Eine Liebe im Herbst
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott német romantikus dráma, 88 perc, 2009

Értékelés:

4 szavazatból
Szerinted?

Sally Willcox már türelmetlenül várja lánya, Amy Miller doktornő hazaérkezését a reptérről. A lánya többéves dél-afrikai tartózkodása után visszatér Dél-Angliába. Hivatalosan azért, hogy ott lehessen megünnepelni az anyja születésnapját. Valójában pedig egy szerencsétlen szerelmi kaland után mondta fel a fokvárosi kórházi állását, és most nem tudja mihez is kezdjen az életével.

Peter Willcox sok munkára és a cég érdekére hivatkozva otthon hagyja a feleségét, de nem a reptérre megy a lányáért, hanem a Southgate hotelben találkozik a tárgyalásra érkező másik szövetgyártó cég vezetőjével, akivel a fúziót eltervezte.

Amy alighogy leszáll Londonban, máris az Exceteri Kórházba hajt, ahol felkeresi dr. Judy Collinst, a barátnőjét. És nem csupán elbeszélgetnek egymással, hanem kivizsgálásra is sor kerül, ugyanis három hónapja Amy csomót érez a mellében, és retteg a legrosszabbtól. Ezenkívül lenne itt számára a kórházban egy belgyógyász orvosi állás is.

Amikor a kórházból továbbhajt, egy autóbalesetet okoz, ami az életét egy csapásra megváltoztatja. A másik jármű vezetője egy ékszerész, Michael Spiers a testvérének a vőlegénye. Majd meglepetésére felbukkan a vérszerinti apja Oliver Miller is, aki visszatért az Államokból, de nem kíván Amy vele hosszasan beszélgetni, otthagyja. Útban hazafelé összefut a nővérével, Vivian Wilcoxszal és őszintén örülnek egymásnak.

Vivian fotóművészetet tanult, különösebben nem sikeres a vállalkozása, pénz, befektetés kellene hozzá, az apjától viszont nem akar kérni. Sajnos már most is csak adóssága van. De a szerelemben viszont hatalmas szerencséje van, holnapra hivatalos a barátja egy koktélre, akit vőlegényként mutathat majd be a családjának… Másnap Amy elkíséri anyját a fodrászhoz és a Piers ékszerüzletház előtt ismét találkozik Michaelel, akivel elmennek egy tengerparti sétára, beszélgetnek, próbálják kitalálni, ki is a másik. Michael ékszertervező. És mivel már másodszor is találkoztak, ez már nem lehet véletlen. Másnap összegyűlnek a koktélra és be kívánják mutatni Vivian vőlegényét Amynek, mikor kiderül az nem más, mint Michael. Ő és Vivian Plymouthban ismerkedtek meg egy jótékonysági vacsorán és azóta tart a szerelmük, ami eléggé egyoldalú. Amy csalódottan szemléli a mostohatestvére boldogságát.

Másnap ismét felkeresi a kórházban a barátnőjét, Judyt, aki személyesen közli vele a jó hírt, a teszteredmény egyértelműen negatív. Közben felhívja Micheal telefonon Amyt, találkozót beszélnek meg a tengerpartra. A lány őszintén beszámol arról, milyen pánikban volt, mert a jobb mellében egy csomót fedezett fel, de szerencsére egész ártalmatlan dologról van csak szó, így van oka az örömre, szinte újjászületett, át tudná ölelni az egész világot. Kezdje hát velem, mondja neki Michael…

Az anyja, Sally Willcox házassága Peterrel is úgy tűnik, mély válságban van. Ugyan ő a cégtulajdonos, de a férje a cégvezető, és a cég üzletmenetébe nemigen avatja be a feleségét. Talán ők is válás előtt állnak. Sallynek az az érzése, hogy ő csak egy öreg bútordarab Peter életében. Majd amikor kiderül, hogy a férje még a születésnapjáról is megfeledkezett, az állítólagos cégfúzió miatt, akkor elege lesz mindenből és fejveszetten elmenekül a nagynénjétől örökölt egy kis tengerparti településen fekvő cottage-ba. Éppen ott találkozik volt férjével, Oliverrel, aki háziorvosként a településen praktizál, mert visszajött az Államokból, ott vett praxist és oda is költözött.

Oliver már régen ráébredt, hogy élete nagy szerelme Sally volt, de már nem kap újabb esélyt, mert Sally, amikor Peter szívinfarktust kap Vivian betegágya mellett, akkor már biztosan tudja, Petert szereti. Amy pedig nem csak kibékül az apjával, hanem orvosként is nagyszerűen tudnak együtt dolgozni. Michael szakít a menyasszonyával és Amy oldalán keresi a boldogságát.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Szereplők

Michael Foster
Sally Wilcox
Peter Wilcox

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
grosz_i 2022 ápr. 22. - 12:15:13 10/10
Fogynak a még nem szinkronizált filmek - szerencsére! Maradt még kettő a régi filmek közül: Nyári szerelem (Sommer der Liebe) 2007, valamint az „Entscheidung des Herzens” a „A szív döntése”. Persze mindkét filmnek lehet más-más címe is, csak szinkronja lenne!