Rosamunde Pilcher - Eljegyzés, szerelem, zűrzavar

Bakancslistához adom
Rosamunde Pilcher: Verlobt, verliebt, verwirrt
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott német-osztrák romantikus sorozat, 89 perc, 2011

Értékelés:

15 szavazatból
Szerinted?

Julia épp a leánybúcsúját ünnepli, amikor váratlanul felbukkan Jamie, a volt vőlegénye, aki négy éve minden magyarázat nélkül otthagyta, és elutazott Amerikába. Hallani sem akar a még mindig szerelmes férfiról, aki egy súlyos terhet cipel magával. Ám amikor apja, az Adams szeszfőzde tulajdonosa bajba kerül, arra kéri Jamiet, hogy segítsen be neki az üzemben.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
7/10
sadrok jan. 10. 22:10:00 7/10 Előzmény grosz_i
Nahát…! megint rám talált… :-) nem állítom, hogy hiányoltam már a kioktatását, de... ha már megtörtént, mit mondhatnék... legyen benne öröme :-)
10/10
grosz_i jan. 10. 10:38:01 10/10 Előzmény sadrok
Pardon, Jamie szószerint azt mondja "...kötve a kezem.", azaz nem engedi a lelkiismerete, hogy akit szeret, az bármilyen okból is később csak szenvedjen mellette.
Az egyszer bosszúból, egyszer meg megbocsátó, boldogságát ismét megtaláló szerelemből törénő testi kapcsolatot félreérteni, vagy rosszindulatból, vagy ki tudja milyen okból, de más film iránt érdeklődőknek féremagyarázni pedig nem éppen bocsánatos szándék...
7/10
sadrok 2019 szept. 02. - 19:31:36 7/10
Nem rossz... nem rossz... csak néhol hiányoltam a logikát. Pl. Julia nem tud megbocsájtani Jamie-nek, menyasszonyként mégis kétszer ágyba bújik vele... :-) Jamie leköttette magát, de az orvos barátnő mégis csinál egy olyan tesztet, ami kimutatja, hogy Jamie egészséges, vagyis lehet gyereke... talán orvosi műhiba történt a lekötéskor? :-)
9/10
Bea78 2019 szept. 01. - 23:01:44 9/10 Előzmény sadrok
ÓÓ persze! Kb egy hét után rendben volt, de ha megnézed, ezt még decemberben írtam... Bár én akkor még írni sem tudtam a szerkesztőknek, pedig nagyon akartam, de sehogy nem engedte a rendszer elküldeni a levelet. A lényeg, azóta minden maximálisan oké!
7/10
sadrok 2019 szept. 01. - 14:15:16 7/10 Előzmény Bea78
Tavaly kb. ilyentájt, én is így jártam, írtam a Port szerkesztőinek, le kellett írnom pontosan mi a gond, aztán...1-2 hét múlva rendben volt.... :-) Remélem már Nálad is...
10/10
grosz_i 2019 aug. 28. - 12:14:57 10/10
Rosamunde Pilcher – Eljegyzés, szerelem, zűrzavar (2011)
Gyorsan bekövetkezett a holnap "Tomorrow came quickly" novella nyomán

A romantikus Cornwall grófságban található Newquay, és ott van az Adams Szeszfőzde, egy magántulajdonban levő gin-lepárló üzem, ami Anglia szerte híres arról, hogy itt bocsátják útjukra kiváló szakismeretekkel az ifjú férfi és női szakembereket. Julia Adams-et is rábeszéli a legjobb barátnője, Emma hogy vállalja ő is ezt a családi hagyományt.

Julia, hogy a mennyasszonyi csokrára pénzt gyűjtsön, árverésen felkínál egy csókot. Amikor rájön, hogy ki is szerezte meg ezt a bizonyos árverezési csókot, nem akar hinni a szemének: Jamie Palmer. Az a férfi, aki őt évekkel ezelőtt röviddel az esküvőjük előtt minden ok nélkül elhagyott. Amit viszont Julia nem is sejt, a barátnője, Emma tájékoztatta Jamie-t a küszöbön álló esküvőről. Emma orvos, és pontosan tudja, hogy annak idején miért is tűnt el a férfi olyan fejveszett gyorsasággal. De köti az orvosi titoktartás, senki sem tudhat arról, hogy Jamie, édesanyja halála után megtudta Emmától, hogy anyja halálos, gyógyíthatatlan betegsége rendkívül ritka esetben örökletes is lehet, de csak rendkívül ritka esetben.

Bár Julia és Jamie első találkozása egy pofonnal végződik, mégis összejön közöttük egy együttöltött szerelmes éjszaka. Mégsem meri Jamie Juliának bevallani az igazságot. Így kerülhet sor arra, hogy Julia őt végérvényes törölni szeretné az életéből. De akkor Julia apja, Ian már nem titkolja tovább: elveszítette az ízlelő érzékét. Szüksége van Jamie segítségére és szakértelmére, hogy új minőségi gint állíthasson elő. Tehát Jamie egyelőre marad Newquay-ben. A lepárlóüzem súlyos válságban van, és Ian minden reménye az új gin előállításának sikerén múlik.

Julia vőlegénye, David a legénybúcsú reggelén meglepetten - egy idegen lánnyal az ágyában - ébred fel, aki ráadásul borsos számlát dug az orra alá a „nyújtott szolgáltatásaiért”. Miközben David görcsösen próbál emlékezni, hogy mi is történt az elmúlt éjszaka folyamán felbukkan a lakásban Julia. David rögtönözve úgy mutatja be Lucy-t, hogy ő az az énekes, akit szerződtetett az esküvőjükre.

Mindezek a sorsszerű találkozások örvénylő, és mindent összekuszáló bonyodalmak a jegyespár eredeti terveit a sutba dobatják velük. Ugyanis az igazi szerelmet nem határozhatja meg csupán a jegygyűrű…
10/10
grosz_i 2019 aug. 28. - 12:13:19 10/10
Elhunyt Rosamunde Pilcher bestseller író

Szerelmes idillikus családtörténetek, románcok hozták meg a 63 éves Rosamunde Pilchernek a világsikert, amelyet követően egymás után írta a bestseller regényeit, novelláit. Nos, a sikeres írónő Skóciában, elhunyt.

Rövid betegség után Rosamunde Pilcher, a bestseller író 2019. febr. hatodikáról hetedikére virradó éjszaka elhunyt. Ezt a hírt közölte a BBC Radio Cornwall és a „Guardian". A tulajdonképp világszerte népszerű írónő 94 éves volt.
Az egész világon több mint 60 millió eladott példány jelzi a sikerét, amellyel tulajdonképp a jelenkor legsikeresebb szerzője. Történetei családi idillek, szerelmi bánatok, csalódásokat követően kialakult párkapcsolatok és baráti kapcsolatok körül forognak.

Rosamunde Scott 1924-ben egy tradicionális tiszti családban született Cornwallban és az anyjánál nőtt fel, miközben az apja Burmában teljesített szolgálatot.

Az iskolai évei után a II. Világháború során titkárnőként szolgált önkéntesként az Egyesült Királyság Külügyminisztériumhoz tartozó Women's Royal Naval Service-nél Sri Lankán és Indiában. A világháborút követően feleségül ment Graham Pilcher textilipari vállalkozóhoz és 1947-ben Skóciába költöztek, és ott is élt haláláig. A házasságból négy gyermekük született, közöttük Robin Pilcher, aki szintén sikeres író lett.

Pilcher ifjúkorától írt, először csak rövid történeteket, kisregényeket "Jane Fraser" álnéven. Ezek az írásai alig voltak ismertek. 1987 hozta meg számára az áttörést a Kagylókeresők családregényével - abban az időben Pilcher már 63 éves volt. Penelope szívbemarkoló története, aki visszatér egy szívinfarktus után Cornwallba, ahol megélte ifjúkori és élete nagy szerelmét. A történet többmilliós sikerkönyv lett.

Ezt követően minden Pilcher könyv felkerült a bestseller listára. Az elbűvölő, szenvedélyes angol tájleírások szinte egyedi márkajelévé tették. Az utolsó regényét a Téli napfordulót 2000-ben írta.
A német ZDF több mint száz regényét vagy elbeszélését megfilmesítette és a Herzkino sorozatban a ZDF legközkedveltebb adásai közé kerültek, minden egyes filmjét átlagosan többmilliós nézőszám jellemezte.
10/10
grosz_i 2019 júl. 01. - 11:04:27 10/10 Előzmény Bea78
Rosamunde Pilcher 1924 - 2019
Valami különösnek kell lennie abban, hogy egy ilyen nevű szerzőnek, mint Rosamunde Pilcher, akinek a regényei, filmjei világszerte ismertek. Valószínű a sikerének titkára egyszerű rájönni: boldogság, pénz és happy end.
Regényei, elbeszélései és filmjei egy olyan világban játszódnak, ahol még mindig látszólag valamilyen rend uralkodik. Olvasók, nézők milliói szenvedélyesen várják, olvassák, vagy éppen nézik valamelyik könyvét, vagy filmjét. Jól megírt, mély érzelmekről szóló novellák, nagyon érdekes, szép családi szágák és romantikus szerelmi történetek beágyazva titokzatos intrikákba és melankolikus szerelmi drámákba.
Mély betekintést nyerhetünk szövevényes családi történetekbe. Szeretettel, meleg szívvel és meghatóan teszi elénk az életről szóló, szinte valósnak hihető újabb és újabb élettörténeteket. Lenyűgöző kalandos utazásokkal visz el bennünket családtörténetekbe. Elbűvölően mesél Cornwall és Skócia meseszép tájairól, kastélyokról, cottage-okról és a bámulatos angol tengerpartról. Felejthetetlen kikapcsolódást biztosít a szépre, harmóniára vágyóknak egy-egy estére.
Az élet közeli történetei továbbgondolásra ösztönöznek, tudunk rajta nevetni, szórakozni, talán olykor-olykor sírni is…
9/10
Bea78 2018 dec. 08. - 11:58:10 9/10
Egyszerűen zavar, hogy egyik filmnél sem látom, hogy milyen a szavazati átlagpontszám ( és én sem tudok szavazni...) Nekem sokban számított abban, hogy megnézzek-e egy filmet.. Ez egy hete így van, nem értem, miért...
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu