Rosamunde Pilcher: Ismeretlen szív

Bakancslistához adom
Rosamunde Pilcher's Unknown Heart / Mein unbekanntes Herz
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott angol-német romantikus dráma, 2014

Értékelés:

17 szavazatból
Szerinted?

Elizabeth Lancaster, egy italgyár jogos örököse szívbetegségben szenved és hosszú hónapok óta donorra vár. Az élet úgy hozza, hogy találnak a nő számára megfelelő szívet és bár az életét és egészségét visszakapta, nem felhőtlen a boldogsága. Úgy érzi valami hiányzik az életéből. Egy konzultáció után az orvos megadja az özvegy telefonszámát. Richard Lancester a cég kisebb részét örökölte apjától egy szerencsekerék mániás és a testvére betegségének ideje alatt majdnem csődbe viszi a céget. Beth nem akarja eladni a céget, de tanácsot kért Andrew-tól, aki azt tanácsolja, legyenek üzlettársak. A nő férje nem nézi jó szemmel ezt az ajánlatot, ezért ultimátumot ad a nejének.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
grosz_i 2019 szept. 14. - 19:13:23 10/10

Rosamunde Pilcher - Ismeretlen szív I. II. rész (2014)
Az azonos című elbeszélés nyomán

Hat hónappal a szívátültetése után Elizabeth Lancaster fizikailag teljesen felépült. Lelkileg viszont még mindig szenved a halál közeli traumától és fájdalmasan távol érzi magát a férjétől Duncantől és a 17 éves ikreitől, Millie-től és Bentől is, akikkel együtt él egy calvados készítő farmon, amely generációk óta családi tulajdonban van.

Andrew Shaw, a szervdonor özvegye sem tud megbirkózni az új helyzettel. Még mindig gyászolja a feleségét és kétségbeesetten, de hiába próbálja lezárni a múltat. Szeretne megismerkedni azzal a nővel, akinek a mellkasában a szeretett felesége szíve tovább dobog és megkéri a műtétet végző orvost, adja meg neki Elizabeth elérhetőségét. A józanész és Duncan ellenkezése ellenére is, Elizabeth beleegyezik a találkozásba.
Elizabeth és Andrew azonnal szót értenek egymással, mintha a másik pontosan tudná, hogy mindketten min is mentek keresztül. Egyidejűleg Elizabeth megtudja, a calvados-farm anyagi gondokkal küzd.

Bátyja, Richard, aki a megbetegedése óta átvette a cégvezetést, a vállalkozást egyenesen csődbe vitte. Elizabeth nem tudhatja, hogy Richard ezt szándékosan tette. Egy építkezési vállalkozással dolgozik össze, aki az almaültetvény telket építkezési teleknek akarja megszerezni. Az eladáshoz már csupán Elizabeth egyetértése szükséges.

Duncan a hét során nincs otthon, mivel egy magániskolában oktat, ahol Millie és Ben is tanul. Azonkívül edzője a kajak-klubnak is, a gyerekei is ugyanott klubtagok. Féltékenyen konstatálja, hogy Andrew és Elizabeth rendszeresen találkoznak, barátságuk egyre jobban elmélyül. Elizabeth alig meri még magának is bevallani, beleszeretett Andrew-ba.

Egyik éjjel a hordókészlet az értékes calvados brandyvel kigyullad. Elizabeth rögtön azt veti Duncan szemére, hogy ilyen szörnyű módon kívánt rajta bosszút állni. Nem is sejti, hogy ez is a bátyja további lépése, hogy rábírja a telek eladására és adja fel a calvados-farm cég vállalkozását. Elizabeth teljesen kikészül, házassága, vállalkozása romokban hever.

Andrew igazi támasza lesz Elizabethnek, aki közben különvált Duncantől és megmenti a Calvados-Brandy Társaságot egy beruházással. Elizabeth sok időt tölt el Andrew gyerekeivel, úgyszólván pótanya lesz számukra. Ugyanakkor Janet, Andrew sógornője ellenségesen szemléli, ő gondoskodott a testvére halála óta annak gyerekeiről, és szeretné Andrew-t is magának megszerezni.
Ekkor éri Elizabeth-et az a nyugtalanító hír, a transzplantált szív kezd kilökődni.

Amennyiben nem sikerül a védekező reakciót gyógyszeresen blokkolni, akkor az életéből már csak hónapok maradtak. Elhallgatja Duncan elől ezt a hírt és szerelmi kapcsolatot kezd Andrew-val. Duncan felismeri, hogy nemcsak Elizabeth, hanem ő maga is megváltozott az elmúlt évek drámai események hatására -, és úgy dönt küzdeni fog az élete nagy szerelméért. Elizabeth számára viszont rövid az idő: el kell döntenie, hogy az élete lehetséges utolsó hónapjait kivel szeretné leélni.
fizsuu 2017 dec. 20. - 01:11:58
ez hány film leírása ? :D :D
proklima@freemail.hu 2017 dec. 09. - 15:15:19
Aki szereti a romantikus filmeket, érdemes Pilcher filmeket néznie.
Az én felhasználónevem 2017 dec. 09. - 05:26:29
Micsoda tartalomleírás! Pár pohárral kevesebb is elég lett volna.