Rosamunde Pilcher: Kagylókeresők

Bakancslistához adom
Rosamunde Pilcher: Die Muschelsucher
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott német-angol romantikus dráma, 87 perc, 2006

Értékelés:

18 szavazatból
Szerinted?

Penelope Keeling, élete alkonyán hatalmas vagyon birtokosa lesz. Édesapja egykor nem sokra becsült festményei felértékelődnek, aranyárban vennék a műkincspiacon, de Penelope így sem hajlandó megválni tőlük. A három gyermekét szeretetben, de szegénységben felnevelő asszony akkor döbben rá, hogy a szeretet nem minden, amikor lánya és fia, a pénzéhes Nancy és Noel mindenáron rá akarják tenni a kezüket a gondtalan jólétet biztosító örökségre. Csupán a kétgyermekes Olivia tartja tiszteletben anyja akaratát, és Penelope olyan döntésre kényszerül, amit egyik anya sem vállalna fel szívesen.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Szereplők

Penelope Keeling
Lawrence Sterne
a fiatal Penelope
Nancy Chamberlaine
Cosmo König
Antonia König
Olivia Keeling

Hozzászólások

Szerinted?
7/10
grosz_i 2019 szept. 01. - 15:35:05 7/10

Rosamunde Pilcher - A kagylókeresők (2006)

Penelope Keeling, a híres festő Lawrence Stern lánya, élete derekán, 64 évesen egy könnyű színinfarktust kap és ez teljesen kizökkenti az életét a megszokott kerékvágásból. Az orvosa és lánya, Nancy tiltakozása ellenére saját felelősségére elhagyja a klinikát. A mindennapi életbe való visszatérés viszont nem olyan könnyű. Az az érzése, hogy fordulópontra jutott az élete, és nem is tudja igazán mihez is kezdjen.

Szinte menekül a túlságosan is aggódó lánya, Nancy elől és elfogadja Olivia lánya meghívását Ibizára, ugyanis Olivia ott él egy ideje már Cosmo barátja oldalán. Cosmo lányával, Antoniával Penelope gyorsan összebarátkozik és szinte azonnal őszinte, mély rokonszenv köti őket össze.

Ahogy Penelope megpillantja a tengert, rögtön rájön, mit is keres még az életében. Szeretné a cornwalli múltját újra átélni, ahol az ifjúságát és hihetetlen boldog időket élt át a nagy szerelmével, Richard Lomax-szel.

Sem Nancy, akit a négytagú családja egészen lefoglal, sem Penelope kíméletlen, önző fia Noël nem akar időt szakítani arra, hogy elkísérjék anyjukat Cornwallba, Porthkerrisbe. Sőt Olivia sem, aki a három gyereke közül a legközelebb áll Penelopéhoz, aki közben egy jó állás miatt otthagyta Cosmót Ibizán és visszajött Londonba -, ő is közli az anyjával, hogy nem tud az útra időt szakítani, nem alkalmas az időpont….
Állandóan azzal gyötrik anyjukat Nancy és Noël, mivel ők állandó pénzzavarral küszködnek, Hogy Penelope adja el az időközben igen értékessé vált Lawrence Stern festményeit. Sőt elárvereztetnék még Penelope kedvenc képét is, A kagylókeresőket, amit az apja a lányának esküvői ajándékként adott.

Penelope tisztában van vele, hogy az életét új kerékvágásba kell helyeznie. Visszatekint a mozgalmas életére, a csodálatos gyermekkori, londoni évekre, a háborús években kötött boldogtalan házasságára Ambrose Keelinggel, a Porthkerrisben a szüleivel töltött felejthetetlen időre, és arra a boldogságra, amit megélt Richarddal, az egyetlen férfival, akit az életében igazán szeretett.

Végül aztán elutazik Cornwallba Antoniával, aki Cosmo halála után hozzá költözött és a titokzatos Danus-szal, akibe Antonia beleszeretett. Ezt követően gyerekeit ugyancsak meglepő lépésekre szánja el magát…
7/10
grosz_i 2019 szept. 01. - 15:34:33 7/10
Rosamunde Pilcher 1924 – 2019

Valami különösnek kell lennie abban, hogy egy ilyen nevű szerzőnek, mint Rosamunde Pilcher, akinek a regényei, filmjei világszerte ismertek. Valószínű a sikerének titkára egyszerű rájönni: boldogság, pénz és happy end.
Regényei, elbeszélései és filmjei egy olyan világban játszódnak, ahol még mindig látszólag valamilyen rend uralkodik. Olvasók, nézők milliói szenvedélyesen várják, olvassák, vagy éppen nézik valamelyik könyvét, vagy filmjét. Jól megírt, mély érzelmekről szóló novellák, nagyon érdekes, szép családi szágák és romantikus szerelmi történetek beágyazva titokzatos intrikákba és melankolikus szerelmi drámákba.
Mély betekintést nyerhetünk szövevényes családi történetekbe. Szeretettel, meleg szívvel és meghatóan teszi elénk az életről szóló, szinte valósnak hihető újabb és újabb élettörténeteket. Lenyűgöző kalandos utazásokkal visz el bennünket családtörténetekbe. Elbűvölően mesél Cornwall és Skócia meseszép tájairól, kastélyokról, cottage-okról és a bámulatos angol tengerpartról. Felejthetetlen kikapcsolódást biztosít a szépre, harmóniára vágyóknak egy-egy estére.
Az élet közeli történetei továbbgondolásra ösztönöznek, tudunk rajta nevetni, szórakozni, talán olykor-olykor sírni is…

Elhunyt Rosamunde Pilcher bestseller író

Szerelmes idillikus családtörténetek, románcok hozták meg a 63 éves Rosamunde Pilchernek a világsikert, amelyet követően egymás után írta a bestseller regényeit, novelláit. Nos, a sikeres írónő Skóciában, elhunyt.

Rövid betegség után Rosamunde Pilcher, a bestseller író 2019. febr. hatodikáról hetedikére virradó éjszaka elhunyt. Ezt a hírt közölte a BBC Radio Cornwall és a „Guardian". A tulajdonképp világszerte népszerű írónő 94 éves volt.
Az egész világon több mint 60 millió eladott példány jelzi a sikerét, amellyel tulajdonképp a jelenkor legsikeresebb szerzője. Történetei családi idillek, szerelmi bánatok, csalódásokat követően kialakult párkapcsolatok és baráti kapcsolatok körül forognak.

Rosamunde Scott 1924-ben egy tradicionális tiszti családban született Cornwallban és az anyjánál nőtt fel, miközben az apja Burmában teljesített szolgálatot.

Az iskolai évei után a II. Világháború során titkárnőként szolgált önkéntesként az Egyesült Királyság Külügyminisztériumhoz tartozó Women's Royal Naval Service-nél Sri Lankán és Indiában. A világháborút követően feleségül ment Graham Pilcher textilipari vállalkozóhoz és 1947-ben Skóciába költöztek, és ott is élt haláláig. A házasságból négy gyermekük született, közöttük Robin Pilcher, aki szintén sikeres író lett.

Pilcher ifjúkorától írt, először csak rövid történeteket, kisregényeket "Jane Fraser" álnéven. Ezek az írásai alig voltak ismertek. 1987 hozta meg számára az áttörést a Kagylókeresők családregényével - abban az időben Pilcher már 63 éves volt. Penelope szívbemarkoló története, aki visszatér egy szívinfarktus után Cornwallba, ahol megélte ifjúkori és élete nagy szerelmét. A történet többmilliós sikerkönyv lett.

Ezt követően minden Pilcher könyv felkerült a bestseller listára. Az elbűvölő, szenvedélyes angol tájleírások szinte egyedi márkajelévé tették. Az utolsó regényét a Téli napfordulót 2000-ben írta.
A német ZDF több mint száz regényét vagy elbeszélését megfilmesítette és a Herzkino sorozatban a ZDF legközkedveltebb adásai közé kerültek, minden egyes filmjét átlagosan többmilliós nézőszám jellemezte.
Huncut2012 2019 júl. 06. - 15:06:38
Penelope Keeling, élete alkonyán hatalmas vagyon birtokosa lesz. Édesapja egykor nem sokra becsült festményei felértékelődnek, aranyárban vennék a műkincspiacon, de Penelope így sem hajlandó megválni tőlük. A három gyermekét szeretetben, de szegénységben felnevelő asszony akkor döbben rá, hogy a szeretet nem minden, amikor lánya és fia, a pénzéhes Nancy és Noel mindenáron rá akarják tenni a kezüket a gondtalan jólétet biztosító örökségre. Csupán a kétgyermekes Olivia tartja tiszteletben anyja akaratát, és Penelope olyan döntésre kényszerül, amit egyik anya sem vállalna fel szívesen.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu