TOP10 BRAND
1
BLIKK 947 104 RU
2
INDEX 926 296 RU
3
24 837 080 RU
4
ORIGO 821 848 RU
5
IDOKEP 788 596 RU
6
NLC 594 728 RU
7
PORTFOLIO 553 724 RU
8
TELEX 469 268 RU
9
PROMOTIONS 467 160 RU
10
HVG 459 884 RU
1
BLIKK 947 104 RU
2
INDEX 926 296 RU
3
24 837 080 RU
4
ORIGO 821 848 RU
5
IDOKEP 788 596 RU
6
NLC 594 728 RU
7
PORTFOLIO 553 724 RU
8
TELEX 469 268 RU
9
PROMOTIONS 467 160 RU
10
HVG 459 884 RU

Rosamunde Pilcher - Kétségek között

Bakancslistához adom
Rosamunde Pilcher: Im Zweifel für die Liebe
német romantikus dráma, 2010

Értékelés:

5 szavazatból
Szerinted?

Megan Carpenter élénk természetű, csinos novícia a St. Catherine kolostorban, ahol a rendházhoz tartozó árvaházi gyerekekről gondoskodnak nagy-nagy szeretettel. A lelki világa teljesen kiegyensúlyozott, harmóniában él a világgal -, míg egy napon a kolostor bérleti szerződését Sean Hastings, a telek tulajdonosa és tweed-szövetgyáros nem kívánja meghosszabbítani.

Megan összeszedve minden bátorságát úgy dönt, felkeresi Mr. Hastingset a birtokán, a Penlee kastélyban, azzal a céllal, hogy megmentse az árvaházat. A vállalkozása villámakcióval kezdődik, megmenti Sean kisfiát, Simont, akinek -, a dada gondatlansága miatt - a babakocsi, benne a kisgyermekkel a tóba esik. Megan számít Sean hálájára.

A férfinak nem áll mégsem szándékában a kolostorbérlet felmondásának a visszavonása. A felesége, a gyermekei édesanyja fél évvel ezelőtt egy tragikus autóbalesetben az életét vesztette, és azóta az istenhitét elvesztette. Megan missziója úgy tűnik, kudarcot vallott, még akkor is, ha Sean lánya, Emma őt rögtön a szívébe zárta. Sean ekkor viszont egy ajánlatot tesz neki: mivel a hanyag dadust azonnal elbocsátotta, pótlásáról gondoskodnia kell. Egy feltétellel hajlandó meghosszabbítani a kolostor bérleti szerződését -, csak ha Megan hajlandó a gyerekei mellett maradni pesztonkaként. Sean válaszút elé állítja a novíciát, vagy a hivatását vagy az árva gyerekeket áldozza fel.

A priorissza anya tanácsa ellenére Megan mégis úgy dönt, elfogadja az állást, mert bár magának sem képes ezt bevallani, már rég beleszeretett Seanbe. Olivia, Sean titkárnője is már rég rájött, hogy Megan és Sean kölcsönösen vonzódnak egymáshoz. Ő maga is már régóta reménytelenül szerelmes a főnökébe. Féltékenységében azt feltételezi, hogy Megan, már a kezdetektől fogva szemet vetett Seanra. Ez a gyanúsítgatás természetesen megdöbbenti Megant, és visszautasítja a vádaskodást. Végül mégis dönt: pánikszerűen elhagyja a Penlee House kastélyt.

Ekkor aztán felgyorsulnak az események: Harry Ridgeman, az egykori tweedszövet gyár társtulajdonosa bosszút tervez. Sean őt egy éve eltávolította a vállalkozásból, mert hűtlenül bánt a cég vagyonával. Harry úgy ítéli meg, neki jelentős végkielégítés jár, és mivel ahhoz legális úton nem juthat hozzá, saját kezébe veszi az ügyet. Ehhez jó lehetőséget biztosít számára Sean öccsének a játékszenvedélye, akit az adóssága miatt megzsarol.

Ben nagyon is jól tudja, hogy Harry fenyegetését komolyan kell venni, mert a férfi lelkiismeretét terheli Sean feleségének halála is. A biztosító nyomozója, Sal Cummings is sejti, hogy Kate halála nem baleset volt és további nyomozást folytat a Hasting család cég- és magánügyeiben, mert a baleset körülményeinek kivizsgálását hivatalosan még nem zárták le. A lebegtetett eljárás, a gyanúsítgatások nyomasztóan hatnak Seanra.

A helyzet drámaivá válik, amikor a kis Emma eltűnik. Harry rabolta el a gyermeket - a váltság fejében a pénzét követeli a kislányért cserébe. Vakmerő akcióban sikerül Megannek, a biztosító detektívnek és a Hasting fivéreknek Harryt ártalmatlanná tenni, és Emmát kiszabadítani. A végén pedig Megan és Sean nem is tudják tovább titkolni az egymás iránti érzelmüket.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
Bonitó máj. 25. 13:06:43
Újabban Rosamunde Pilcher és Katie Fforde filmjei nyugtatóan hatnak rám.
Megkedveltem ezeket a romantikus történeteket, de főleg a csodálatos tájakat.
Legalábba annyira, mint anno a "Farm, ahol élünk" c. sorozat epizódjait.
Főleg a hétvégén nézem, vagy akár háttérként is szívesen hallgatom a butyuta kis epizódokat és szememet nyugatom a csodaszép tájakon.
napraforgó máj. 24. 11:43:35
Nem is erőltetem magam, hogy a kedves grosz_i hozzászólására válaszoljak, mert az úr pár évvel ezelőtt letiltott, igy sem én nem látom az ő hozzászólásait, sem ő az enyémeket.
No mindegy. A lényeg, hogy azóta a port.hu közölte a tartalomismertetőt, amit ezúton köszönök. Szeretem tudni, hogy a rózsaszin limonádé miről szól, megnézzem-e, vagy se.
10/10
grosz_i 2019 dec. 10. - 08:45:27 10/10
Rosamunde Pilcher - Kétségek között (2009)
Olasz éjszakák - „Italian Nights” című novella nyomán

Megan Carpenter élénk természetű, csinos novícia a St. Catherine kolostorban, ahol a rendházhoz tartozó árvaházi gyerekekről gondoskodnak nagy-nagy szeretettel. A lelki világa teljesen kiegyensúlyozott, harmóniában él a világgal -, míg egy napon a kolostor bérleti szerződését Sean Hastings, a telek tulajdonosa és tweed-szövetgyáros nem kívánja meghosszabbítani.

Megan összeszedve minden bátorságát úgy dönt, felkeresi Mr. Hastings-et a birtokán, a Penlee kastélyban, azzal a céllal, hogy megmentse az árvaházat. A vállalkozása villámakcióval kezdődik, megmenti Sean kisfiát, Simont, akinek -, a dada gondatlansága miatt - a babakocsi, és benne a kisgyermekkel a tóba esik. Megan számít Sean hálájára.

A férfinak nem áll mégsem szándékában a kolostorbérlet felmondásának a visszavonása. A felesége, a gyermekei édesanyja fél évvel ezelőtt egy tragikus autóbalesetben az életét vesztette, és azóta az istenhétét elvesztette. Megan missziója úgy tűnik, kudarcot vallott, még akkor is, ha Sean lánya, Emma őt rögtön a szívébe zárta. Sean ekkor viszont egy ajánlatot tesz neki: mivel a hanyag dadust azonnal elbocsátotta, pótlásáról gondoskodnia kell. Egy feltétellel hajlandó meghosszabbítani a kolostor bérleti szerződését -, csak ha Megan hajlandó a gyerekei mellett maradni pesztonkaként. Sean válaszút elé állítja a novíciát, vagy a hivatását vagy az árvagyerekeket áldozza fel.

A priorissza anya tanácsa ellenére Megan úgy dönt, elfogadja az állást, mert még magának sem képes ezt bevallani, már rég beleszeretett Seanbe…. Ekkor aztán felgyorsulnak az események: Sean titkárnője féltékenységből intrikálni kezd, az öccsét Bent megzsarolják és a kislánya, Emma nyomtalanul eltűnik. Egy vakmerő akció során sikerül Megan, Sean és Ben óvatos, de mindenre elszánt terve alapján Emmát az elrablóitól megmenteni. A végén pedig Megan és Sean nem is tudják tovább titkolni az egymás iránti érzelmüket.
napraforgó 2019 febr. 22. - 12:26:33 Előzmény grosz_i
És miről szól?

Mióta a Port megújhodott, bizony nem áll a helyzet magaslatán.
A hirdetések megjelenítése akadályba ütközött.

Ezt okozhatja valamilyen hirdetésblokkoló (Adblock) használata, illetve egyes vírusirtók, böngésző kiegészítők, beállítások.

A hirdetés blokkolás kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamTovábbi segítségért kattints ide! Köszönjük, PORT.hu