Rosamunde Pilcher: Kétségek között

Bakancslistához adom
Rosamunde Pilcher - Klippen der Liebe
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott német-osztrák romantikus film, 86 perc, 1999

Értékelés:

9 szavazatból
Szerinted?

Ben szívrohamot kap helikopterében, amit utolsó erejéből sikerül a mozgáskorlátozott műgyűjtő, Geoffrey birtokán letennie. Geoffrey felesége, June ápolónő, így sikerül megmentenie Ben életét, akinek a szíve most már csak June-ért, az őrangyaláért dobog. Ám mielőtt beteljesedhetne szerelmük, a sors összekuszálja a szálakat.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
napraforgó 2019 aug. 29. - 18:27:40
A szerelem sziklái-------Kétségek között cÍmmel is megy
A londoni műkereskedő, Ben Hoadey helikopterének vezetése közben szívrohamot kap és épp csak le tud szállni Geoffrey Arland cornishi birtokán. Ben megfogadja Dr. Gerome tanácsát, hogy szakítson a munkamániájával, igy határozatlan ideig az álmos üdülővárosban marad.
Ben romantikus érzelmeket táplál a kerekesszékhez kötött Geoffrey felesége, June iránt, aki mindkét a férfit, valamint az orvos többi betegét is ápolja. Ben féltékeny exe, Rebecca piszkos húzással próbál mindent tönkretenni.
10/10
grosz_i 2019 aug. 29. - 16:47:08 10/10
Rosamunde Pilcher - Kétségek között (1999)
A Piros ruha "Das rote Kleid" elbeszélés nyomán

Az ifjú ápolónő, June már évek óta harmonikus házasságban él a gazdag műkincskereskedővel, Geoffrey Arland-dal. Geoffrey ugyanis a motorbalesete óta tolókocsiba kényszerült, és szenvedés számára - már a tudata is, hogy az ifjú feleségének nem tudja a kívánt életet nyújtani. Egyik nap Arlands-ék palotájának kertjében egy helikopter kényszerleszállással landol. A pilóta, Ben Hoadey egy kiadói menedzser és londoni művész. Súlyos szívrohama volt, és még az utolsó erejével letette a földre a helikoptert. June és az apja érkeznek elsőként a helyszínre. Bent - együtt a barátnőjével, Rebeccával, aki a balesetet sértetlenül megúszta -, a közeli kórházba szállítják. Dr. Jerome, az őt kezelő orvos félreérhetetlenül közli a munkamániás Bennel, hogy az életén azonnal és radikálisan változtatnia kell.

A rákövetkező nap Ben ismét találkozik az élete megmentőjével és köszönetét fejezi ki a segítségéért. Számára June az ő őrangyala és közli vele, hogy egy kínai közmondás szerint nem hagyhatja el őt az életében soha. Ez June számára sem érdektelen elképzelés, ha már nem lenne házas… June barátnőjével, April-lel kiruccan egy szállodai pihenésre St. Michael-be. Férje erőltette ki, mondván szüksége van egy kis változatosságra. Eközben Ben átülteti a gyakorlatba az orvosa tanácsát. Ahogy megérkeznek Londonba, összepakolja a holmiját és elköszön az elképedt Rebeccától. Egy hosszabb időre Brookleigh-be megy, nyugalmat és kikapcsolódást találni - és persze azért is, hogy újra láthassa June-t. Beköltözik egy cottage-be, egészen közel Arlands-ékhoz.

Egy pubban Ben egészen véletlenül összeismerkedik Geoffrey-val. Azonnal jól kijönnek egymással, mert mindkettőjüknek van egy közös szenvedélye: a sakk. Bennek fogalma sincs, hogy az új barátja annak a nőnek a férje, aki szinte folyton ott van a gondolataiban. Ben nyomozása során kideríti, hogy June St. Michael szigeten van, és utána utazik. June és Ben három csodálatos, romantikus napot töltenek el együtt a tengerparton. Rebecca érzi, hogy Ben hirtelen változása mögött bizonyára egy másik nő van. Amikor kideríti, hogy kiről is van szó, pokoli tervet eszel ki. Tájékoztatja Geoffrey Arland-ot a történtekről, akinek éppen egy festményt ad el. Geoffrey viszont a helyzetet elfogadja, úgy, ahogy van.

Néhány nappal később: Geoffrey Bent egy beszélgetésre félrehívja a kerti-partiról kedvenc helyére, hogy megmutassa a tengerparti szirteket. Egyszerre csak Ben tehetetlenül csak nézi, hogyan zuhan Geoffrey a tolókocsijával a mélybe. Rebecca, aki a tragikus eseményt látótávolságból figyeli, végre esélyt lát a bosszúja megvalósításához. Azt állítja, hogy Ben lökte le Geoffreyt a szikláról, hogy a boldogságának útjában álló férjtől megszabaduljon. Amikor a rendőrség kideríti, hogy a kép, amit Rebecca Geoffreynak eladott egy szimpla hamisítvány, aminek beszerzését Ben előfinanszírozta, Bent súlyos, gyilkossági váddal őrizetbe veszik. Geoffrey egyik leveléből June számára világossá válik, hogy Ben egyáltalán nem vétkes a férje halálában. Vajon eltűnik-e valaha a szakadék közte és Ben között?
10/10
grosz_i 2019 márc. 22. - 18:52:20 10/10
Rosamunde Pilcher: Kétségek között
Német-osztrák romantikus film (1999) (86')

Ben szívrohamot kap helikopterében, amit utolsó erejéből sikerül a mozgáskorlátozott műgyűjtő, Geoffrey birtokán letennie. Geoffrey felesége, June ápolónő, így sikerül megmentenie Ben életét, akinek a szíve most már csak June-ért, az őrangyaláért dobog. Ám mielőtt beteljesedhetne szerelmük, a sors összekuszálja a szálakat.