Rosamunde Pilcher - Nyári napforduló

Bakancslistához adom
Summer Solstice
német-angol romantikus dráma, 132 perc, 2005

Értékelés:

14 szavazatból
Szerinted?

Valamivel több, mint egy év telt el a Téli napforduló karácsonyi eseményei után és a szerelmespárok elképzelései, álmai részben meg is valósultak: a színésznő, Elfrida Phibbs életreszólóan elkötelezte magát az orgonista, Oscar Blundell oldalán és beköltöztek az új otthonukba, Skócia keleti partján lévő házba.

Lucinda Rhives grófnő a család ősi fészkét átalakíttatta Carrie Marchmont és Sam Howard vezetésével egy álomszép tengerparti kastélyszállóvá, amely egyenlőre messze nem annyira frekventált, mint remélték. A siker miatt érzett nyomás beárnyékolja Carrie és Sam kapcsolatát is. Azonkívül megjelenik Sam újságjában egy cikk - az ő beleegyezése nélkül -, amelyben az amerikai bestseller írónőt, Alexia White-ot, plágiummal vádolják.

Alexia rágalmazási perrel fenyegeti meg őket, ami Samet tönkre is tenné. Sam az Alexiához fűződő kapcsolata révén megpróbálja a helyzetet enyhíteni. Alexia készségesebben és érdeklődőbben megy bele ebbe az ajánlatba, mint ahogy azt Carrie elfogadhatónak tartaná. Ebben a feszült helyzetben megtudja Carrie, hogy babát vár.

Sam, hogy tehermentesítse a párját, felfogadja hotelmenedzsernek Leo Bergert - Carrie akarata ellen, ugyanis a nő attól tart, hogy szállodavezetőként így majd feleslegessé válik.

Carrie küzd a munkájáért, a Sam iránt érzett szerelméért - és végül a feszültség miatt bekövetkezett idegösszeomlása után, elsősorban a gyermekéért. Eközben Oscarnak meg kell küzdenie a múlt nyomasztó, visszatérő emlékeivel, amelyek a lánya halála óta üldözik. Egy elbűvölő szállodai vendég, Lorenzo Calpeni pedig a grófnő, Lucinda életét forgatja fel fenekestől.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?