Rosamunde Pilcher: Egy nyár vége

Bakancslistához adom
Rosamunde Pilcher: Das Ende eines Sommers
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott német-osztrák romantikus dráma, 88 perc, 1995

Értékelés:

11 szavazatból
Szerinted?

A skót ingatlan tulajdonosa kétségbe vonta jogos örökösének, Sinclairnek tisztességét. Az örökösödés ügyében az idős hölgy David Stewart ügyvédet bízza meg, aki felkeresi a hölgy Kaliforniában élő lányát és magával viszi Elvie-be. Sinclair körül felhalmozódnak a rossz dolgok és választás elé kényszerül: megoldásként el akarja venni unokatestvérét. Davidet saját családi titka mellett érzelmi szálak is elkezdik vezérelni.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
grosz_i 2021 ápr. 15. - 19:20:29 10/10 Előzmény MorningGlory
Érdekességek Iris Junikról (filmszerepe: Jane Marsh) - 40 éves korában elhunyt kelet-német színésznő. A Berlini fal leomlása után Nyugat-Berlinbe települt át és színháztörténetet, valamint hispanisztikát tanult.
1993-tól filmsorozatokban, de egész estés filmekben is szerepelt a német televíziókban.

2009 májusában a családja tudatta, hogy már 2009. már. 29-én Münchenben elhunyt. Gyógyíthatatlan betegségben, Morbus Sudeck-ben betegedett meg.
MorningGlory 2021 márc. 15. - 20:22:41
A főszereplő Iris Junik sajnos már nem él.
MorningGlory 2020 nov. 28. - 01:24:26
Nem a lányát, hanem az unokáját keresteti meg az ügyvéddel.
napraforgó 2020 jún. 07. - 06:43:42
Ez egy egészen más cimmel is ment már. Sőt, talán egy harmadikkal is.
10/10
grosz_i 2020 jan. 07. - 19:57:27 10/10

Rosamunde Pilcher - Egy nyár vége (1994)
Elmúlt a nyár (The end of Sommer) című regény nyomán

Jane Marsh titkárnő és asszisztens az apja mellett, és bizony egy fiatal angol nő számára Kaliforniában az élet eléggé magányos. Különösen akkor, ha az apja, Rufus Marsh, egy sikeres forgatókönyvíró. Vagy megbeszélésen van Los Angelesben, vagy éppen partin találkozik a filmvilág nagy egyéniségeivel. Hiányzik neki az angliai Elvie birtok, ahol a nagymamája él és ő maga is ott cseperedett föl.

Amikor egy napon a nagymama ügyvédje, David Stewart felbukkan náluk Kaliforniában és rákérdez miért is nem válaszolt a nagymama hazahívó leveleire, Jane számára világossá válik, hogy az apja ezeket a leveleket hét éven át eltitkolta előle, amire jó oka volt. Sinclair Baileytől féltette, aki a nagymama Mrs. Bailey kedvence, tőle akarta az apja mindenáron megóvni, amíg csak tehette. Most viszont betoppan Jane apja Lindával, egy ex-sztárocskával, ami elegendő indok arra, hogy Jane Daviddel együtt hazautazzon Skóciába, Elvie-be.

A Bailey család férfitagjai erős gének, de nem éppen erős férfiak, valamennyien vagy szenvedélyes szerencsejátékosok, vagy csapodár, megbízhatatlan családapák. A nagymama, Mrs. Bailey apja tőzsdeügynök volt, így örökölte az Elvie birtokot, és David nagyszülei pedig így veszítették azt el, majd Londonba költöztek.

David az anyai nevét viseli és David O’Donnell néven a Bailey család ügyvédje immár öt éve, valamennyi családi titkot ismer, de az ő igazi kilétéről még a nagymama sem tud. Sinclair reklámügynöki állását is elveszítve folyton a nagymama pénzén él, és persze a barátnője, Tessa Faraday is támogatja, de mindez csepp a tengerben, a hatalmas kártyaadóssága maga alá temeti Sinclairt…

Ilyen körülmények között érkezik meg Jane Daviddel Elvie-be. Sinclair mindent megpróbál, hogy rátegye a kezét a hatalmas örökségre, vagy ha az nem sikerülne, akkor gátlástalan módon még Jane-t is vagy félreállítaná az útjából, vagy feleségül venné.

David vacsorameghívást kap a Bailey-ékhez, ahol már szembetűnő, mennyire elnyerte a lány David tetszését, amit Jane nem, de Sinclair észrevesz. Felkeresik Gibsonékat, a birtok idős intézőjét, aki elviszi őket egy közös túrára, megmásszák a Szarvas-tornyot, ami ugyan veszélyes vállalkozás, a hegyoldalról zuhantak már le emberek…

Jane véletlenül kihallgat egy telefonbeszélgetést Tessa és Sinclair között, és tudomására jut, hogy a lány gyermeket vár a férfitól. Ennek ellenére Sinclair a leggátlástalanabb módon ott találkozik Jane-nel, ahol annak idején Jane apja őket rajtakapta… -, és itt kéri meg a lány kezét. Természetesen a lány az unokatestvére ajánlatát azonnal és igen ingerülten visszautasítja.
Tessának pedig Sinclair bejelenti, hogy feleségül veszi Jane-t, ami megoldás lenne minden anyagi gondjára. „Azt teszed, amit jónak látsz, de én a magam és a gyerekem számára más megoldást keresek…” A történet drámai fordulatokon keresztül mégis csak szerencsésen végződik. Jane és David bevallják egymás iránt érzett szerelmüket és a Bailey birtok is megfelelő örökösök kezébe kerül…
10/10
grosz_i 2019 aug. 22. - 19:07:08 10/10
Rosamunde Pilcher – Egy nyár vége
Azonos című regény nyomán

Jane Marsh, egy fiatal angol nő számára Kaliforniában az élet eléggé magányos lehet. Különösen akkor, ha az apja – egy sikeres forgatókönyvíró -, vagy megbeszélésen van Los Angelesben, vagy éppen partin találkozik a filmvilág „csodálatos” egyéniségeivel. Hiányzik neki az angliai Elvie birtok, ahol a nagymamája él és ő maga is ott cseperedett föl.

Amikor egy napon a nagymama ügyvédje, David Stewart felbukkan náluk Kaliforniában és rákérdez miért is nem válaszolt a nagymama hazahívó leveleire, Jane számára világossá válik, hogy az apja ezeket a leveleket évekig eltitkolta előle. Azonnal visszatér a gyerekkora helyszínére, ahol az életének a további sorsa el is dől.

Érdekességek Iris Junikról (filmszerepe: Jane Marsh) - 40 éves korában elhunyt kelet-német színésznő. A Berlini fal leomlása után Nyugat-Berlinbe települt át és színháztörténetet, valamint hispanisztikát tanult.
1993-tól filmsorozatokban, de egész estés filmekben is szerepelt a német televíziókban.

Im Mai 2009 májusában a családja tudatta, hogy már 2009. már. 29-én Münchenben elhunyt. Gyógyíthatatlan betegségben, Morbus Sudeck-ben betegedett meg.
10/10
grosz_i 2019 aug. 22. - 19:05:17 10/10
Rosamunde Pilcher 1924 – 2019

Valami különösnek kell lennie abban, hogy egy ilyen nevű szerzőnek, mint Rosamunde Pilcher, akinek a regényei, filmjei világszerte ismertek. Valószínű a sikerének titkára egyszerű rájönni: boldogság, pénz és happy end.
Regényei, elbeszélései és filmjei egy olyan világban játszódnak, ahol még mindig látszólag valamilyen rend uralkodik. Olvasók, nézők milliói szenvedélyesen várják, olvassák, vagy éppen nézik valamelyik könyvét, vagy filmjét. Jól megírt, mély érzelmekről szóló novellák, nagyon érdekes, szép családi szágák és romantikus szerelmi történetek beágyazva titokzatos intrikákba és melankolikus szerelmi drámákba.
Mély betekintést nyerhetünk szövevényes családi történetekbe. Szeretettel, meleg szívvel és meghatóan teszi elénk az életről szóló, szinte valósnak hihető újabb és újabb élettörténeteket. Lenyűgöző kalandos utazásokkal visz el bennünket családtörténetekbe. Elbűvölően mesél Cornwall és Skócia meseszép tájairól, kastélyokról, cottage-okról és a bámulatos angol tengerpartról. Felejthetetlen kikapcsolódást biztosít a szépre, harmóniára vágyóknak egy-egy estére.
Az élet közeli történetei továbbgondolásra ösztönöznek, tudunk rajta nevetni, szórakozni, talán olykor-olykor sírni is…

Elhunyt Rosamunde Pilcher bestseller író

Szerelmes idillikus családtörténetek, románcok hozták meg a 63 éves Rosamunde Pilchernek a világsikert, amelyet követően egymás után írta a bestseller regényeit, novelláit. Nos, a sikeres írónő Skóciában, elhunyt.

Rövid betegség után Rosamunde Pilcher, a bestseller író 2019. febr. hatodikáról hetedikére virradó éjszaka elhunyt. Ezt a hírt közölte a BBC Radio Cornwall és a „Guardian". A tulajdonképp világszerte népszerű írónő 94 éves volt.
Az egész világon több mint 60 millió eladott példány jelzi a sikerét, amellyel tulajdonképp a jelenkor legsikeresebb szerzője. Történetei családi idillek, szerelmi bánatok, csalódásokat követően kialakult párkapcsolatok és baráti kapcsolatok körül forognak.

Rosamunde Scott 1924-ben egy tradicionális tiszti családban született Cornwallban és az anyjánál nőtt fel, miközben az apja Burmában teljesített szolgálatot.

Az iskolai évei után a II. Világháború során titkárnőként szolgált önkéntesként az Egyesült Királyság Külügyminisztériumhoz tartozó Women's Royal Naval Service-nél Sri Lankán és Indiában. A világháborút követően feleségül ment Graham Pilcher textilipari vállalkozóhoz és 1947-ben Skóciába költöztek, és ott is élt haláláig. A házasságból négy gyermekük született, közöttük Robin Pilcher, aki szintén sikeres író lett.

Pilcher ifjúkorától írt, először csak rövid történeteket, kisregényeket "Jane Fraser" álnéven. Ezek az írásai alig voltak ismertek. 1987 hozta meg számára az áttörést a Kagylókeresők családregényével - abban az időben Pilcher már 63 éves volt. Penelope szívbemarkoló története, aki visszatér egy szívinfarktus után Cornwallba, ahol megélte ifjúkori és élete nagy szerelmét. A történet többmilliós sikerkönyv lett.

Ezt követően minden Pilcher könyv felkerült a bestseller listára. Az elbűvölő, szenvedélyes angol tájleírások szinte egyedi márkajelévé tették. Az utolsó regényét a Téli napfordulót 2000-ben írta.
A német ZDF több mint száz regényét vagy elbeszélését megfilmesítette és a Herzkino sorozatban a ZDF legközkedveltebb adásai közé kerültek, minden egyes filmjét átlagosan többmilliós nézőszám jellemezte.
Huncut2012 2019 febr. 22. - 17:01:06
A forgatókönyv- és regényíró apjának segítő fiatal Jane Marsh visszatér Skóciába, amelyet hét évvel korábban hagyott el apjával. Nem nosztalgiából megy vissza a szülőföldjére, hanem nagymamája ügyvédjének a kérésére, aki félti a nagymamát és a birtokot a másik, léha unokától. A hazatérése nem várt fordulatokat hoz Jane és a többiek életében is. A bonyodalmak közepette a nagymama ügyvédje van a segítségére.