Rosamunde Pilcher - A szerelem nyara

Bakancslistához adom
Rosamunde Pilcher: Sommer der Liebe
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott német romantikus dráma, 88 perc, 2007

Értékelés:

6 szavazatból
Szerinted?

Új munkát keresve megérkezik az ifjú Elizabeth egy idilli kis faluba, Saint Annesbe. Tulajdonképp nem is St. Annes lett volna az úti célja, de lenyűgözi a hely varázsa és spontán leszáll a buszról. Körbesétál a városban és újságvásárlás közben szót vált a számára ismeretlen lady Margarettel, megjegyzi mennyire megszellőztetik manapság a királyi család magánéletét, ami azért mégsem igazán helyénvaló. Elizabeth megemlíti, hogy Londonból jött és történetesen újságírást tanul. Majd Margaret segítőkészen mindjárt alkalmas panziót is kínál a lánynak.

Londonban a Királyi Gárda vizsgáján, bár az évfolyamon Gregory volt legeredményesebb, a vizsgája azonban mégsem sikerül. Közben lady Margaret Beckford felkeresi Mortimer Hestont, aki éppen a sikeresen vizsgázott gárdisták díszfelvonulását nézi, de a fia, Gregory nincs az ünneplők között.

Elizabeth felhívja az anyját Bombayben, és a telefonfülke előtt éppen Gregory Hestonnal áll, aki királynő szolgálatában álló ifjú királyi gárdista, bár a tiszti vizsgája éppenséggel sikertelen volt. Gregory is telefonálni szeretne, mikor észreveszi, hogy a nő ott felejtette az irattárcáját… A piacon vásárlás közben utoléri Gregory a nőt és az útleveléből tréfásan megszólítja Elizabeth-et, majd nemcsak ismeretség lesz a véletlen találkozásból, hanem azonnal kölcsönös vonzódás is.

Gregory tudja, hogy az édesapja, Mortimer Heston a hatalmas birtokukra éppen háztartási alkalmazottat keres. Elizabeth, aki háztartási menedzserként keresne pénzt a szemeszterszünidőben, megkapja az állást, ami Gregory számára különös öröm, ugyanis szinte nyomban beleszeretett az elbűvölően szép ifjú nőbe.

Gregorynak rossz hírt kell közölnie apjával: a gárdista tiszti vizsgán megbukott, és ezt bizony az atyja, Mortimer nagyon rossz néven veszi. Ugyanis az eredményes vizsga után Gregory végre nőül vehetné a sok évvel ezelőtt eljegyzett menyasszonyát, Rebeccát. Viszont Elizabeth nem csak jól érzi magát Gregory társaságában, hanem olyan furcsa érzése is van, hogy mintha ő már valahonnan ismerné a falut, St. Annest.

Az érzése azt súgja, hogy gyerekkorában ő mintha mindezeken a helyeken egyszer már megfordult volna. Ugyanakkor édesanyja, akit telefonon felhív, mindegyik kérdésére a választ kereken elutasítja. Ugyanis Katherine, Elizabeth édesanyja 1976-ban egy emlékezetes nyarat töltött St. Annes-ben, és szinte minden számbajöhető férfi rajongva hódolta őt körül. Több arra utaló jelet is talál, anyjának köze lehet a Heston kastélyhoz. Mortimer szinte szenvedélyes udvarlásba kezd, amit Elizabeth kemény, de nem tiszteletlen hangon visszautasít, nem is sejtve, hogy hogy a férfit ő külsőre mennyire Katherine-re emlékezteti.

Most már semmi kétsége sincs afelől, hogy a családjának valami titka van, amit ő még nem ismer. Gregory vívódik a minden oldalról ránehezedő nyomás alatt. A menyasszonya és apja házasságra való sürgetése és Elizabeth iránt érzett szerelme között döntenie kell. Elizabeth-nek pedig a Gregory iránt érzett szerelme segít a rejtve maradt családi titka kiderítésében. Ugyanis azon a szerelmes nyáron Katherine William, azaz lady Margaret Bedford férje fejét csavarta el, de akkor már Katherine elvált a férjétől... Egyébként is Mortimernek a házassággal kapcsolatban elvei vannak...

James és Rebecca között kialakult üzleti kapcsolatról is kiderül, tulajdonképp a férfi bár valójában komolyan érdeklődik a ménes iránt, de igazán kezdettől fogva Rebecca személye bűvölte el, és mindketten tudják, egymás oldalán meg fogják találni a boldogságot. Aztán Gregory gárdista tisztivizsgája is eredményes volt, házhoz szállítva meg is kapja kardját, Királyi Gárda egyenruháját és immár nincs semmi akadálya annak, hogy megkérje Elizabeth kezét, és maradjon itt a birtokon, nemcsak egy nyárra, hanem egész életére.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?