Rosamunde Pilcher - Az ébredés nyara

Bakancslistához adom
Rosamunde Pilcher: Sommer des Erwachens
osztrák-német romantikus dráma, 87 perc, 2006

Értékelés:

5 szavazatból
Szerinted?

Mona Sullivan, egy fiatal özvegy, és egy hétéves gyermek, Dennis édesanyja, de a férje, Henry balesetben bekövetkezett halála óta visszavonultan él Cornwallban, egy régi cottage-ban és idegenvezetéseket vállal Lord Peter Allister kastélyában.

Lord Peter és Lady Edna, egy melegszívű, kedves házaspár, akiknek az egyedüli bánata, nincs gyermekük.

Mona szűkebb baráti köréhez tartozik Gina Miller, az elhunyt férje, Henry nővére és annak férje Gordon, a helyi körorvos. Gina gyakran gondol arra, hogy Monának valamit kezdenie kellene az életével, új ismeretségeket kötni, persze elsősorban egy férfival kellene megismerkednie.

Hasonlóképpen Dennisnek is szüksége lenne arra, hogy férfi is legyen családtagként velük. Viszont Monának az a meggyőződése, hogy még nem gyászolta meg kellőképp Henry elvesztését és úgysem találna hozzá hasonló férfire, aki annak a helyét, szerepét betölthetné.

Ugyanakkor két férfi is próbálkozik a közelébe kerülni: az egyik Stephen Karr, Henry egykori üzlettársa, akit már régóta ismer, és ekkor megismerkedik a szimpatikus bútorrestaurátorral, Edward Greennel, és szinte azonnal szerelmet is érez iránta.

Edward számára is ez szerelem az első látásra. A kibontakozó szerelem viszont nincs szerencsés csillagzat alatt. Ugyanis Mona nem tudja, hogy Edwardnak indirekt módon köze van a férje halálához.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
grosz_i 2020 febr. 26. - 11:13:59 10/10

Rosamunde Pilcher - Sommer des Erwachens (2005) - „Magic Night” - A bűvös éjszaka novella nyomán

Mona Sullivan, egy fiatal özvegy, és Dennist, egy hétéves gyermeket egyedül nevelő édesanya. A férje, Henry balesetben bekövetkezett halála óta visszavonultan, Cornwallban él a Shepherd’s cottage-ban és újabban már idegenvezetéseket vállal lord Peter Allister kastélyában.

Felkeresi Stephen Karrt, Henry egykori üzlettársát a tervezőirodában, aki szívesen lenne Mona számára több mint az elhunyt férjének volt üzlettársa, de Monának az a meggyőződése, még nem gyászolta meg kellőképp Henry elvesztését és úgysem találna ahhoz hasonló férfit, aki annak a helyét, szerepét betölthetné. A kastély-idegenvezetés után lord Peter és lady Edna kedvesen elbeszélgetnek az új idegenvezetővel, Monánával, és megígérik, hogy Tom szobáját átrendezheti, de az kísértetjárta hely, hiszen alatta található a pince. Lord Peter és lady Edna, egy melegszívű, kedves házaspár, akiknek az egyedüli bánata, nincs gyermekük.

Mona a munkája után elmegy az iskolába a fiáért, Denisért, majd felkeresnek egy restaurátort, Edward Greent, aki megvesz egy a cottage-ból elhozott felújításra váró festményt. Jóllehet Mona azonnal rokonszenvez a férfival, de telefonszámot megadni, úgy gondolja még nem időszerű. Denis is azonnal megkedveli a rokonszenves Edwardot.

Stephen közben felkeresi Mona bankját, hogy tájékozódjon a nő anyagi helyzetéről, esetleges gondjairól. De az özvegynek nem csak a háza tehermentes, hanem jelentős megtakarítása van és a férje nagy összegű életbiztosítása is gondoskodik arról, hogy problémamentes élete lehessen. Denis előszeretettel játszik az apja által épített, de be nem fejezett faházban. És a fiú születésnapján megjelennek Mona szűkebb baráti köréhez tartozó Gina Miller, az elhunyt férje, Henry nővére és annak férje Gordon, a helyi körorvos is, és ajándékokkal halmozzák el a kis Denist. Megjelenik persze Steven is, akit nem hagy hidegen Mona rendkívül csábító anyagi helyzete, és esélyt lát arra, hogy ügyesen behálózza Monát. Ugyanis mint építésvezető eléggé katasztrofális anyagi helyzetbe lavírozta magát.

Edward a kép restaurálása során, a festmény mögött egy titkos levélre bukkan, amit az Allister család egyik őse, Victoria írt, és rajta egy rajzolt térkép, hogy tulajdonképpen hova is rejtette el annak idején a személyes, ma már felbecsülhetetlen értékű személyes ékszereit.

Másnap a kastély körbevezetésen ott van Denis is, hiszen két lyukasórája is van, és véletlenül ismét találkoznak Edwarddal, aki felelős a kastély restaurálásáért is. Denis felfedez, egy látogatok elől lezárt, a toronyba felvezető csigalépcsőt… És kiderül egy egykori XVII. századi előd, a menyasszony, az esküvője előtt az ékszereivel együtt nyomtalanul eltűnt.
Gina, Mona barátnője gyakran gondol arra, hogy Monának valamit kezdenie kellene az életével, új ismeretségeket kötni, persze elsősorban egy férfival kellene megismerkednie. És Steven el is csábítja őt egy közös kirándulásra, színházi estére...

Edward, aki tulajdonképpen lord Allister unokaöccse - számára is a Monával való találkozás szerelem lesz az első látásra. A kibontakozó szerelem azonban nincs szerencsés csillagzat alatt. Ugyanis Mona nem tudja, hogy Edwardnak indirekt módon köze van a férje halálához, ugyanis az akkori barátnője, Sandra megbokrosodott lovával került ki az úttestre Henry autója elé. Mindezt Steven deríti ki, és közli is Monával, hogy szétválassza Edwardot és Monát. Mona többé hallani sem akar Edwardról, és a nőt kincskeresés közben baleset éri. Steven a nőt a külvilágtól elzárva gondoskodik róla, közben pedig sürgeti, legyen a felesége. Denis nem adja fel, megtalálja a kincset… és kiderül, ki is valójában Steven. Végül Mona mégiscsak a szívére hallgat és megtalálja a boldogságát Edward oldalán.
10/10
grosz_i 2019 júl. 02. - 19:47:01 10/10
Rosamunde Pilcher 1924 – 2019

Valami különösnek kell lennie abban, hogy egy ilyen nevű szerzőnek, mint Rosamunde Pilcher, akinek a regényei, filmjei világszerte ismertek. Valószínű a sikerének titkára egyszerű rájönni: boldogság, pénz és happy end.
Regényei, elbeszélései és filmjei egy olyan világban játszódnak, ahol még mindig látszólag valamilyen rend uralkodik. Olvasók, nézők milliói szenvedélyesen várják, olvassák, vagy éppen nézik valamelyik könyvét, vagy filmjét. Jól megírt, mély érzelmekről szóló novellák, nagyon érdekes, szép családi szágák és romantikus szerelmi történetek beágyazva titokzatos intrikákba és melankolikus szerelmi drámákba.
Mély betekintést nyerhetünk szövevényes családi történetekbe. Szeretettel, meleg szívvel és meghatóan teszi elénk az életről szóló, szinte valósnak hihető újabb és újabb élettörténeteket. Lenyűgöző kalandos utazásokkal visz el bennünket családtörténetekbe. Elbűvölően mesél Cornwall és Skócia meseszép tájairól, kastélyokról, cottage-okról és a bámulatos angol tengerpartról. Felejthetetlen kikapcsolódást biztosít a szépre, harmóniára vágyóknak egy-egy estére.
Az élet közeli történetei továbbgondolásra ösztönöznek, tudunk rajta nevetni, szórakozni, talán olykor-olykor sírni is…
10/10
grosz_i 2019 jún. 30. - 14:55:04 10/10
67. epizód Sommer des Erwachens (Az életre ébredés nyara? 2005)
"A bűvös éjszaka" novella nyomán

Mona Sullivan, egy fiatal özvegy, és egy hétéves gyermek, Dennis édesanyja, de a férje, Henry balesetben bekövetkezett halála óta visszavonultan él Cornwallban, egy régi cottage-ban és idegenvezetéseket vállal Lord Peter Allister kastélyában.
Lord Peter és Lady Edna, egy melegszívű, kedves házaspár, akiknek az egyedüli bánata, nincs gyermekük.

Mona szűkebb baráti köréhez tartozik Gina Miller, az elhunyt férje, Henry nővéreés annak férje Gordon, a helyi körorvos. Gina gyakran gondol arra, hogy Monának valamit kezdenie kellene az életével, új ismerettségeket kötni, persze elsősorban egy férfival kellene megismerkednie.
Hosonlóképpen Dennisnek is szüksége lenne arra, hogy férfi is legyen családtagként velük. Viszont Monának az a meggyőződése, hogy még nem gyászolta meg kellőképp Henry elvesztését és úgysem találna hozzá hasonló férfire, aki annak a helyét, szerepét betölthetné.

Ugyanakkor két férfi is próbálkozik a közelébe kerülni: az egyik Stephen Karr, Henry egykori üzlettársa, akit már régóta ismer, és ekkor megismerkedik a szimpatikus bútorrestaurátorral, Edward Greennel, és szinte azonnal szerelmet is érez iránta.
Edward számára is ez szerelem az első látásra. A kibontakozó szerelem viszont nincs szerencsés csillagzat alatt. Ugyanis Mona nem tudja, hogy Edwardnak indirekt módon köze van a férje halálához.