Rosamunde Pilcher: Szerelem a láthatáron

Bakancslistához adom
Rosamunde Pilcher: Liebe am Horizont
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott német-osztrák filmdráma, 88 perc, 2010

Értékelés:

11 szavazatból
Szerinted?

Férje halála után Helena Plymouthba utazik, hogy ott új életet kezdjen. Nem érdeklik a férfiak, mégis beleszeret Malcolmba, a festőbe, ráadásul kölcsönösen. Malcolm menedzsere és egykori szeretője nagyon féltékeny az új nőre. Tettei hamarosan katasztrófához vezetnek.

Stáblista:

Szereplők

Helena Beaufort
Malcolm Caplain
Daphne Winslow
Kitty Williams
Stuart Winslow

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
9/10
grosz_i 2019 aug. 27. - 09:16:56 9/10
Rosamunde Pilcher – Szerelem a láthatáron (2010
"Dear Tom" Drága Tom novella nyomán

A fiatal özvegy, Helena Beaufort, szakképzett műkritikus a férje halála után visszatér Hongkongból a szülőhazájába, Angliába, hogy új életet kezdjen.

A legjobb barátnője, Kitty Williams, a helyi művészeti akadémia vezetője és Helena atyai jó barátja, egy szobrász, Vincent jelentik számára a biztos támaszt, és segítik is abban, hogy szabadúszóként mint műkritikus dolgozhasson Angliában.

Kitty egyik barátja, Stuart Winslow a településen egy hírneves művészeti galériát működtet. Stuart kizárólag a művészeti világ egyik nagy sztárját, a festő Malcolm Caplain-t támogatja.
Stuart húga, Daphne Winslow a művész menedzsere és egykori szeretője. Daphne Malcolm-ot, PR okokból úgy állította be, hogy irtózik a sajtónyilvánosságtól, úgyhogy eddig nem is látta a festőt senki.

Amikor Helena megérkezik Plymouth-ba, éppen Malcolm tárlatbemutatója, vernissage-a zajlik. Mivel a nő, mint művészetkritikus ismeri a művész alkotásait, elmegy a vernissage-ra és megbírálja Malcolm a Látóhatár, azaz „Horizont” című képét, anélkül, hogy tudná a művész éppen mellette áll. Jóllehet Malcolm lehetetlenül viselkedik vele szemben, Helena és a művész -, a találkozásuk első pillanatától ellenállhatatlanul vonzódnak egymáshoz.

Helena ugyan élete mostani szakaszában semmilyen kapcsolatot sem szeretne egy férfivel, de ez a vonzerő erősebb nála. Halálosan egymásba szeretnek. Daphne, aki jómaga is új kapcsolatban él, az elején nem is reagál arra a tényre, hogy ő most már csupán Malcolm menedzsere lett. Amikor viszont rájön, hogy Helena és Malcolm egy párt alkot, tombol a féltékenységtől. Amikor pedig Daphne a párt egy intim jeleneten Malcolm festőműhelyében megpillantja, elszabadulnak az indulatok, felpörögnek az események…
9/10
grosz_i 2019 aug. 27. - 09:16:13 9/10
Rosamunde Pilcher 1924 – 2019

Valami különösnek kell lennie abban, hogy egy ilyen nevű szerzőnek, mint Rosamunde Pilcher, akinek a regényei, filmjei világszerte ismertek. Valószínű a sikerének titkára egyszerű rájönni: boldogság, pénz és happy end.
Regényei, elbeszélései és filmjei egy olyan világban játszódnak, ahol még mindig látszólag valamilyen rend uralkodik. Olvasók, nézők milliói szenvedélyesen várják, olvassák, vagy éppen nézik valamelyik könyvét, vagy filmjét. Jól megírt, mély érzelmekről szóló novellák, nagyon érdekes, szép családi szágák és romantikus szerelmi történetek beágyazva titokzatos intrikákba és melankolikus szerelmi drámákba.
Mély betekintést nyerhetünk szövevényes családi történetekbe. Szeretettel, meleg szívvel és meghatóan teszi elénk az életről szóló, szinte valósnak hihető újabb és újabb élettörténeteket. Lenyűgöző kalandos utazásokkal visz el bennünket családtörténetekbe. Elbűvölően mesél Cornwall és Skócia meseszép tájairól, kastélyokról, cottage-okról és a bámulatos angol tengerpartról. Felejthetetlen kikapcsolódást biztosít a szépre, harmóniára vágyóknak egy-egy estére.
Az élet közeli történetei továbbgondolásra ösztönöznek, tudunk rajta nevetni, szórakozni, talán olykor-olykor sírni is…

Elhunyt Rosamunde Pilcher bestseller író

Szerelmes idillikus családtörténetek, románcok hozták meg a 63 éves Rosamunde Pilchernek a világsikert, amelyet követően egymás után írta a bestseller regényeit, novelláit. Nos, a sikeres írónő Skóciában, elhunyt.

Rövid betegség után Rosamunde Pilcher, a bestseller író 2019. febr. hatodikáról hetedikére virradó éjszaka elhunyt. Ezt a hírt közölte a BBC Radio Cornwall és a „Guardian". A tulajdonképp világszerte népszerű írónő 94 éves volt.
Az egész világon több mint 60 millió eladott példány jelzi a sikerét, amellyel tulajdonképp a jelenkor legsikeresebb szerzője. Történetei családi idillek, szerelmi bánatok, csalódásokat követően kialakult párkapcsolatok és baráti kapcsolatok körül forognak.

Rosamunde Scott 1924-ben egy tradicionális tiszti családban született Cornwallban és az anyjánál nőtt fel, miközben az apja Burmában teljesített szolgálatot.

Az iskolai évei után a II. Világháború során titkárnőként szolgált önkéntesként az Egyesült Királyság Külügyminisztériumhoz tartozó Women's Royal Naval Service-nél Sri Lankán és Indiában. A világháborút követően feleségül ment Graham Pilcher textilipari vállalkozóhoz és 1947-ben Skóciába költöztek, és ott is élt haláláig. A házasságból négy gyermekük született, közöttük Robin Pilcher, aki szintén sikeres író lett.

Pilcher ifjúkorától írt, először csak rövid történeteket, kisregényeket "Jane Fraser" álnéven. Ezek az írásai alig voltak ismertek. 1987 hozta meg számára az áttörést a Kagylókeresők családregényével - abban az időben Pilcher már 63 éves volt. Penelope szívbemarkoló története, aki visszatér egy szívinfarktus után Cornwallba, ahol megélte ifjúkori és élete nagy szerelmét. A történet többmilliós sikerkönyv lett.

Ezt követően minden Pilcher könyv felkerült a bestseller listára. Az elbűvölő, szenvedélyes angol tájleírások szinte egyedi márkajelévé tették. Az utolsó regényét a Téli napfordulót 2000-ben írta.
A német ZDF több mint száz regényét vagy elbeszélését megfilmesítette és a Herzkino sorozatban a ZDF legközkedveltebb adásai közé kerültek, minden egyes filmjét átlagosan többmilliós nézőszám jellemezte.

Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu