Rosamunde Pilcher: Szerelemre fel

Bakancslistához adom
Rosamunde Pilcher: Lass es Liebe sein
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott német romantikus dráma, 88 perc, 2009

Értékelés:

13 szavazatból
Szerinted?

Tom Richmond és a grúz egyetemistalány, Natalie véletlen találkozása örökre megváltoztatja mindkettőjük életét. Egymásba szeretnek. De az élet nem ilyen egyszerű. Az okos és tanult nő Tom jóképű apjának, George Richmondnak alkalmazottja, akivel Tom a szülei válása óta szinte nem tartotta a kapcsolatot. A mai napig nem bocsátotta meg apjának, hogy az többször megcsalta anyját és szenvedést okozott neki. Tom és Natalie azonban tudják, hogy életre szóló szerelem köti őket össze.

Stáblista:

Szereplők

Natalie Blum
Tom Richmond
George Richmond
Alicia Richmond

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
grosz_i máj. 14. 18:50:51 10/10

Rosamunde Pilcher - Szerelemre fel! (2009) - A tapasztalatlan lány „Girls without Experience” novella nyomán

Rövid, sorsszerű találkozás Tom Richmond és Natalie, egy bájos, grúz egyetemista diáklány között, ami mindkettőjük számára örökre megváltoztatja az életük menetét, mivel végzetesen egymásba szeretnek. A csinos ifjú lány viszont épp Tom apjánál, George Richmondnál dolgozik. Tom pedig, a szülei válása óta alig tart az apjával kapcsolatot. Parádés oldtimer felvonulás kezdődik, ami piknikkel folytatódik, de félúton Tom autója lerobban, és egy ismeretlen lány Natalie megáll, felajánlja a segítségét, mivel a birtokukon a nagypapája régi traktorait is ő javítgatta, ripsz-ropsz meg is javítja az autót, rövid csevegés után csak Tom mutatkozik be és kapja meg a nő telefonszámát, amit el is veszít. Majd George-ot látjuk, amint mérgelődik a Bankban, hogy Miss Blum megkésve érkezik be hozzá. Katasztrofális helyzet van kibontakozóban: Everett a bank egyik tisztviselője kockázatos spekulációkba fektette a bank teljes vagyonát, ami a Richmond Bank teljes összeomlását is jelentheti. Egész éjjel a bankban kell Nathalinak maradnia, hogy felgöngyölítse az Everett körüli botrányt. Telefonál Viktornak, hogy sajnos nem tud hazamenni, mert a munkahelyét meg akarja tartani. Az otthonában Maria nénje kórházba kerül és Sascha, elhunyt barátjával, Paullal közös gyermekük felügyeletét is Viktorra, a testvérére kell bíznia, ugyanis a munkáját még nem fejezte be.

Tom édesanyja együtt barkácsol Joyce-al, David munkatársával babaházakat, és Tom elvállalta, hogy szívesen lesz keresztapa Davidék születendő gyermekénél. Georgenak beszámol Natalie problémás tartózkodási engedélyéről, amit a bankár a nő titkárnőként történő véglegesítésével orvosol, majd feltűnően, de korrekt határok között flörtölni kezd vele, ami Tommal való újabb találkozása után véget is ér. Natalie tisztázza, hogy Mr. Richmond csupán a főnöke, majd később apja ugyanígy színt vall, valóban szimpatikus neki Natalie, de semmi többről nem volt szó, de látja a fia szerelmes a nőbe. George ellenzi a fia komolyabb szándékát, de Tom rendkívül nevetségesnek tartja apja ajánlását, elrohan Nataliehoz és azonnal meg is kéri, maradjon nála és nemcsak ma, hanem örökre.
Natalie egy pillanatig sem habozik, amikor Tom megkéri a kezét, legyen a felesége -, bármennyire is ellenzi ezt a fiú családja. Azzal gyanúsítják Natalie-t, hogy csupán Tom pénze miatt mondott igent. És - valóban vannak dolgok, amiket a lány mindezidáig eltitkolt: az életét megosztja a kisfiával, akinek az apja évekkel ezelőtt egy tragikus balesetben életét vesztette. Azonkívül pedig, hamarosan lejár a diákvízuma és el kell hagynia Cornwallt, hacsak a próbaidő lejártával nem kap végleges státuszt a Richmond Banknál. Az állás megszerzése viszont teljességgel lehetetlen, ugyanis George -, és ezzel az egész Richmond család a teljes anyagi csőd előtt áll. Egy korrupt alkalmazott a cégnél elhelyezett ügyfelek pénzét - a saját, egyéni számlájára utalva -, elsikkasztotta.

Nos Natalie, akinek sem megélhetése, sem vízuma nincs már, nem tudja magát rávenni, hogy Tomnak felfedje a teljes igazságot. Szomorúan és kétségbeesetten visszautazik a hazájába, Grúziába. Tom számára hátrahagy egy búcsúlevelet, amiben azt hozza fel ürügyül, hogy sosem szerette őt, csak eszközül használta a céljai eléréséhez. Tom a fájdalomtól magánkívül, bepattan az autójába, hogy minél előbb felkeresse Natalie-t, és útközben súlyos balesetbe keveredik. Amikor kiengedik a kórházból, minden életkedve elhagyta. A szülei, akik ebben a válságos helyzetben újra egymásra találtak, egy tervet kovácsolnak….
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu