Rosamunde Pilcher: Szerelmi játszma

Bakancslistához adom
Rosamunde Pilcher: Liebe im Spiel
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott osztrák-német romantikus film, 89 perc, 2004

Értékelés:

8 szavazatból
Szerinted?

Amanda és barátja Julian boldogan élnek bimbózó kapcsolatban. Julian nagybátyja, Hugh meghívja a párt pazar birtokára, amellyel lavinát indít el. Amanda találkozik Hugh fiával, Peterrel. Julian anyja, Elizabeth aggódik emiatt.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
grosz_i 2020 jan. 20. - 13:57:54 10/10

Rosamunde Pilcher: Szerelmi játszma (2004)

Hugh Hanthorpe, a gazdag médiamogul visszaérkezve Új-Zélandról kiveszi a barátnője, Vivian kedvéért a Bedford kúriát átmeneti rezidencia céljára, hogy megismerkedjen az eddig nem ismert fiával, Peter Gould-dal, aki a környéken állatpszichológus. Peter ugyan kétli, hogy az igazi apja a gazdag Hanthorpe lenne, de az anyja megesküszik, hogy a két éve elhunyt férje Mr. Gould nem Peter vérszerinti apja.

Julian megtudja az anyjától, Elizabeth Reeves-től, hogy Hugh Hanthrope, az elhunyt apja barátja volt, neki pedig keresztapja, szívinfarktusa után visszatért Angliába, kivette a Bedford kúriát. A jövő hétre kerti partit rendeznek, ahova ők is hivatalosak. Mellékesen megjegyzi még az anyja, hogy ugyan Hugh annak idején -, immár 30 éve - megkérte a kezét, de ő Julian apja mellett döntött. A kerti parti napján érkezik haza Amanda is a városból. Julian Reeves egy vidéki kertészeti vállalkozásban, vidéken dolgozik, a barátnője, Amanda Summers viszont Plymouthban, a Travellers kiadónál.

Vivian bemutatja Hughnak az állítólagos fiát, akinek hattyútenyészete van, bár az „apja” kétli, hogy abból meg lehetne élni, hiszen az csak viszi a pénzt. Julian és az anyja egy hatalmas kertészeti vállalkozást működtet sikeresen, amihez egy panzió is társul, ahol Amanda is szállást kap, így megismerkedhet a barátja anyjával, hiszen Julian és Amanda csupán csak három hónapja egy pár.

Hugh fogadásán természetesen megjelennek: Julian, Amanda és Elizabeth is ajándékkal, viszont Vivian nem csak hisztérikus dühvel reagál mindezekre, hanem talán ártani is akar Elizabethnek. Hught pedig elbűvöli nem csak Elizabeth, hanem Amanda is, akit felkér, csak bátran fényképezzen, kíváncsiskodjon, hiszen ez része az újságírásnak. Másnap megérkezik Miss Summers és szinte kívül-belül körbefotózza a Bedford kúrát, és ott van a nyomában Peter, a hattyúpásztor mindenütt. Hugh úgy ítéli meg, a „fia” alkalmatlan a sajtóbirodalma átvételére, de… lehet, hogy Amanda oldalán ez sikerülhetne neki.

Hugh partijára a készülődés - alattomos ármánykodással kezdődik. Julian egy bérelt oldtimerrel próbaútra megy Amandával, közben Elizabethet titokzatos telefonáló értesíti egy a fiát érintő balesetről. Baleset az nincs, de a telefonáló csakis a Bedford kúriából lehetett valaki, ugyanis a fia ott van. Ezt követően Elizabeth már képtelen elmenni a partira, de Julian beszámolójából megtudja, hogy Hughnak van egy élettársa, Vivian Gould.

A Travellers konszern vezetősége (háttérben Hugh) úgy dönt, Amanda dolgozhat a tervezett könyvén A mikrokozmosztól a makrokozmoszig, és az egyéb munkái alól is felmentik. Ekkor úgy tűnik minden akadály elhárult, most már együtt élhetne Amanda a barátjával Juliannel, amiből sajnos nem lesz semmi. Ugyanis Julian, Vivian ármánykodása révén megbízást kap Hugh Hanthorpe-tól, hogy tegyen rendet a vihar pusztította új-zélandi birtokán, amire két hétre szabadkezet kap. A távollétet Vivian jó alkalomnak tartja arra, hogy eltávolíthassa Juliant és Peter lehetőséget kapjon Amanda meghódítására.

Elizabeth találkozik Hughval, aki elmondja neki, azért szakított vele, mert annak idején búcsúlevelet kapott tőle -, ami persze nem igaz, mert mint később kiderül, azt Vivian írta. Úgy tűnik Peter és Amanda egyre távolabbra sodródnak egymástól. Julian anyja egyre jobban aggódik a fia boldogságáért, ugyanis Peter magával viszi Amandát a londoni kiadójukhoz. Anyja felhívja a fiát és kéri azonnal jöjjön haza. Julian hazajön és a látszat alapján kíméletlen sértéseket vág Amanda fejéhez.

Elizabeth megjelenik Viviannél, és közli vele a súlyos vádjait: először a virágcserép, aztán a telefon, majd Amanda sorsának manipulálása - csupán azt nem sejti, az üdítőitalában halálos adag digitálisz van. Közben megérkezik Julian, aki rájön hogy igazságtalan volt Amandával és ő issza meg a mérgezett narancslevet, közben Amanda is tisztán látja a helyzetét és azonnal visszautazik a Bedford kastélyba…

napraforgó 2019 dec. 30. - 20:00:30
Amanda és Julian szerelmes ifjú pár. Hugh Hanthorpe, a gazdag üzletember, Julian keresztapja partit ad , amelyre meghivja Juliant és anyját, Elzabethet is, egykori szerelmét. Ezzel lavinát indit el.
Vivian, Hugh mostani szeretője szeretné megkaparintani Hugh vagyonát, ezért ármánykodni kezd. Beadja a férfinak, hogy a fiának, Peternek nem egykori férje, hanem Hugh az apja. A férfi megörül a hirtelen jött felnőtt fiának és támogatni kezdi a hattyútenyésztő fiatalembert. Vivian el szeretné érni, hogy Hugh ismerje el fiának Petert és tegye meg örökösének, mivel kiderült, hogy Hugh szivbeteg és egy infarktus bármikor elviheti.
Peternek megtetszik Amanda ezért Vivien akcióba lép, el akarja szakitani a lányt Juliantól. Hugh-val Új-Zélandra küldeti a fiút, és közben Petert arra biztatja, hogy hóditsa meg Amandát. Machinációi csaknem sikerrel járnak, de szerencsére Elizabethnek helyén van az esze és a szive is. Rájön, hogy annak idején 30 éve is Vivian ármánykodása szakitotta el őt és Hugh-t egymástól, ahogy most is megpróbálta Juliant és Amandát szétszakitani.
Szerencsére az utolsó pillanatban fény derül a mesterkedésére, és a történet teljes hepienddel végződik.
Herbst Ferencné 2019 aug. 17. - 14:28:49 Előzmény Menendez
Sajnos egyre gyakoribb, nem kapunk leírást a műsorok tartalmáért.Szerencse, hogy mindig van Valaki, aki mi értünk utána néz az aktuális tartalmának. Köszönet!
Menendez 2019 aug. 17. - 12:15:59
Köszönöm az ismertetést! A port.hu-tól kérd el a neked járó fizetést, mert más helyett dolgoztál!
10/10
grosz_i 2019 jún. 11. - 18:59:46 10/10
Rosamunde Pilcher: Szerelmi játszma
Amanda Plymouthban dolgozik, a barátja, Julian Reeves viszont egy vidéki kertészeti vállalkozásban dolgozik vidéken.
Egy találkozás során Amanda megismerkedik a barátja keresztapjával, Hugh Hanthorpe-pal. A férfit elbűvöli Amanda. Amikor Amanda főnöke felajánlja, hogy üzlettárs lehet a vállalkozásban, akkor úgy tűnik minden akadály elhárult, együtt élehetne Amanda a barátjával Juliannel
Közben Julian megbízást kap Hugh Hanthorpe-tól, hogy legyen gondnoka az új-zélandi birtokának. A fiú távollétében találkozik Amanda Peter Gould-dal, Hugh Hanthorpe állítólagos fiával.
Julian és Amanda egyre távolabbra sodródnak egymástól. Julian anyja aggódik a fiatalok boldogságáért, egyéni nyomozásba kezd. Közben sok-sok intrika kerül napvilágra.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu