Rosamunde Pilcher: Szívrablás a fedélzeten

Bakancslistához adom
Rosamunde Pilcher - Die Elster und der Kapitän
német romantikus dráma, 2022

Értékelés:

4 szavazatból
Szerinted?

Lisa Edison kezdő aukciós, őszintén jólelkű, erős igazságérzettel rendelkező fiatal nő. Az embereket gyorsan elfogadja, és szociálisan is erősen elkötelezett a hátrányos helyzetű gyerekek iránt. Beállítottságával szeretne visszaadni valamit abból a boldogságból, amit az életében kapott.

Egy házban él az őt örökbefogadó szülőkkel, Richarddal és Emmával, akikhez szoros, bizalmas kapcsolat fűzi. Ugyanakkor Lisában mélyen ott forrong a félelem a visszautasítottságtól. Tinédzserként Lisa átélte milyen az, mikor a vérszerinti anyja továbbadja másoknak. Amikor pedig megpróbálta anyjával felvenni a kapcsolatot, az csak habozott, majd nem is reagált Lisa leveleire.

Lisa egzisztenciális válságba sodródik, a veszteség miatti szorongását bolti lopásokkal kompenzálta, majd végül kleptomániás lett. Ma már, mint fiatal nő, Lisa már szilárdan meg van győződve, hogy az életét kontroll alatt tartja. De ez csupán tévhit, mint ahogy ez később ki is derül. Ugyanis éppen akkor, amikor Lisa szerelmes lesz, újra szembesül az élete fájdalmas veszteségével. Az álmai férfija, Dave Solvit egy konténerhajó tengerészkapitányaként hamarosan elindul első hajóútjára. És bizony tengerésztisztként minden bizonnyal a fél életét a világtengereken fogja majd eltölteni…. Minden romantika ellenére, Lisa aggódik belemenni egy bensőségesebb kapcsolatba, hiszen Dave néhány napon belül hosszú időre eltűnik az életéből.

És éppen ekkor bukkan fel Lisa vérszerinti anyja, Donna Bent, aki 25 év után szeretné megismerni a saját gyerekét. Ez Lisa számára tökéletes érzelmi káoszt idéz elő. Tétova ismerkedési kísérletek után pedig kiderül, hogy Dona nem is csak a lánya miatt van itt, hanem sokkal inkább azért, mert csődbe jutott, és Lisától remél segítséget. Keserűen csalódva Lisa mind szakmailag, mind emberileg elveszíti minden tartását. Visszaesik a már rég elfelejtettnek gondolt viselkedési módjába, amivel majdnem a boldogságát is tönkreteszi…

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Szereplők

Dave Solvit
Jason Updrave
Donna Bent
Richard Edison
Emma Edison

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
7/10
grosz_i 2022 febr. 07. - 14:26:57 7/10
Bemutató előadás ZDF, 2022. március 6. vasárnap. Kicsi a valószínősége, hogy ez a film a "klasszikus", romantikus Pilcher filmek szinvonalát hozná, talán csak márkanévnek kell az írónő neve? Az adás után minden kiderül.