Rosamunde Pilcher: Válaszutak

Bakancslistához adom
Rosamunde Pilcher: Blüte des Lebens
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott német-osztrák romantikus dráma, 87 perc, 1999

Értékelés:

6 szavazatból
Szerinted?

Ellen és James csendes és harmonikus élete fenekestül felfordul, amikor Ellen kuzinja, Bridget, a sikeres író megérkezik Londonból. A nagyvilági nő egyetlen célja, hogy végre megkaparintsa magának James-t. Felajánlja Ellenék lányának, Vanessának, hogy költözzön be londoni lakásába és a lány távolléte alatt hazugságokkal próbálja tönkretenni szülei házasságát.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
napraforgó 2019 aug. 29. - 19:08:36
A szerelem virágai / Válaszutak
James Parry egy cornishi vendéglőt vezet, amely sajnos pénzügyi poroblémákkal küzd. Ellen, a felesége a háztartás vezetése és a gyereknevelés kedvéért már korábban feladta saját restaurátori karrierjét. Lányuk, Vanessa elhatározza, hogy Londonban folytatja tanulmányait. Ekkor érkezik vissza a szülővárosába Ellen unokatestvére, Bridget Sanderford, a sikeres író. Bridget felajánlja Vanessának, hogy lakjon a londoni otthonában.
A nagyvilági nő egyetlen célja, hogy végre megkaparintsa magának James-t. Meggyőződése, hogy annak idején a férfi csak azért választotta Ellent, mert a nő terhes lett. Hazugságokkal akarja szétválasztani a házaspárt.
10/10
grosz_i 2019 aug. 29. - 18:09:10 10/10

Rosamunde Pilcher - Válaszutak (1999)
A Kék hálószoba Karácsony előtti ajándék "Das Vorweihnachtsgeschenk" elbeszélés nyomán

Ellen Parrys békés családi élete egy csapásra megváltozik, amikor a híres szerző unokatestvére, Bridget visszatér Londonból a kis tengerparti településre, hogy az egykori szülői házban töltse a nyarat. A vonzó külsejű Bridget, híres szaktanácsadó könyvszerző, visszavonult ide, a vidékre, hogy sebeit nyalogassa, mivel a kedvese megcsalta. Ellen lánya, Vanessa lelkesedik a közismert, híres rokonért, és igazán csak akkor, amikor az bátorítja őt, tanuljon régészetet Londonban, sőt fel is ajánlja neki, lakjon az elegáns városi lakásában.

Ellen tiltakozása ellenére elmegy Londonba. Ellen magányosnak és meg nem értettnek érzi magát, szinte szószerint egy „fekete lyukba” zuhan. Éveken át csak a családjával törődött… most pedig üres a ház. Férje, James is tanácstalanul fáradozik, hogy valahogy megértse őt, ugyanakkor a kicsi, de elegáns hajógyári műhelye komoly gondokkal küzd, mivel egy gazdag ügyfél -, kizárólag a számára legyártott luxusjacht megvásárlásától eláll.

Vanessa megismerkedik Londonban, az egyetemen a vonzó, szimpatikus asszisztenssel, Frank Manning-gel, és fejveszetten bele is szeret, és a fiú is őbelé. A lány nem is sejti, hogy a fiú őt egy felső tízezer köreiből származó lánynak véli, mivel hát egy álomszép városi lakásban lakik. Így a fiú eléggé visszahúzódó, mivel szerény körülmények között él, és még a tanulmányai finanszírozása is gondot jelent számára.

Mielőtt Ellen teljesen utat engedne a kétségbeesésének, eszébe jut egy futó találkozás Sir Peter Salvage-dzsel, aki éppen restaurátort keres az értékes műalkotásai számára. Ellen megtanulta ugyan ezt a szakmát, de csak rövid ideig dolgozott benne. Összeszedi a bátorságát és felveszi a kapcsolatot Sir Peterrel. És valóban, meg is kapja a megbízást. Sőt egyebet is: a vonzó, elvált Sir Peter beleszeret. De Ellen rendíthetetlennek tartja a házasságukat. Még akkor is megtartja az optimizmusát, amikor James közli vele, hogy a hajóműhelye töviddel a csőd előtt áll, sőt vigasztalja, mivel legalább neki van munkája és együtt megoldják ezt a nehézséget is.

Eközben pedig Bridget folyton az önállóságot keresi, és James Parry-t szemelte ki a vágyai teljesüléséhez. Feltesz mindent egy lapra, hogy megnyerje magának az unokatestvére vonzó külsejű férjét. Szégyentelenül kihasználja James nehéz élethelyzetét és rafinált intrikába kezd. Hamis vádaskodással megpróbál James és Ellen közé éket verni. Ellen életében megjelennek a sötét felhők, szinte már a házasságát és a családja boldogságát is romokban látja…
10/10
grosz_i 2019 júl. 01. - 10:02:07 10/10 Előzmény Herbst Ferencné

Rosamunde Pilcher 1924 - 2019
Valami különösnek kell lennie abban, hogy egy ilyen nevű szerzőnek, mint Rosamunde Pilcher, akinek a regényei, filmjei világszerte ismertek. Valószínű a sikerének titkára egyszerű rájönni: boldogság, pénz és happy end.
Regényei, elbeszélései és filmjei egy olyan világban játszódnak, ahol még mindig látszólag valamilyen rend uralkodik. Olvasók, nézők milliói szenvedélyesen várják, olvassák, vagy éppen nézik valamelyik könyvét, vagy filmjét. Jól megírt, mély érzelmekről szóló novellák, nagyon érdekes, szép családi szágák és romantikus szerelmi történetek beágyazva titokzatos intrikákba és melankolikus szerelmi drámákba.
Mély betekintést nyerhetünk szövevényes családi történetekbe. Szeretettel, meleg szívvel és meghatóan teszi elénk az életről szóló, szinte valósnak hihető újabb és újabb élettörténeteket. Lenyűgöző kalandos utazásokkal visz el bennünket családtörténetekbe. Elbűvölően mesél Cornwall és Skócia meseszép tájairól, kastélyokról, cottage-okról és a bámulatos angol tengerpartról. Felejthetetlen kikapcsolódást biztosít a szépre, harmóniára vágyóknak egy-egy estére.
Az élet közeli történetei továbbgondolásra ösztönöznek, tudunk rajta nevetni, szórakozni, talán olykor-olykor sírni is…
Herbst Ferencné 2019 márc. 21. - 21:50:34
Köszönet, hogy más munkáját elvégezte, és a film tartalmát megosztottság!
10/10
grosz_i 2019 márc. 13. - 05:51:51 10/10
Rosamunde Pilcher: Válaszutak
Német-osztrák romantikus film (1999) (86')

Ellen és James csendes és harmonikus élete fenekestül felfordul, amikor Ellen kuzinja, Bridget, a sikeres író megérkezik Londonból. A nagyvilági nő egyetlen célja, hogy végre megkaparintsa magának James-t. Felajánlja Ellenék lányának, Vanessának, hogy költözzön be londoni lakásába és a lány távolléte alatt hazugságokkal próbálja tönkretenni szülei házasságát.