Rosamunde Pilcher: Valentine csókja

Bakancslistához adom
Rosamunde Pilcher's Valentine's Kiss / Ein einziger Kuss
korhatárra való tekintet nélkül megtekinthető angol-német minisorozat, 2015

Értékelés:

6 szavazatból
Szerinted?

Valentine Whiteley három gyerek édesanyja és írónő. Könyvei a gyereknevelésről szólnak és hatalmas sikere van. Ám a férje nem így gondolja, és huszonöt év házasság után vállni akar. A nőnek hirtelen fejre áll az élete, amikor az újságíró Daniel toppan az életébe. Valentine karrierje veszélybe kerül, amikoraz újságban megjelenik róla és családjáról egy írás miszerint a boldog család mégsem boldog. Nicholas mindent elkövet azért, hogy a neje rosszul érezze magát és teljesen tönkre menjen. Eközben, elsőszülőtt lányuk, Lily az esküvőjére készül, amin várandóssága miatt rosszul lesz.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Szereplők

Valentine Whiteley
Nicholas Whiteley
Daniel Barras
Lily Whiteley
Sophie Whiteley

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
grosz_i 2023 aug. 05. - 08:34:04 10/10

Rosamunde Pilcher - Valentine csókja - Valentine's Kiss (2015)
Az azonos című elbeszélés nyomán. Német címe Ein einziger Kuß - Csak egy egyetlen csók

A film beszámol arról, milyen küzdelmes, fájdalommal járó út, kihívás végigmenni a házasság felbomlásától a válásig vezető úton. Milyen az iszonyú veszekedések sorozata, amíg sikerül az annyira óhajtott családi békét újra megtalálni.

Valentine Whiteley az éppen megjelent könyvét dedikálja és igyekezne haza, fia Dylan születésnapjára, de még vár rá egy kiadó megbízásából egy interjú, amit nem tud lemondani. Így csak megkésve érkezik haza, ahol már az idősebbik lányuk, Sophie házassági előkészületei is folynak. Férje, Nicholas Whiteley meglepetésszerűen közli a feleségével, Valentine-nal, hogy el fog válni.

Az egyszerű ok, ő nem otthonülő férjnek szegődött, és újrakezdené a rendezői karrierjét, vagyis Londonba költözne. Valinte hajlandó lenne a további írói sikereiről lemondani, de a férje, Nicholas ezt nem igényli, ugyanis már nem szereti a feleségét 25 év házasság után. Nicholas ugyan azt állítja nincs senkije, de Londonban a közös lakásukban pezsgővel várja a barátnőjét, Helent, akivel már régebb óta tartó kapcsolata van. A válás tényéről először a házasulandó lányuk, Sophie értesül. Valentine-t anyja vigasztalja, mikor egyedül maradt a férje halála után, akkor neki is megvolt a maga gondja, de ott volt neki a lánya, volt munkája és boldogultak.

A sikeres tanácsadó, és a mintaanyának tartott példakép kezdi belátni, hogy az elmúlt években a szakmai sikere érdekében a családját elhanyagolta, pontosabban nem megfelelően választotta meg a prioritásokat és most mindent meg kell tennie, hogy ezt a hátrányt a gyerekei érdekében kiegyenlítse, ha vissza akarja nyerni őket. Minderre ösztönzést, bíztatást az ismeretségi köréből, a mindig jó humorú újságírótól, Daniel Barras-tól kap, akit egy interjú során ismert meg.

Daniel újságcikkében viszont intim részletek is megjelennek, amelyek Valentine-t, mint anyát hátrányos színben tüntetik fel, és ezeket az információkat Nicholas a válásuk során ellene felhasználhat -, ezt követően azonnal megszakítja minden kapcsolatát Daniellel.

A rossz sajtója miatt Valentine-nak a kiadója visszamondja az egyik jelentősebb könyvének a publikálását is. Valentine lánya, az ügyvéd Sophie is a szakmai karrierje miatt aggódik, ugyanis terhes. Sejti, ha most a babával hosszabb időre otthon marad, akkor az ügyvédi irodában a karrier esélyei szinte lenullázódnak. Sophie esküvőjén aztán a „Rózsák háborúja” Valentine és Nicholas között elérik a drámai csúcspontjukat. Vajon a múlt hibáit jóvá lehet-e valaha tenni?
10/10
grosz_i 2023 aug. 05. - 08:33:29 10/10
Katja Weitzenböck 1967. június 10-én született Tokióban, egy mérnök házaspár lánya, aki Erlangenben (Bajorország) nőtt fel. A középiskola elvégzése után Katja Weitzenböck valójában pénzt akart keresni a tanulmányaihoz egy szarvasmarhafarmon Ausztrália Outback területén.

Ehelyett nemzetközileg is keresett modell lett New Yorkban, pl. az Eileen Ford és a Ford Models számára , valamint Milánóban és Párizsban. Ennek során Weitzenböck 1988-ban osztrák döntősként részt vett a The Face of the Eighties nemzetközi modellversenyen.

1991 és 1993 között Weitzenböck színészképzésen vesz részt Párizsban. Emellett táncoktatáson is részt vesz a Schola Cantorum Paris-ban. Tanulmányait követően színházi szereplések következnek Franciaországban (Párizsban) majd végül Németországban is.
Katja Weitzenböck jógatanári képzést végzett.

Katja Weitzenböck párkapcsolatban állt Torsten Schulz forgatókönyvíróval és rendezővel, akitől két gyermeke született. 2000 óta Berlinben él gyermekeivel és Hergen Wöbken gazdasági szaktanácsadóval, akivel 2018-ban házasságot is köt.
9/10
henci47 2020 júl. 20. - 11:56:05 9/10
A Filmkatalóguson ugyanez a film 2.5 pontot kapott az itteni majdnem legmagasabb ponttal szemben. Szerintem egyik sem reális, mert pontozni csak annak lenne szabad, aki szereti R P-t és műveit és különbséget tud tenni film és film között. Ez a film szerintem az egyik legjobb az általam látottak közül, ha nem a legjobb. Kevésbé szirupos, sokkal életszerűbb, de egy filmbe össze lehetett volna sűríteni az egészet, akkor sem maradunk le semmiről, a befejezés meg olyan, mint az összes többi. Ennek sincs mélyen szántó mondanivalója, de nem is azért nézzük, hanem hogy elvesszünk a rózsaszín mázban és egy pillanatig elhiggyük, hogy a jó mindig elnyeri jutalmát.
stephane 2015 márc. 25. - 09:08:20
Vajon jóvá tehetõk-e a múlt hibái? Ez több éve sikeres Rosamunde Pilcher sorozat tovább folytatódik A Csak egy csók volt (Ein einziger Kuß) filmmel, és csatlakozik a többi igényesebb Pilcher sorozat filmjeihez: A különös kastély, Nancherrow, A kagylókeresõk, A négy évszak, Szeptember...
Forgatás 2015: Nagy Britannia (brit film Katja Weitzenböck (Tokióban született német színésznõ is szerepet kap a filmben)
Forgatási helyszínek: London, Buckinghamshire, A Temze-völgy és a Pinewood Stúdiók (James Bond filmforgatási helyszín).