Rosmunde Pilcher - Szelek szárnyán

Bakancslistához adom
Über den Wolken
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott osztrák-német romantikus dráma, 86 perc, 2005

Értékelés:

4 szavazatból
Szerinted?

Csak évek elmúltával tér vissza a pilótanő, Diana Cornwallba a nagyapjához, aki tulajdonképpen Diana szülei halála óta az egyedüli rokona maradt. Edward nagypapa azt szeretné, ha az unokája az arisztokrata Roberthez menne feleségül. Csupán így tűnik számára biztosítottnak, hogy a régi családi birtok rangja a halála után is megmaradjon. Diana viszont fülig szerelmes lesz a helyi repülőiskola ifjú oktatópilótájába, George-ba. Úgy tűnik, a férfi is viszonozza az érzelmeit.

Egy alkalommal Diana rajtakapja a szerelmét egyértelmű helyzetben Suzanne-nel, a repteret üzemeltető, William a barátnőjével.

Csalódottan és megsértve elfordul Diana tőle és elfogadja Robert udvarlását. Amit viszont sem Diana, sem a nagypapa nem sejt: Robert kockázatos pénzügyekbe bonyolódott és a gazdag örökössel kötendő házassága kellemes megoldásnak bizonyulna a pénzügyi gondjai megoldására.

De mégsem Robert tisztességtelen szándékain bukik el a kieszelt házassági terve. Ugyanis amikor a vitorlásával egy viharban veszélybe sodródik, akkor George a repülőjével igen kockázatos mentőakcióba vág, és ekkor jön rá Diana, hogy a szíve valójában kiért is dobog.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
grosz_i 2022 ápr. 05. - 12:47:14 10/10
Tartalom ismertetőm utolsó szakasz, javítva:

Egy alkalommal George Diana "udvarlóját" félreérhető, helyzetben találja Suzanne-nel, az apja, William barátnőjével. Diana pedig csalódott, mert úgy érzi George hazudott neki, megsértve elfordul tőle és elfogadja Robert udvarlását. De mégsem Robert tisztességtelen szándékain bukik el a kieszelt házassági terv. Ugyanis amikor a vitorlásával egy viharban veszélybe sodródik, akkor George a repülőjével igen kockázatos mentőakcióba vág, és ekkor jön rá Diana, hogy a szíve valójában kiért is dobog. De Diana, az érzései ellenére mégis tovább sodródik az eseményekkel, születésnapi eljegyzésén Roberttel kusza, majdnem tragédiába torkolló események sorozata hozzák meg a boldogságot a két egymásnak teremtett pár számára.
napraforgó 2022 ápr. 03. - 15:47:42
Ez a tartalomismertető sajnos nem jelzi, hogy William George apja, igy Suzanne a mostohaanyja lenne, ha az apja elveszi.
napraforgó 2022 ápr. 03. - 15:10:44
A tartalomismertetőt egyszer már közölték, nem tudom, most miért nem találták meg.

Rosamunde Pilcher "My brother Bill" című novellája nyomán

Csak évek elmúltával tér vissza a pilótanő, Diana Cornawallba a nagyapjához, aki tulajdonképpen Diana szülei halála óta az egyedüli rokona maradt. Edward nagypapa azt szeretné, ha az unokája az arisztokrata Roberthez menne feleségül. Csupán így tűnik számára biztosítottnak, hogy a régi családi birtok rangja a halála után is megmaradjon. Diana viszont fülig szerelmes lesz a helyi repülőiskola ifjú oktatópilótájába, George-ba. Úgy tűnik, a férfi is viszonozza az érzelmeit.

Egy alkalommal Diana rajtakapja a szerelmét egyértelmű helyzetben Suzanne-nel, a repteret üzemeltető, William a barátnőjével.
Csalódottan és megsértve elfordul Diana tőle és elfogadja Robert udvarlását. Amit viszont sem Diana, sem a nagypapa nem sejt: Robert kockázatos pénzügyekbe bonyolódott és a gazdag örökössel kötendő házassága kellemes megoldásnak bizonyulna a pénzügyi gondjai megoldására.

De mégsem Robert tisztességtelen szándékain bukik el a kieszelt házassági terve. Ugyanis amikor a vitorlásával egy viharban veszélybe sodródik, akkor George a repülőjével igen kockázatos mentőakcióba vág, és ekkor jön rá Diana, hogy a szíve valójában kiért is dobog.
10/10
grosz_i 2020 febr. 25. - 18:35:05 10/10

Rosamunde Pilcher - Über den Wolken (A felhők felett 2005) - A testvérem, Bill „My brother Bill” novella nyomán

Csak évek múltával tér vissza az afrikai Fokvárosból Diana Newthumberland, a pilótanő, Cornawallba a nagyapjához, lord Newthumberlandhez, aki tulajdonképpen Diana szülei autóbalesetben bekövetkezett halála óta az egyedüli élő rokona. Diana, a jogi tanulmányait megszakította és a profi pilóta pályát választotta, sőt már teherszállító repülő másodkapitánya is lehet, levizsgázott, megvan rá a licence. Diana már megérkezésekor találkozik George-al, aki máris meghívja egy motoros sportrepülésre, hiszen emlékszik, Diana szívesen repült mindig is.

Charles, a főkomornyik méltóságteljesen és szeretettel fogadja Miss Dianát, és felkíséri a nagyapjához, Edward Newthumberlandhez, aki azt szeretné, ha az unokája boldog lenne az arisztokrata Robert Newthumberland oldalán. Csupán így tűnik a lord számára biztosítottnak, hogy a régi családi birtok rangja a halála után is megmarad.
Diana viszont fülig szerelmes lesz a helyi repülőiskola ifjú oktatópilótájába, George Pearsonba. Úgy tűnik, a férfi is viszonozza az érzelmeit. William is emlékszik, fia George Diana iránti érzelmeire, de figyelmezteti, a nő más társadalmi csoporthoz tartozik. És a négyéves várakozása a szeretett Dianára lehet, hogy csupán elvesztegetett idő volt. Ugyanis Diana, hogy gyászát feldolgozza Dél-Afrikába távozott. Igaz előtte Robert volt a gyerekkori szerelme. Suzanne és William pedig már házasságot terveznek, ugyan a nőnek volt előtte egy boldogtalan kapcsolata, éppen Roberttel, akivel szakított mivel a férfi alkoholista lett és ezért bocsátották el a Királyi Légierőtől is.

Diana szakított a korábbi barátjával, Johnnal, ugyanis világos volt számára, semmiképp sem illenek össze, számára nem ő az igazi. A nagyapa ezt tudta, de mégsem óvta az unokáját ettől a kapcsolattól, hagyta, hogy az unokája saját hibájából okuljon... A nagypapa Diana szülei sírjánál ismeri be, hogy igazságtalan előítélettel volt Diana édesanyjával szemben, amit már rég megbánt. A motoros repülés majdnem elmarad, csupán Diana hozzáértésének köszönhető, hogy boldogul a repülőmotor javítással is. A repülést romantikus piknik követi. Közben William és Suzanne is repülni készül, de a nőnél újra előjönnek a kényszerleszállási trauma emlékei, és kiszáll a gépből.

A nagypapa ünnepélyes vacsoráján ott van Robert, a „hivatásos katonapilóta”, a lord cím várományosa is, és heves flörtbe kezd Dianával. Amit viszont sem Diana, sem a nagypapa nem sejt, Robert kockázatos pénzügyekbe bonyolódott és a gazdag örökössel kötendő házassága kellemes megoldásnak bizonyulna a pénzügyi gondjai rendezésére. És hogy a repülési licencét alkoholizmusa miatt bevonták, az titok mindenki előtt.

Egy alkalommal Diana a szerelmét félreérhető, helyzetben találja Suzanne-nel, George apja, William barátnőjével. Csalódottan és megsértve elfordul Diana George-tól és elfogadja Robert udvarlását. De mégsem Robert tisztességtelen szándékain bukik el a kieszelt házassági terv. Ugyanis amikor a vitorlásával egy viharban veszélybe sodródik, akkor George a repülőjével igen kockázatos mentőakcióba vág, és ekkor jön rá Diana, hogy a szíve valójában kiért is dobog. De Diana, az érzései ellenére mégis tovább sodródik az eseményekkel, születésnapi eljegyzésén Roberttel kusza, majdnem tragédiába torkolló események sorozata hozzák meg a boldogságot a két egymásnak teremtett pár számára.

10/10
grosz_i 2020 febr. 25. - 15:48:35 10/10

Rosamunde Pilcher - Über den Wolken (A felhők felett 2005)
A testvérem, Bill „My brother Bill” novella nyomán

Csak évek múltával tér vissza az afrikai Fokvárosból Diana Newthumberland, a pilótanő, Cornawallba a nagyapjához, lord Newthumberlandhez, aki tulajdonképpen Diana szülei autóbalesetben bekövetkezett halála óta az egyedüli maradt rokona. Diana, a jogi tanulmányait megszakította és a profi pilóta pályát választotta, sőt már teherszállító másodkapitánya is lehet, levizsgázott, megvan rá a licence. Diana már megérkezésekor találkozik George-al, aki máris meghívja egy motoros sportrepülésre, hiszen emlékszik, Diana szívesen repült mindig is.

Charles, a főkomornyik méltóságteljesen és szeretettel fogadja Miss Dianát, és felkíséri a nagyapjához, Edward Newthumberlandhez, aki azt szeretné, ha az unokája boldog lenne, és az arisztokrata Robert Newthumberlandhez menne feleségül. Csupán így tűnik a lord számára biztosítottnak, hogy a régi családi birtok rangja a halála után is megmarad.

Diana viszont fülig szerelmes lesz a helyi repülőiskola ifjú oktatópilótájába, George Pearsonba. Úgy tűnik, a férfi is viszonozza az érzelmeit. William is emlékszik George Diana iránti érzelmeire, de figyelmezteti a barátját, a nő más társadalmi csoporthoz tartozik. És a kétéves várakozása a szeretett Dianára lehet, hogy csupán elvesztegetett idő volt. Ugyanis Diana, hogy gyászát és fájdalmát feldolgozza Dél-Afrikába távozott. Suzanne és William már házasságot terveznek, ugyan a nőnek volt előtte egy boldogtalan kapcsolata, a barátja alkoholista volt.

Diana szakított a korábbi barátjával, Johnnal, ugyanis világos volt számára, semmiképp sem illenek össze, számára nem ő az igazi. A nagyapa ezt tudta, de mégsem óvta az unokáját ettől a kapcsolattól. A nagypapa Diana szülei sírjánál ismeri be, hogy igazságtalan előítélettel volt Diana édesanyjával szemben, amit már rég megbánt.

A motoros repülés majdnem elmarad, csupán Diana hozzáértésének köszönhető, hogy boldogul a repülőmotor javítással is. A repülést romantikus piknik követi. Közben William és Suzanne is repülni készül, de a nőnél újra előjönnek a kényszerleszállási trauma emlékei, és kiszáll a gépből, pedig osztozni szeretne William örömében és repülni szeretne…
A nagypapa ünnepélyes vacsoráján ott van Robert, a hivatásos katonapilóta, a lord cím várományosa is, és heves flörtbe kezd Dianával. Amit viszont sem Diana, sem a nagypapa nem sejt, Robert kockázatos pénzügyekbe bonyolódott és a gazdag örökössel kötendő házassága kellemes megoldásnak bizonyulna a pénzügyi gondjai rendezésére. És hogy a repülési licencét rendszeres italozása miatt bevonták, az titok mindenki előtt.

Egy alkalommal Diana a szerelmét félreérhető, vagy talán egyértelmű helyzetben találja Suzanne-nel, a repteret üzemeltető, William barátnőjével. Csalódottan és megsértve elfordul Diana tőle és elfogadja Robert udvarlását. De mégsem Robert tisztességtelen szándékain bukik el a kieszelt házassági terve. Ugyanis amikor a vitorlásával egy viharban veszélybe sodródik, akkor George a repülőjével igen kockázatos mentőakcióba vág, és ekkor jön rá Diana, hogy a szíve valójában kiért is dobog.
10/10
grosz_i 2019 jún. 21. - 14:55:11 10/10
Rosmunde Pilcher - Über den Wolken (2005) - A felhők felett(?)
My brother Bill - novella nyomán

Csak évek elmúltával tér vissza a pilótanő, Diana Cornawallba a nagyapjához, aki tulajdonképpen Diana szülei halála óta az egyedüli rokona maradt. Edward nagypapa azt szeretné, ha az unokája az arisztokrata Roberthez menne feleségül. Csupán így tűnik számára biztosítottnak, hogy a régi családi birtok rangja a halála után is megmaradjon. Diana viszont fülig szerelmes lesz a helyi repülőiskola ifjú oktatópilótájába, George-ba. Úgy tűnik, a férfi is viszonozza az érzelmeit.

Egy alkalommal Diana rajtakapja a szerelmét egyértelmű helyzetben Suzanne-nel, a repteret üzemeltető, William a barátnőjével.
Csalódottan és megsértve elfordul Diana tőle és elfogadja Robert udvarlását. Amit viszont sem Diana, sem a nagypapa nem sejt: Robert kockázatos pénzügyekbe bonyolódott és a gazdag örökössel kötendő házassága kellemes megoldásnak bizonyulna a pénzügyi gondjai megoldására.

De mégsem Robert tisztességtelen szándékain bukik el a kieszelt házassági terve. Ugyanis amikor a vitorlásával egy viharban veszélybe sodródik, akkor George a repülőjével igen kockázatos mentőakcióba vág, és ekkor jön rá Diana, hogy a szíve valójában kiért is dobog.