Rossz álmok

Bakancslistához adom
The Gift
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai thriller, 112 perc, 2000

Értékelés:

179 szavazatból
Szerinted?

Annie Wilsont (Cate Blanchett) mindenki ismeri a környéken, sokan járnak hozzá különleges látnoki képességei miatt. Donnie Barksdale (Keanu Reeves), egyik kliensének agresszív férje, megfenyegeti Annie-t, közben pedig eltűnik a kisváros egyik legbefolyásosabb emberének a lánya. Annie az apa kérésére segít az ügyben, és elvezeti a rendőrséget a lány holttestéhez, melyet Donnie földjén találnak meg. A férfit perbe fogják, Annie-nek pedig bizonyítékot kell szolgáltatnia természetfeletti képességeiről, hogy tisztázza magát az ügyben. A per során a kisváros titkos, sötét viszonyai is felszínre kerülnek.
Bemutató dátuma: 2001. április 19. Forgalmazó: InterCom
FEA2 FEA2

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
k11zoltan febr. 19. 22:59:38
Szerintem régen már láttam, de nem emlékeztem mindenre.
Keverem a Gyilkos álmok c. filmmel.

Kiszámítható, de nézhető film.
8/10
Ildikó Nóra 2020 dec. 03. - 17:55:09 8/10
A film tetszett, érdekes, különleges volt a története, izgalmas volt végig, jó szereposztással, és színészi alakításokkal. Különösen Giovanni R. és Keanu R. játéka tetszett, jól állt nekik a szerep. Ajánlom megnézni.
6/10
kettyo 2020 ápr. 26. - 10:42:02 6/10

A film tanulsága a f@sz hatalma! Ha jól tudsz kefélni, minden nap hülyére verheted az asszonyt, akkor sem fog elhagyni, és világszép tündérek fognak házhoz jönni a szolgálataidért :)

Reeves karaktere nagy forma! Nem hittem volna, hogy elvállal ilyen szerepet.

"Maga rosszabb mint egy zsidó vagy nigger" :DD


kovacsf@freemail.hu 2015 okt. 07. - 02:20:02
Nekem tetszett, sõt a vége nagyon misztikusra sikeredett...
2/10
5i 2014 márc. 15. - 22:44:44 2/10
Ez nem jó.
Olyan, mint egy gagyi sorozat...
Mû-ijesztõ, ál-misztikus...
9/10
Dexter82 2012 okt. 20. - 08:04:17 9/10
Izgalmas és megunhatatlan thriller! A színészek valóban klasszisok, de a sztori is az! Aki úgy dönt, hogy megnézi, biztosan nem fogja megbánni!!! 10/9
9/10
havajj 2012 jún. 24. - 10:23:02 9/10
Klassz film. Nem is annyira a sztori, hanem a szereplõk játéka fogott meg. Ribisi zseniális mint mindig.
offtopic
imrenyibalazs 2012 febr. 19. - 05:09:36
Nos, hogyan is kezdjem? Vigyázat írásomban most is lehet Spoiler!
Ennek a filmnek a vége, a gyilkossá leleplezése és pár dolog nekem furi, annyira nem tetszik. De az biztos, hogy a technikai kivitelezés, a cselekményvezetés komoly szintû végig. Nincs olyan hiper-modern lejátszó eszközöm, de a felvételek is jók...
Remélem, nem sértek meg valakit, azzal folytatnám, hogy készítenek filmeket az életben igencsak élõ komoly problémákról. Ezen filmek közül az X-MEN-filmek mind igen jók, de ha szabad ilyet itt írnom pl.: a Kaptár 2, vagy ha szabad említenem a véresen mutatott 300-at, azok pl. olyan képregényszerûek. A Rossz álmok c. szól, amirõl szól, amúgy mint írták, nem nagy költségvetésû, de amirõl végül is szól, azt jól mutatja(/ábrázolja)...
Mondjam-e, hogy elég beteg vagyok, de ha el tudok vonatkoztatni attól, hogy ez a film nem szó szerint a mindennapok problémáiról szól, akkor egy érdekes darab;... Ha szabad még ezt leírnom, ezt és a hasonló filmeket nagy felbontásban, komoly TV-n, vagy monitoron nézni úgy, hogy az ember jól van, szóval úgy jó...
10/10
DirtyBlond 2011 okt. 18. - 19:38:21 10/10
Ez egy nagyon szuper film!
A színészek nagyon jól játszanak, a történet változatos, bár a gyilkost kitalálni szerintem nem nehéz, de amúgy fantasztikus film!
Mindenképpen 10/10
Mike088 2011 okt. 10. - 01:49:16
Határozottan megváltozott Cate Blanchett arca, nemrég láttam õt egy 2009 es filmben és különböznek a vonásai. Most vagy a kor változásával alakult át így vagy valamiféle plasztika.
offtopic
imrenyibalazs 2011 jún. 10. - 01:36:13
Még egy gondolat. Ha bár a filmben Annie Wilson végül is becsületes, ez a film nem is célzottan az etikáról szól. Sok film szól arról, hogy pl. bajban mit kell tenni, de ez más.
offtopic
imrenyibalazs 2011 jún. 10. - 01:18:27
Bocs a rajongóktól, hogy most már így írok errõl a filmrõl. Ez régen az HBO-n rengeteget ment; és mint régen sok iskolai irodalom és megannyi film (pl. az említett Kung-fu), akkoriban egy kicsit átejtett. De én amolyan torzszülött vagyok, ez már csak így megy.
Még ha leírom, hogy Sam Raimi (nem tudom hogy ejtik a vezetéknevét) kicsit szórakoztatásra szánta, nem útmutatónak az élethez; fõleg nem hogy mit kell tenni, hogyan kell cselekedni.
offtopic
imrenyibalazs 2011 jún. 10. - 00:49:41
Bocs, hogy ilyet írok és ezt is inkább azok olvassák el, akik már látták a filmet!
Ez a film, ha az ember beteg és nem tud kellõen odafigyelni, egy kicsit becsapós. Ebben is vannak fiktív elemek, valahogy hasonlóan, mint korábban a David Carradine-nal leforgatott Kung-Fu c. sorozatban, vagy nem tudom. Annie Wilson látnok, de nem derül ki pontosan, hogy idõben elõre is lát(hat)-e.
A film olyan 3 pólusú, Annie Wilson a film elején jót tesz a nem mindig tökéletes emberekkel, segít nekik, Valerie Barksdale-ért kockáztat is. De az életben még a nagyobbik fiával is konfliktusba kerül (a gyerekek apja miatt), másokkal is vannak ellentétei és nem mutatják, de nyilván õ is izzad, tisztálkodnia kell, vezetni a háztartást stb.; szóval sok mindenben átlagos, de így, hogy C. B. alakítja, összességében elég pozitív figura/jellem.
Még a film elején köt bele Donnie Barksdale igen durván, akinek a "haverjait" csak késõb, igen kis részt mutatják. Arra is csak utal a film, hogy Donnie és társasága gyakran együtt mulatnak és isznak és nyilván rendszeresen vadásznak Donnie birtokán. Nos Donnie-t K. R. profin alakítja; Donnie elég karakteres gonosz, akin látszik, hogy a mutatottakon (mint a betörés Annie házába) kívül is követ el apróbb törvényszegéseket.
A film azonban idõben mûfajt vált, amikor Wayne gyanús lesz, mert Jessica Kinget viszont õ ölte meg; de hogy a film végén Annie Wilsonnak is neki esik a lámpával, merhetem leírni, hogy a játékprogram DOOM3-ban használt zseblámpa is hasonló, de ez mindegy; és (Wayne) elõtte mindenfélét hadovál. De szóval hogy így folytatódik (a végénél) a film...
Wayne tehát mindenképpen végülis gyilkos, de lenne sok jó tulajdonsága is. És ott van a másik és más típusú, sõt más mûfajú filmekhez illõ nem jó, Barksdale.
Így nem csak Annie Wilson állhat szemben akármelyik rosszal, de filmre azok jellemükben egymással is. Továbbá ahogy Buddy Cole leteríti Wayne-t (miközben halottnak kellene lennie)...
Vicces, hogy most úgy érzem, ez a film egyáltalán nem szól a gonosz legyõzésérõ, pedig van benne démonos filmbe illõ jelenet; Annie Wilson pedig nem X-professzor, de nem is Superman...
És megint Spoiler
Az X-MEN first class elején Magneto a gonosz felkutatására és elpusztítására indul (csak ott õ már logikailag Frankenstein démonaként, Frankensteint, a teremtõjét akarja elpusztítani); addíg a Rossz álmokban Annie Wilson összességében eléggé hasonlít az átlagemberre, ha legalábbis az egész filmet nézem.
Ezt kiemelném, hogy a Rossz álmok c. film nem is Predator, nem is Vörös skorpió, de X-MEN, vagy valami hasonló sem. A film és bocs a helytelen megfogalmazásaimért, szóismétlésekért, meg egyébért, de ez arról szól amikor a végén az õrsön (Spoiler) a rendõr manus beszél Annie Wilsonnal és mondja, hogy Wayne mindent beismert (kérdezni sem kellett) és a két lényeges rész, a film törzse, amikor arról beszél, hogy régóta ismeri Wayne-t és hogy azt hiszi az ember, hogy tökéletesen ismer valakit, de nem. A másik, amikor õ mondja el Annie-nek, hogy Buddy Cole a kórházban felakasztotta magát, ami misztikus és fantáziafilmekbe illõ dolog. - Én sok mindent láttam már, de természetesen ilyet én sem igazán. Annyit tudok még ehhez írni az utóbbi kapcsán, hogy míg a pl. a Predator és talán az XTRO-k életszerûek, a Rossz álmok mégis csak film.
offtopic
imrenyibalazs 2011 jún. 09. - 04:05:43
A filmben a technikai kivitelezés egy-két rövid hibát leszámítva igen magas szintû. A film alaptörténeté kezdtem el mostanában gondolkodni és pár ehhez kapcsolódó dolgon. A filmben Annie Wilsont Cate Blanchett alakítja, az alakítással sincs itt komolyabb probléma. Bocs, ha ezzel, amit írok, megsértenék valakit,... a film mûfaján tanakodtam magamban. A filmben Annie Wilson szerény, innen nézve kicsit hasonlít a 2005-ös Fantasztikus négyes-beli Reed Richardshoz és õ is segíteni próbál lényegében mindenkin, csak aztán Barksdale-lel összeütközésbe keveredik; de sorolhatnám még néhány jó tulajdonságát. Azon kívül Cate is jól néz ki, nagyon karakteres; - így a filmben Annie Wilson hasonló pozitív pólus, mint amilyen a 87-es Predatorban Dutch volt, vagy kommandójának tagjai. - Ezért nekem úgy lett volna kerek a dolog, ha van egy igazán negatív pólus, ilyesmi volt a Vörös skorpióban Vortek, de elég negatív volt az X-MEN 2-ben Striker ezredes és jó példa erre az Elhagyott szobából Mason. A Rossz álmokban van gyilkosság, több negatív figura is, de igazi ellenpólus nem igazán. Folytathatom itt máskor?...
IIIdOMINOIII 2011 ápr. 12. - 00:51:34
Az va,n hogy véletlenül rántottam le a filmet , mivel hirtelen nem ugrott be hogy már láttam a tv-ben , még annó.Szóval a slusz poént már tudtam elõre(hogy ki a roszcsont gyilkos), de még így is telyesen le tudta kötni a fugyelmemet a cselekmény.

Annyira hangulatos , olyan szép és stilizált környezetben játszódik hogy öröm volt látni minden képkockáját,habár néhol az ámulat undorral is társult.

A színészek is oda tették magukat, kivéve a ripacs Mrs Cruizt nagyon felbassza az agyvizemet ez a csaj.

OK.Nincs mit kritizálni úgy volt jó ahogy volt, a max pontszám viszont mégis elmarad , ez nem a film hibája inkább a téma miatt : 10/8

Konzekvencia:

HÉJ!!ÉRDEMES MEGNÉZNI! ;)
szaffi1019 2011 jan. 17. - 16:16:50
Jajjj, asszem rájöttem :-)
szaffi1019 2011 jan. 17. - 16:12:18
Akkor ez ma lesz? Picit elvesztem, a mûsor mára (hétfõ 02:00-ra írja) a film alatt pedig (vetítik: kedd, 02:00)...
8/10
jokermark 2011 jan. 13. - 23:51:08 8/10
jó film. nem tudtam felkelni elõle
zetorka 2011 jan. 13. - 17:23:39
én féltem
10/10
Mumika 2011 jan. 13. - 00:12:10 10/10 Előzmény csevics
Hát bizony ez egy nagyon jó film. Egészen különös a hangulata. Nekem nagyon tetszett. És Kenau Reeves nagyot alakított. Jól megy neki, a negatív szerep. A sok gagyi, agyromboló hülyeség helyett több ilyen filmet is vetíthetnének. Igaz, eléggé késõn volt, de tényleg 10 pontos.
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu