Saigon - Tiltott zóna

Bakancslistához adom
Off Limits
amerikai akciófilm, 102 perc, 1988

Értékelés:

34 szavazatból
Szerinted?

Az amerikai fennhatóság alatt álló Saigonban sorozatgyilkos szedi áldozatait a vietnami prostituáltak között. Egy nyom az amerikai hadsereg egy magas rangú tisztjére tereli a gyanút, ezért a katonai rendőrséget bízzák meg az ügy felderítésével. McGriff és Perkins nyomozóknak jut az a nem igazán hálás feladat, hogy egy szinte teljhatalommal bíró ezredest próbáljanak meg a rács mögé dugni. Nem is mennek simán a dolgok. Hullanak a szemtanúk, gyarapodnak az áldozatok és a nyomozók életét is olcsón mérik.

Stáblista:

Szereplők

Buck McGriff
Albaby Perkins
Lime Green
Armstrong ezredes

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
zsuzsa_29 2012 nov. 09. - 20:01:19
Csak azt nem értem, hogy minek kellett megvágni a filmet, kb. 10 percet kivágtak belõle, csak azért mert kicsit erõszakosabb jelenetek vannak benne.
goodboy 2012 márc. 22. - 22:11:19
Jó kis klasszikus, de most néztem meg újra és bizony az utolsó 10 percet igen csak összecsapták. Ráadásul a gyilkos magyarázata a gyilkolásra is elég soványra sikeredett. És a gyilkos személye is, ahogy annak idején most is igen csak megmosolyogtatott. Akirõl nem gondoltuk volna az lett a hunyó. Tipikus filmes klisé. Ennek ellenére ez a film tényleg kiemelkedik a többi sorozatgyilkosos film közül. Köszönhetõ ez a színészi alakításoknak és még valaminek, amit most nem tudok megmagyarázni. És még elgondolkodtató is.
olahmiki1959 2012 márc. 21. - 06:39:44
Nagyon jó, kemény film, és viszonylag ritkán kerül elõ, pedig izgalmas, tanulságos, és meglehetõsen rossz bizonyítványt állít ki az amerikai hadsereg kétes vietnami mûködésérõl, ártatlan emberek legyilkolásáról, szadizmusról, katonaruhába öltözött õrültek garázdálkodásáról.
Nem a szokványos - "f*sza csávó odamegy, és mindenkit szétlõ" - típusú filmek közé tartozik, hanem a jó színészekkel, jó történettel, izgalmas jelenetekkel megspékelt háborús filmdrámák kategóriájába.
Gregory Hines egyébként nem csak kitûnõ színész, hanem a világ egyik legjobb sztepptáncosa is egyben.
MADcat-M1 2010 máj. 22. - 17:44:29
Nagyon jó film! Alap mûvek egyike.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu