Salamon király kalandjai

Bakancslistához adom
Being Solomon
6 éven aluliak számára nem ajánlott izraeli-magyar animációs film, 80 perc, 2017

Értékelés:

16 szavazatból
Szerinted?

A 17 éves, meglehetősen szertelen Salamon király nemrég örökölte meg a trónt apjától, Dávidtól, azonban még nem érett meg az uralkodása, mindenből viccet csinál, és idős tanácsadójára is csak ritkán hallgat. Különleges képességét (ért az állatok és növények nyelvén) is csak csínytevésre használja. Legjobb barátja Tobi, a sivatagi róka, aki minden mókában hű társa. Mindeközben Jeruzsálem városa rendkívüli eseményre készül: Balkis, Sába királynőjének érkezésére. A terv a két fiatal összeházasítása. Ám mielőtt az esküvőre sor kerülne, Hadad, Edóm utolsó királyának a fia ront elő a tömegből, és esküt tesz, hogy apja bűnéért, Edóm lerombolásáért, bosszút áll Salamonon. Bosszújához megidéz egy démont, Salamon pedig a sivatag közepén találja magát, távol az országától. A királyfi és Tobi útnak indulnak, hogy visszaszerezzék a trónt, ám útjuk során számtalan kaland vár rájuk.
Bemutató dátuma: 2017. szeptember 28. Forgalmazó: Vertigo Média Kft.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
xxyloppa 2020 márc. 20. - 09:32:58 Előzmény EmE
Böszörményi a forgatókönyvíró :( démon kell bele. a könyvei is szörnyűek !
Robzombi 2019 febr. 09. - 21:39:28
Ez az a film aminél nem vagyok büszke hogy Magyarok is közreműködtek.
A rajz pocsék. híven tükrözi a manapság egyre több teret nyerő minimalista stílust a karakterek otrombák. Egyesek azzal próbálnak meg érvelni hogy emiatt közelebb kerülnek a gyerekekhez mert ők is le tudják rajzolni. Már bocsánat , de én is voltam gyerek, és tudom hogy a régi szép rajzú rajzfilmek is mennyire ösztönzőek voltak. Ösztönözték a gyereket hogy fejlődjön a rajztudása hogy egyre jobban és jobban hasonlítson a tisztelt és szeretett karakterre. Manapság nem ez a fő szempont, mármint nem az hogy szépet értelmeset alkossanak. Hanem hogy mimnél hamarabb meglegyenek vele, és piacra dobják. Ez nem feltétlenül ennek a műnek szól. De neki is. Ha egy szépen megrajzolt bibliai történetre vágyom, inkább megnézem a régi Hanna-Barbera's The Greatest Adventure Stories From the Bible (Azért az eredeti címet írtam ,mert nálunk 3 féle címmel is van.) (Annak is vannak hibái, főleg most újra nézve, de ezerszer szebb a rajz stílus. )
EmE 2019 febr. 09. - 19:55:52
6-os karikás? Döbbenet. Megnézném, hogy ezt a baromságot ki szánta gyerekeknek. Démonok, megszállás. Erőltetett "poénok".

8/10
hpapline 2018 okt. 01. - 16:19:25 8/10
A vásári bábjátékos kezdés nagyon tetszett. Disney-s hangulatú a film. Nem rossz, de semmi különleges. Nyilvánvalóan nem bibliai történet.
ricsmond1981 2018 febr. 27. - 09:45:24
Mikor jelenik meg DVD-n?Van róla valami információ?
The Last Mohican 2017 nov. 18. - 00:15:53
Tipikus Disney-film, illetve Disney-utánzat. Amerikai filmekbõl megszokott otromba, csattanó poénok, idegesítõ, állandóan vonagló és gesztikuláló figurák, és egy végtelenül ostoba, semmitmondó történet.
1. A bibliai Salamon királyhoz semmi köze
2. A démon mint ellenfél? Alapból ökörség. Az ember - démon közötti küzdelem egyenlõtlen, hiszen az embernek nincs varázsereje.
3. A démon ellen segített a kõféreg, a samír. Amikor a mellettem ülõ gyerekek meglátták, hogy néz ki, egybõl azt mondták: -Ne már!
A nézõvel elképzeltet vmi irdatlan erejû óriást, és helyette ad egy mini Hókuszpók-utánzatot, röhej.
4. És ott voltak Salamonnak segíteni az állatok. Itt volt egy jó ötlet, hogy \"mi szelídek vagyunk, szelídséggel legyõzzük a gonoszságot\", akkor azt hittem jó kis csavar lesz a végén, és megszelídítik a démont, de nem, hanem a szelíd kis állatkák brutálisan lerugdosták a démon szolgáit, vagyis lezúzták õket keményen. Gratulálok! Szemet szemért, fogat fogért!
Elvileg keresztény történet lenne, de akkor nincs katarzis, ha nem nyírják ki a gonoszt. Jóérzésû szülõk NE vigyék el gyerekeiket erre a marhaságra!
8/10
alien1976 2017 nov. 04. - 17:59:00 8/10
Elfogadható kis mese volt, kedves, hangulatos volt. Tetszett a film grafikája. A zene is jó volt. A film elejét míg beindult a kaland, hosszúnak találtam, s egy kicsit több kalandot elbírt volna. Még valami. A gonosz szellem nekem nem volt gonosz. Olyan érzésem volt, mintha a készítõk nem mertek volna igazi rossz ellenfelet csinálni.