Sandro, az olasz

Bakancslistához adom
magyar ismeretterjesztő filmsorozat, 2010

Értékelés:

9 szavazatból
Szerinted?

"Paese che vai, usanza che trovi" - tartja az olasz mondás, ami nagyjából annyit tesz: ahány ország, annyi szokás. Alessandro Arena-t már jól ismerhetik a TV Paprika nézői, hiszen "Az olasz meló" című sorozatban - melyben ő volt az olasz, aki ráadásul a munka érdemi részét végezte - végigfőzte Itáliát. A "Sandro, az olasz" című új műsorában a fantasztikusan gyönyörű mediterrán tájakat, és hangulatos olasz városokat hiába keressük; a hátteret egy szűk konyha jelenti, de azért ne szomorkodjunk: Olaszország ízei ismét elvarázsolnak bennünket.

Tény, hogy a magas konyhaművészettel Franciaországot azonosítják, viszont nem kérdéses, hogy a huszadik század legnépszerűbb kulináris nagyhatalma az olasz. Szinte alig akad a világnak olyan pontja, ahol ne bukkannánk egy ristorantére, legyen szó New Yorkról, vagy egy észak-indiai kisvárosról. És hogy mi lehet ennek az oka? Talán a közvetlenség, ugyan az a nyílt, őszinte, barátságos magatartás, amellyel a csizma alakú félsziget lakóit sztereotipizáljuk.

A műsorban Sandro a rá jellemző közvetlenséggel és sármmal bűvöli el a nézőket, miközben percek alatt készíti el kedvenc olasz fogásait; a töltött tengeri keszeget (orata), a parmezános polentát vagy a rákkal és brokkolikrémmel töltött tintahalat.

Évadok:

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
Nagy Henrietta 2010 okt. 31. - 15:48:56 10/10 Előzmény energie23
Szerintem csak irigy vagy!:)
Én csípem az olasz chef-et!:)))
Imádom az olasz ételeket!
Fõzni és enni egyaránt!:)))
1/10
energie23 2010 okt. 26. - 19:46:34 1/10
A kis köcsög olasz!! PFUJJ!!