Sárkányok háza

Bakancslistához adom
House of the Dragon
18 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai fantasy sorozat, 54 perc, 2022

Értékelés:

70 szavazatból
Szerinted?

A sorozat, amely George R. R. Martin Tűz & Vér című írása nyomán keletkezett, 200 évvel a Trónok harca cselekménye előtt játszódik, és a Targaryen-ház történetét meséli el.

Évadok:

Stáblista:

Szereplők

Viserys Targaryen
Alicent Hightower
Rhaenyra Targaryen
Daemon Targaryen
Lord Corlys Velaryon
Otto Hightower
Rhaenys Velaryon hercegnő
Ser Vaemond Velaryon
Ser Laenor Velaryon
Lady Laena Velaryon
fiatal Ser Laenor Velaryon
fiatal Rhaenyra Targaryen
fiatal Alicent Hightower

Hozzászólások

Szerinted?
rainman nov. 26. 19:45:08
Gyenge a történet vezetés, a filmben 3-4 szereplőn kívül, szinte senkit nem ismersz, még azokat sem, akikről a történet szól. A GOT sikere abban rejlett, hogy nem csak az urakat, de a szolgálókat, szajhákat, és minden más közrendű ember törtenetét ismerted. Olyan volt a rendezés, hogy volt idő mindenre, így a cselekmények meglepetésünkre, vagy megdöbbenésünkre, szépen kifutottak. A másik nagyon nagy baj, hogy a filmezés minősége kritikán aluli a legtöbb kép alulexponált, vagy teljesen sötét és csak árnyakat lát az aki nézi, és így gyakran a cselekmény sorozat is követhetetlen. A másik ami hiányzik, hogy egyáltalán nincs semmi érdekes, már ha egyáltalán történik valami, mert a rendezés következetlensége miatt a cselekmények jórésze előre kiszámítható.
Sz. Péter nov. 20. 20:03:47 Előzmény tesz-vesz
"mert ha a GOT nem lenne, akkor ez se lenne"

Miért ne lehetne? Ez egy másik könyvből készült.
A GoT a "Jég és Tűz dala"-ból. Ez pedig a "Tűz és vér"-ből.
2/10
tesz-vesz nov. 20. 18:42:29 2/10 Előzmény Amadila
azért kell a GOT-hoz hasonlítani, mert ha a GOT nem lenne, akkor ez se lenne! és mert UGYANAZ a világ! pl csak ezek miatt. a GOT sikerén akar ez is népszerű és jövedelmező lenni, csak épp nem jön össze, mert a GOT évad végi színvonaltalanságát hozza a sárkányok háza is, nem pedig a GOT eleji történeti színvonalt.
2/10
tesz-vesz nov. 20. 18:35:10 2/10
A 7. vagy 8. részig kell várni, hogy történjen benne valami, addig csak lelkizés, felesleges időtöltés, szappanopera, minden, amit utálok a rossz sorozatokban, látszik, hogy tudják hogy hosszú-hosszú sorozatot akarnak gyártani iparosmunkában, csak épp anyag és tartalom nincs benne, ami ezt megkövetelné, nem a lassúsággal lenne a baj, hanem hogy tartalomnélküli, hogy fajsúl nélküliek ezek a semmirekellő ismétlődő beszélgetések az évad elején.
A karakterek gyengék, egysíkúak, egydimenziósok, csak az elitet mutatják, pedig azért a trónokban szó volt zsoldosokról, kisnemesekről is pl.
Brant pedig már az első rész végén ledobták a toronyból. itt 8 részt kell várni bármilyen cselekményre.
9/10
Danika75 nov. 14. 23:52:18 9/10
Eddig is nagyon jó a sorozat, de érezhető, hogy ez még csak az első évad, valószínűleg ennél már csak jobb lesz. A történet sötét, komor és véres, a GoT hangulatát idézi.
9/10
TheOldMan nov. 08. 14:49:10 9/10
Nagyon rendben van. Ezektől az alkotóktól ( Ryan J. Condal : Hercules, Tombolás ) féltem kicsit, de, amíg A hatalom gyűrűi esetében beigazolódott az olcsó kapkodás, itt minőséget kaptunk ! 9/10.
Sz. Péter nov. 03. 18:28:25 Előzmény Ági Gácsi
Csak este van sötét benne.
Hogy, hogy nem.
5/10
Ági Gácsi nov. 02. 20:28:27 5/10
Sötét.....kár érte.Igy nem látványos sőt idegesítő h sötét van mindig.
7/10
User Friendly okt. 26. 14:23:40 7/10 Előzmény Kommentátor
:))
7/10
Kommentátor okt. 26. 12:52:29 7/10 Előzmény User Friendly
Basszus, csak most olvastam. Szinte ugyanazt írtuk :)
7/10
Kommentátor okt. 26. 12:51:20 7/10
A Trónok harcához képest csalódás. De így az első éved végére egész jól beindult. A második évad szerintem izgalmasabb lesz. De ott már elhagyhatnák ezt a hülye koncepciót, hogy szinte végig tök sötét van.
7/10
User Friendly okt. 22. 19:15:42 7/10
Így a végére csak beindult a sorozat. Jó lesz ez, csak ki kell várni a következő évadokat.
Kicsit lassú volt a felvezetés, de a GoT első évada is a történet megalapozására szolgált. Igaz, az mozgalmasabb, eseménydúsabb volt a több szálnak köszönhetően, de hát az egy másik sztori.
Ami eléggé zavar, hogy King's Landingben teljesen indokolatlanul mindig ott a kamerán a szürkés, homályos szűrő.
Értem én, hogy a történet indokolhatja a sötétebb hatást vizuálisan is, de azért nem kéne egy kvázi mediterrán várost Dragonstone vagy Winterfell tónusában fényképezni.
Sz. Péter okt. 21. 17:35:43 Előzmény juci1919
Az egész konfliktus a Targaryen belháborúról szól. Ez az évad volt ennek a felvezetője, amit szerintem nagyon jól kibontottak, még a könyvnél is sokkal jobban, részletesebben.
Ha ennél is több időt szánnak a karakterekre, az lett volna csak igazán unalmas.
1/10
juci1919 okt. 21. 15:58:01 1/10 Előzmény Sz. Péter
Nem azt mondtam, hogy nem érthető, hanem hogy nem tetszik a megvalósítás. Nincsenek eléggé kibontva a konfliktusok és a karakterek. De ez csak az én véleményem/ízlésem.
Sz. Péter okt. 21. 14:58:29 Előzmény juci1919
nincs kibontva semmi?!
Minden lényeges dolog el lett magyarázva. Még annak is érthető aki nem olvasta a könyvet.
1/10
juci1919 okt. 20. 23:43:50 1/10
Szinte semmi jót nem tudok mondani erről. Förtelmes, béna, lapos, unalmas és gagyi. Sorolhatnám. Imádtam a Trónok harcát (kivéve az utolsó évadot…), háromszor megnéztem. Nem is vártam sokat ettől őszintén valamiért, de még ezt is alul tudta múlni. Most néztem meg a 9. részt: hát, ennyi erővel a jóban rosszbant is nézhettem volna: nulla. Kapkodnak, sietnek, nincs kibontva semmi. A karaktereket szinte meg se ismerjük, egy rohanás az egész. Semmi izgalom, dögunalom. Szégyen
8/10
blood.1 okt. 06. 06:10:06 8/10
Nem akartam pár rész után írni véleményt, de immár a 7. epizód után mondhatom abszolút hozza a GoT érzést. Én emlékszem a GoT 1-2. évadra, Csoda, hogy túléltem, annyira lagymatag volt és még a neveket sem értettem. Hasonló volt itt is, de csak az első pár rész. Kifejezetten érdekesen alakult pl. az utóbbi 2 rész. Fájó pont nekem a fiatal Targaryen cseréje az idősebbre. Nekem sokkal karizmatikusabb volt, mint az idősebb. Szerintem jól alakul a sorozat.
3/10
filmguruka szept. 28. 03:09:12 3/10
A "történetvezetés" semmitmondó, a maradék 4 rész ezen már semmit érdemlegeset nem fog tudni "javítani". A nagy semmiről beszélnek, bámulnak ... Nekem sincs egy szerethető karakterem se, de utálni való se ... Semleges, egysíkú ... k@rva unalmas az egész! Nagyon vártam, épp ezért hatalmas a csalódottságom! A Trónok harca, a tökély volt a számomra, ötször megnéztem, és rengeteg potenciál lett volna a folytatásra, akár más írókkal, több szálon futó ragyogó fantáziadús történetek, sziporkázó párbeszédek ... :) tökéletes alap megvolt az esetleges folytatáshoz!!!
Sz. Péter szept. 27. 20:38:50 Előzmény ::_span_::
Honnan tudod, hogy amiről egyik szereplő beszél a másikkal, annak később nem lesz köze a történetvezetéshez?
Mivel az eddigi részek még mindig csak felvezetik a későbbi konfliktust.
3/10
::_span_:: szept. 27. 16:32:05 3/10 Előzmény bedwinj
GOT miatt néztem én is, de már az 5. rész is nagyon... amikor van egy olyan jelenet, amiben az egyik szereplő beszél a másikkal valamiről, ami téged, mint nézőt nem érdekel és a történetvezetéshez sincs köze, hát oké. Egy ilyen belefér, de amikor egymás után van ilyen vagy öt az már nem gyenge, az rossz... Ennél már csak a gyereknevelés húz le jobban, amikor 5 percig azt kell nézni, ahogy egy gyerekszínész idétlenkedik, mire végre odamegy valamelyik főszereplő és leteremti, hogy hányszor szóltam Tibike, hogy ne játssz a p.csöddel a húgod előtt és Te meg csak ülsz értetlen, hogy ezt mégis miért kellett velem végignézetni? "Kivágott jelenetek" című rész simán lehetett volna ez a hatodik és akkor mellé még bármikor belekevernek egy férficsókot, amit látni nem szeretek jobban attól, ha megnézetik velem.
Összes hozzászólás