Saroküzlet

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott magyar tévéfilm, 87 perc, 1978

Értékelés:

15 szavazatból
Szerinted?

Albert Mully az ipari kémkedés vádjával ártatlanul elítélt geológus, öt év után szabadul. A vonat indulása előtt betér a helyi kocsmába, ahol megismerkedik két férfival, akikről kiderül, már a börtönkaputól követik őt. Gaston és Clin, mivel szép szóval nem tudják meggyőzni a geológust, erőszakkal viszik megbízójukhoz John S. Moranhoz Hamburgba. A "Nagy Saroküzletet", melyben az "üzletember" szerepet szán neki, már a sajtónak is beharangozták. Albert Mullyt tudósok és újságírók hada várja, hogy az Északi-sarkra induló expedícióról, melyet ő vezet majd, többet megtudhassanak. Mully próbálja meggyőzni Morant az alkalmatlanságáról, de hiába.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
olahmiki1959 2015 jan. 04. - 07:07:18
Parádés szereposztás, - dögunalommal fûszerezve...
A tv játék nagyon jól indult, remek karakterekkel, aztán szépen ellaposodott, fél óráig csak azon ment a tökölõdés, hogy a fõhõst bele akarják keverni valamilyen ügybe, "nagy buliba", de az istennek sem derült ki, hogy mibe, és én itt, - a legnagyobb sajnálatomra - feladtam.
Lehet, hogyha egy kicsit türelmesebb vagyok, másképpen alakulnak a dolgok, de most nem volt annyi idõm, amennyit elpocsékolhattam volna.
Ennyi...