Film

Saul fia

feliratos, magyar filmdráma, 107 perc, 2015 12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott
  • eny
  • eny
  • eny

Értékelés:

983 szavazatból
Szerinted?

  A náci koncentrációs táborokban a foglyokból álló Sonderkommando terelte be a megsemmisítésre ítélteket a gázkamrákba, vitte át a holttesteket a krematóriumokba, takarította ki a termeket az újabb transzport érkezése előtt és szállította ki a hamvakat a táborból. A megterhelő fizikai munka miatt a sonderesek a tábor többi foglyánál jobb bánásmódban részesültek, a többi táborlakótól elkülönítve laktak, de mint a "titkok őrzőit", néhány hónap után kivégezték a tagjaikat. Az újonnan alakuló sonderkommandó első feladata az előző generáció elégetése volt. A sonderesek közül nagyon kevesen élték túl a háborút. 1944, Auschwitz-Birkenau. Saul Ausländer (Röhrig Géza) egyike a krematóriumokban dolgozó sonderkommandósoknak. Társai tudják, hogy bármelyik pillanatban kivégezhetik őket, fegyvereket gyűjtenek és lázadást szerveznek. Saul viszont az elégetésre váró holttestek között felfedezni véli saját fiát, és ettől kezdve a férfit a menekülés helyett egy másik lehetetlen küldetés élteti: elhatározza, hogy kicsempészi a testet és keres egy rabbit, hogy méltó módon eltemethesse a gyermeket.

  Bemutató dátuma: 2015. június 11. (Forgalmazó: Mozinet)

  Kövessen minket a Facebookon!

  Stáblista:

  Díjak és jelölések:


  Vélemény:

  március 18. 22:11:28

  Nem láttam a filmet, de nagyon jó filmnek tartom. Érdekes látvány Nemes jeles Béla arcberendezése. Nem tudni, sokat verték e miatta gyerekkorában, vagy sokat verték gyerekkorában és attól lett ilyen?

  értékelése: 1/10
  március 18. 21:42:51

  Rettenetesen unalmas film, idegesítő kameramozgással.

  értékelése: 1/10
  március 15. 21:04:12

  Én is 20 percig bírtam. Akkor meguntam a főszereplő tarkóját nézni.

  értékelése: 1/10
  március 15. 18:25:38

  A legnagyobb bűn egy ennyire semmitmondó filmet rendezni.

  értékelése: 3/10
  február 03. 18:55:28

  20 percig bírtam...beleszédültem.

  január 06. 10:27:47

  Baromi jó film. Nem csoda, hogy Oscart nyert. Le a kalappal. 6 csillag az ötbõl.

  értékelése: 1/10
  január 03. 19:29:32

  Aki azt mondja, hogy ez mûvészfilm, azoknak megjegyezném, hogy sokan a filmes szakmából is azt mondják, hogy nincs mûvész vagy közönségfilm. Csak olyan van, hogy jó film, vagy szar film. És ez az utóbbi, számomra is nézhetetlen volt.

  2017 dec. 29. - 00:01:41

  nézhetetlen.....

  értékelése: 3/10
  2017 dec. 12. - 16:51:27

  a magyar filmgyártás bebizonyította a saul fiával hogy lehet full unalmas,nézhetetlen,vontatott,érdektelen fimet csinálni a nácikról.Eddig azt hittem nácis/2.V.H.-s filmet nem lehet elbaszni,de sajnos lehet .aki tudja kerülje.3 pötty.

  2017 szept. 17. - 15:48:26

  Ez egy mûvészfilm, nem a szórakoztatás a célja. Teljesen más eszközökkel készült, mint a tömegeknek gyártott kommersz filmek, és a filmkészítõk, a rendezõ egyedi látásmódját tükrözi.
  Ahhoz, hogy megértsük a mûvészfilmeket, szükség van kicsit komolyabb filmmûvészeti ismeretekre és szélesebb látókörre (ebben a témában is).
  Ha nem tetszett a film, az nem az alkotók hibája, hanem a nézõ nem fogékony kellõképpen. Ami nem feltétlen baj, nézzen más típusú, populárisabb filmeket.
  Én is megnéztem, és határozottan nyomasztott a történet, de sikerült megértetni, hogy hogyan érezhették magukat a lágerben ezek az emberek, mennyire nincs esélyük a túlélésre a hatalommal szemben. Nekem amolyan idõutazás volt egy szörnyû korszakba.

  értékelése: 1/10
  2017 aug. 08. - 12:57:09

  Minõsíthetetlen film, az elsõ fél óráig se jutottam el pedig kétszer is nekifutottam. Minimalizált gyenge párbeszédek, fojtogató hangulat, unalmas történet. Egy újabb holokauszttémát akarnak lenyomni a torkunkon amivel még nem is lenne probléma, mert születtek már remek alkotások ebben a mûfajban, de ez nem az . Annyira felhájpolták ezt a filmet, hogy még Oscart is nyert ami számomra felfoghatatlan. (persze tudjuk miért kapta meg). 10/1

  értékelése: 7/10
  2017 júl. 16. - 23:31:52

  A láger szörnyû gyár-jellegének, az iszonyú megtervezettségnek és kiszolgáltatottságnak a megjelenítése szerintem zseniális volt, újszerû és egyedi, megérdemelte az Oscar díjat. A párbeszédek, a színészi játék pedig dilettáns, mint majdnem minden magyar filmben.

  értékelése: 5/10
  2017 ápr. 14. - 20:56:57

  Gyakorlatilag minden tekintetben gyenge film volt. A fõszereplõ játéka ninkább idegesítõ volt mintsem jó. Sokkal többet kilehetett volna hozni egy ilyen témából.

  értékelése: 1/10
  2017 ápr. 09. - 22:32:48

  Szánalmasan lapos,semmi újat felmutatni nem tudó,értelmetlen szenvedés.
  Na nem csak a \"fõhõs\" szenvedése,hanem minden szerencsétlen nézõé aki erre pazarol másfél órát az életébõl. Itt szólok,inkább számolja meg pl. a szõnyeg szélén a rojtokat,jobban jár,vagy nézzen olyan filmet amit ismer és szeret!
  Tömény szenvedés de nem a haláltábor nyomorultjai,hanem a végtelenül amatõr szinészi \"játék\" és a hihetetlenül egyszerû \"történet\" valamint az ócska technika miatt.
  Ma ilyet gyártani bûncselekmény.
  A történet végéig sem sikerült megérteni,mit akar a szereplõ,miért kockáztatja a társai életét,a halott \"gyereke érdekében\",és hogy miért nem teszi senki helyre,egy ilyen kiélezett helyzetben.
  Jól mondja valamelyik szenvedõ tásam : \"örülök hogy magyar film kapott Oscar-t,de sajnálja hogy ezért\"

  2017 ápr. 03. - 14:04:10

  ....ki meri azt mondani hogy egy zsidó hol@kausztos film nem ér meg egy oscar-t???
  Hatásvadász film túlzott ideákkal, a már már autista fõszereplõ minden áron küzd a szent célért... nagyon idegesítõ!
  27 percig bírtam... annyira magyar hogy már fáj!
  Mikor lesz már, hogy nem az készít filmet aki sógor-koma, vagy pénze van, hanem párosul tehetséggel is??? Ja... nem mostanában, kommunizmusban nehéz!!! :-D

  értékelése: 7/10
  2017 márc. 19. - 23:12:18

  vegyesek az érzéseim. egyfelõl el tudom mondani, hogy végre született egy minõségi magyar film, aminek sikerült levetkõznie a tipikus magyaros motívumokat, melyek a magyar filmek döntõ többségét nézhetetlenné teszik. ez esetben nem tudok és nem is akarok belekötni semmibe sem. számtalan nyitott ajtó maradt, ami gondolkodásra sarkall a film véget érését követõen is. õszintén büszke vagyok erre a mûre, profik csinálták. másfelõl azonban erõsen taszítanak a holokauszt témájú filmek, és sajnos be kell állnom abba a sorba, ami azt mondatja velem is, hogy ha nem a népírtás sokszázadik feldolgozását láttuk volna ez alatt a 107 perc alatt, akkor Oscar-díjról most nem is beszélhetnénk.

  2017 márc. 19. - 19:14:12

  @nuiii:

  A jó filmnek több értékes rétege van - az egyik itt a filmnyelv. Aki önmaga elég stabil ahhoz, hogy egy film erejéig át meri engedni az irányítást a rendezõnek (és az operatõrnek), a \"félig belsõ\" kamera segítségével belekóstolhat Saul egy napjába.

  Másik réteg: ez a film a haláltáborok egy olyan rétegére közelített rá, amit eddig nem nagyon láthattunk (a Grey zone / 2001 próbálkozott, de a Saul fia kontrasztja megmutatta, miért nem lett ismertebb az a film).

  A harmadik réteg, ami nekem (és a haláltáborokat legalább két generáció távolából ismerõk számára is) a legértékesebb lehet: mit tehetünk az életünkkel, a biztos halál peremén. Saul értelmet adott az életének. Mi, akik azt hisszük, jobb sors vár ránk, képesek vagyunk erre?

  értékelése: 9/10
  2017 márc. 19. - 18:20:06

  hoppá, tehát: \"...ki tud billenteni a hangulatból, amikor *egy szereplõ*megszólal...\" ez lett volna a mondat :P

  értékelése: 9/10
  2017 márc. 19. - 18:16:09

  Érdekes kísérleti film. Engem a téma nem vonz (Holokauszt témájú filmekkel tele a padlás), viszont a kivitelezés nagyon érdekes volt itt. Engem Gaspar Noé filmjeire emlékeztetett. A Visszafordíthatatlan a legjobb ebben a kategóriában, de ez is ügyesen van összerakva és végig lekötött, külön örültem, hogy kevés a párbeszéd, mert magyar filmeknél nagyon ki tud billenteni a hangulatból, amikor megszólal hülye erõltetett hangon és mond valami hülye erõltetett dolgot, itt ez nem volt gond. Pozitív csalódás, az tuti, hogy sokaknál kiveri majd a biztosítékot ez a filmnyelv, én örömmel vettem.

  értékelése: 1/10
  2017 febr. 27. - 19:01:07

  Még 15 decemberében láttam a filmet, de akkor nem lehetett hozzászólni.
  Ez a film valami borzasztóan rossz lett. Az elsõ olyan film volt, hogy a moziban 10 perc után komolyan elgondolkodtam azon ( sok más emberrel együtt), hogy felállok és kijövök egyszerûen annyira nézhetetlen volt. Felfoghatatlan, hogy ki az akinek tetszik az, hogy másfél órán át egy rángatozó kamerán keresztül kell nézni a nõi hangon nyöszörgõ fõszereplõ fejét vagy hátát úgy, hogy közben minden más homályos vagyis semmit se látni. Én még nem szenvedtem ennyire egyetlen filmen se, 1ft-ot se ér ez a nézhetetlen valami és akkor a konkrét történetrõl még nem is beszéltem.
  Ui: A végén a folyó árterét nézve hatalmas megkönnyebbülés fogott el, hogy nem kell a hátát néznem és, hogy végre vége ;)