Se barátság, se szerelem (Már nem lakunk itt)

Bakancslistához adom
We Don't Live Here Anymore
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai-kanadai filmdráma, 95 perc, 2004

Értékelés:

41 szavazatból
Szerinted?

Jack és Terry, illetve Hank és Edith középosztálybeli házaspár. Sok közös vonásuk van. Jack és Hank egyetemi tanár, Terry és Edith főállású anya, az előbbinek két, az utóbbinak egy gyereke van. A két család jó barátságban van egymással, gyakran összejárnak. Edith úgy érzi, hogy a férje elhanyagolja, és viszonyba keveredik Jackkel. Az érzelmes és sebezhető Terry pedig Hankkel szűri össze a levet. Az érzések teljesen összegabalyodnak, a négy ember arra kényszerül, hogy szembenézzen önmagával, átértékelje az életét, házasságát, a másikhoz és a gyerekekhez fűződő kapcsolatát.
FEA2 FEA2

Stáblista:

Szereplők

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
hiden 2013 aug. 26. - 01:13:50
Ruffalo ,bocsi.
hiden 2013 aug. 26. - 00:59:10
Hú... nekem tetszett,de még tutti meg kell néznem párszor,hogy minden világos legyen a számomra.Bár nem egy bonyolult film és az elején nem tudtam annyira figyelni sem sajnos...
de engem elkapott a hangulata,az tutti.
'''''SPOILER'''''


Terry férjének (Mark Raffalo-nak)mi volt a baja tulajdonképpen,amiért nem hagyta el végül a feleségét?
1/10
perikleion 2013 aug. 25. - 18:51:36 1/10
ez egy átlagos film Naomiba kicsit csalódtam, nekem a mullholland drive-ba tett oda nagyon, ott kedveltem meg igazán.
de ez már nem jól állt neki. meret ez a film kifejezetten rossz.Átlagos karakterekre megírt átlagos sztori,mert igenis ez már nem olyan "misztikus"eset, hogy ne silányuljon átlagossá a történet.
csineva-xx 2012 febr. 08. - 13:36:52
Bulvár!
1/10
Edmond Dantes 2012 febr. 08. - 10:15:28 1/10
Ritkaság...szerencsére. Attól még nem mûvészi és fõleg nem jó egy film, ha nem "hollywoodi maszlag" (amúgy mi is az? az Oscar-díjasok is mind "hollywoodi maszlagok"? vagy van jó hollywoodi maszlag és rossz hollywoodi maszlag? és kinek melyik ilyen vagy olyan? na ugye) és attól sem jó még egy film, ha nincs benne fénykard stb. Fénykardos filmet nem nézek, ezt pedig abbahagytam. 60-as, 70-es évek európai "lila köd"-típusú opusza a 21.szd.-ban. Kinõttünk belõle.
pneklara 2012 febr. 07. - 08:29:22
Bár csak a film felétõl kapcsolódtam be, azért így is érdekes volt.
Minden, évek óta együtt élõ pár életében eljöhet egy kapcsolati krízis, s ilyenkor hiszik azt, hogy a szomszéd rétje zöldebb. Aztán vagy rájönnek, hogy nem, s megpróbálják a tapasztaltak alapján a saját kapcsolatukat helyrehozni, vagy már nem bajlódnak vele.
SPOILER!
Úgy láttam, hogy mind a négyen más érzéseket tettek a kapcsolatokba. Érdekes az író férj egy mondata:-Könnyebb olyan nõvel élni, akit szeretnek.
Õ tehát tudja, hogy a felesége mástól kapja meg a szerelmet, de elfogadja, hogy neki nyugalma legyen.
A másik pasi finom, kedves, házi tündérre vágyna - helyette egy rendszertelen, szétszórt, trágárul beszélõ felesége van.De ez a nõ szereti a férjét. Õ az írótól sem kap érzelmi támaszt, csak az idegei enyhülnek az autóban kapott pásztorórától.
A film nem oldott meg semmit, csak gondolatokat vetett fel - a film szereplõiben, nézõiben egyaránt.
Sokan élnek ilyen érzésekkel, gondolatokkal, nyilván így élni nem könnyû, de látszik, hogy a keresztbekufirc csak ideig-óráig nyújt megoldást.
S ott vannak a gyerekek, akik mindezt látják, vagy érzékelik.
Talán az író felesége mert dönteni, s kilép ebbõl a méltatlan helyzetbõl. De lehet, hogy csak gondolkodni ment a mamához?
Frony 2012 febr. 06. - 22:35:33
Ja és 9/10.....naná!!
Frony 2012 febr. 06. - 22:34:49
Igen - nekem is tetszett, szerintem mondani valója is van bõven!!! Ilyen az életünk.......ezzel szembe kell nézni!!
Jó néha szembe - állni a tükörrel :(
szekidi 2012 febr. 06. - 20:06:43
De hát, mégis elért majdnem 8 - at! azért ez mond valamit
eberti 2012 febr. 06. - 17:26:21
"Nem volt ez unalmas, mert tudott újat mondani/mutatni!"
BOCS DE MI ÚJAT!!!
igazi klasszikus!
félredugnak, kiderül, balhé, megbocsátunk vagy nem, mi legyen a gyerekkel, úgy is megtudja, ecetetrá, ecetetrá...4
1/10
Rahar 2011 júl. 07. - 01:05:35 1/10
Nekem nem tetszik a film, egyrészt nincs bemutatva, hogy a szerelmesek hogyan jöttek össze. Az egész film in medias res kezdéssel indul, majd a történet igen csak lassan, vontatottan halad a maga útján, mindenféle mondanivaló és problémamegoldás nélkül. Nekem ez a film semmi örömet nem okozott, nem tetszik a története, nem köt le a szere3plõk játéka, nem mutatnak be szép és érdekes természeti tájakat, nincsen mondanivalója, hétköznapi emberek vergõdése a saját maguk okozta problémákon a megoldásuk nélkül, gondolom azért, hogy nehogy bármit is tanulni lehessen a filmbõl. Nálam ez 10 pontból 1 pont, én teljes idõpazarlásnak éltem meg a megtekintését.
1/10
Rahar 2011 júl. 07. - 00:59:40 1/10 Előzmény Anteris
"lehet hogy unalmas volt - lehetett volna egy-két lézerkard má nem azé - de akkor az élet is az, mert ez az egész ki lett vágva a való világból és raktak köré pár lámpát meg kamerát."
***SPOILER***
Ez a történet ki lett vágva a való világból? Azért szerintem ez nem mindennapi eset, hogy a férj tudja, hogy a felesége megcsalja a legjobb barátjával és csak éli a mindennapjait. Nem megbántani akarlak, de látatlanba is ki merem jelenteni, hogy például a te életed sem ilyen. Vagy igen?
***SPOILER VÉGE***
szerenyke20 2010 szept. 24. - 17:30:08
Szerintem sem volt unalmas. Sõt érdekes volt,a valóságot mutatta be a film. Ez nem hamupikõkés happy end.
Az eszmefuttatások,a kimondott szavak,mintha bennünk is elhangzottak volna.Jól játszottak mind a négyen.
10/10
zzoe 2008 szept. 27. - 16:09:32 10/10
Nagyon szeretem ezt a filmet, kicsit vontatottan ugyan, de szerintem nagyon hatásosan érzékelteti a kialakult érzelmi káoszt!! Az ember nagyon irreálisan tud viselkedni egy ilyen "érzelmi sokszögben", Amúgy imádom M. Ruffalot és P. Krause-t /az "Édes, drága titkaink-at" elsõsorban miatta néztem, nem vagyok sorozat függõ egyébként/, szerintem õk viszik a "hátukon" a filmet, de a nõi fõszereplõk is tökéletesek, különösen N. Watts!!!
Anteris 2008 jún. 02. - 20:27:23 Előzmény Kikikeee
lehet hogy unalmas volt - lehetett volna egy-két lézerkard má nem azé - de akkor az élet is az, mert ez az egész ki lett vágva a való világból és raktak köré pár lámpát meg kamerát.
Kikikeee 2007 okt. 13. - 16:08:59
Én is azthittem hogy jó film lesz, kissé unalmas... egyszer nézhetõ, de másodszorra nem nézném meg az tuti!
Newcastle United 2007 szept. 17. - 13:00:23 Előzmény Timke
A lassú tempó szándékos volt, engem is is nagyon lekötött, és a zenei aláfestés is nagyon passzolt hozzá. A végérõl annyit, hogy talán sokan happy endet vagy valami drámai befejezést vártak, de semmi ilyen nem történt. Minden csordogált lassan tovább, a problémák csak odébb gördítve lettek. Így sikeredett jóval valósághûbbre a történet. És még Mark Ruffaloban is kellemesen csalódtam.
Timke 2007 máj. 10. - 00:41:54 Előzmény Királysirály
Most mi van?:)
Királysirály 2007 ápr. 27. - 09:33:17 Előzmény Timke
Szóval gáz!? A Hasonlók, a Soványka és az Idegesítõ :)
Timke 2007 márc. 25. - 21:07:38
Hm.. jónak indult. Sajnos ezzel a filmmel is úgy jártam, hogy a végefelé már nem tudott annyira lekötni. Egyszer mindenféleképpen meg lehet nézni. Furcsa volt a két férj közti hasonlóság: külsõre kb. teljesen ugyanúgy néztek ki.:) Naomi Watts pedig csontsoványka... Terry karaktere néha kicsit idegesítõ volt.:)
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu