See

Bakancslistához adom
18 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai sci-fi dráma, akciófilm-sorozat, 60 perc, 2019

Értékelés:

19 szavazatból
Szerinted?

A távoli jövőben az emberiség elveszíti a látás képességét. A főszereplő, Jason Momoa alakítja a látás legendás adottságával született ikerpár édesapját, akinek meg kell védenie a törzsét az őket fenyegető királynőtől.
Forgalmazó: AppleTV+

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
7/10
Bob19 2023 aug. 14. - 13:09:29 7/10
Az alapsztori szerintem egy baromság, mert pár száz év alatt nem fejlődik vissza úgy a megmaradt emberiség, hogy még a Nap nevét is elfelejtik és Isteni lángnak hívják, az orális szexet imádkozásnak(xD), a látókat meg boszorkányoknak bélyegzik meg. Ha ilyesmi megtörténne akkor szerintem pont ellenkezőleg, a tudomány és a látók segítségével próbálnák kutatni a gyógymódot.
Ezenkívül vicces, hogy a látás említése is eretnekség, ennek ellenére folyamatosan használják a kifejezést: örülök, hogy látlak; viszlát stb.

De a hibái ellenére abszolút nézhető és izgalmas sorozat, már csak Momoa érdekes harcmodora és durva kivégzési módszerei miatt is érdemes végignézni. xD
10/10
sanderson 2023 jún. 28. - 18:58:15 10/10
Tartalom:
A 21. században egy vírus kiirtotta az emberiség nagy részét. Kevesebb mint kétmillió ember maradt életben, és az összes leszármazottjuk elvesztette a látását. A történet több évszázaddal később játszódik. Az emberiség visszatért a törzsi vadászó-gyűjtögető és a középkori típusú társadalmakhoz. A látás fogalma mitosszá vált, és még az említése is eretnekségnek minősül. A történet olyan helyen játszódik, ahol két rivális, a Payan Királyság és a Trivanti Köztársaság küzd egymással. A hegyekben az Alkenny törzsnél egy titokzatos terhes nő keres menedéket. A törzs főnöke, Baba Voss feleségül veszi, és örökbe fogadja gyermekeit. Az ikrek, egy fiú és egy lány látóként születnek.
Három évadon keresztül követhetjük Baba Voss és a családja kalandokkal, izgalmakkal teli életét. A Trónok harcából is ismert Jason Momoa jó választás volt a főszerepre, de a többi színész alakításával is elégedett voltam. Jól kiválasztott helyszínek, pazar látványvilág, jól megkoreografált harci jelenetek is a sorozat erősségei. Végig lekötött ez az izgalmas, fordulatos történet.