Séfek séfe

Bakancslistához adom
magyar gasztro-reality, 2019

Értékelés:

54 szavazatból
Szerinted?

A formátum eredetije a Game of Chefs, amely a TV2 képernyőjén Séfek séfe címmel kerül adásba, Liptai Claudia műsorvezetésével. A gasztro-tehetségkutatóban amatőr és profi szakácsok próbálják meggyőzni a műsor három profi séfjét, Wolf Andrást, Vomberg Frigyest és Krausz Gábort. Bárki jelentkezhetett, aki elmúlt 16 éves. Amatőrök és szakmabeliek egyaránt lehetőséget kaptak arra, hogy megmérettessék magukat a konyhában.

A jelentkezők munkáját három szakmailag elismert, neves séf értékeli, majd a legjobb 18 versenyző kiválasztása után csapatokba rendeződve mentorálják újdonsült tanítványaikat. Amellett pedig, hogy a konyhaművészet minden fortélyát igyekeznek megtanítani mentoráltjaiknak, azért is küzdenek, hogy az ő csapatukból kerüljön ki a győztes, a Séfek Séfe.

Az első fordulóban a versenyzőknek egy órájuk van arra, hogy elkészítsék azt az ételt, melyet majd futószalagon tálalnak a három séfnek. Ezeket ők objektíven, azaz „vakon” kóstolva értékelik, tehát kizárólag az számít, hogy mi került a tányérra. A bootcamp-be jutáshoz legalább két, jelképes kés szükséges a séfektől. A szabályok mindenkinél azonosak: egy étel, egy esély.

A második fordulóba, azaz a boot camp-be 31 versenyző jut tovább, akiknek alapvető főzőtechnikai feladatok során kell bizonyítaniuk rátermettségüket. A séfek az itt nyújtott teljesítményük alapján választják ki csapatonként azt a hat főt, akikkel harcba indulnak a végső győzelemért.

A harmadik fordulóban, azaz a show-ban a séfek a feladat során nem nyúlhatnak a készülő ételekhez, alapanyagokhoz, és nem is kóstolhatnak, ők csak irányítással és tanácsokkal segíthetik csapatukat. A játékosok egy professzionális éttermi konyha mindennapos nyomása alá kerülnek.

Az elkészült ételeket egy 14 fős-, a feladathoz szorosan kapcsolódó-, tematikusan kiválasztott kóstoló társaság értékeli, vakon. A győztes csapat egyenes ágon továbbjut a következő show-ba, a két vesztes csapat tagjainak pedig egyénileg kell megküzdeniük egymással. Az elkészült ételekről ismét vakon döntenek a séfek, és a leggyengébben teljesítő versenyző számára véget ér a küzdelem

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Alkotók

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
1/10
Rebbeka okt. 11. 19:31:02 1/10 Előzmény olahmiki1959
Na akkor teljesen nézhetetlen lesz. Tegnap néztem, mert a bekerülésnél vannak "új receptek". De sajnálattal tapasztaltam, hogy az intelligens, kulturált Krausz séfet lerántotta a saját primitív szintjére az a közönséges Tóth Gabi nevű nő. De ez csak átmeneti lehet az újdonság miatt, "remélem". Nem fognak együtt maradni életük végéig, hiába a gyerek, Krausz kiváló apuka lesz, a családi valamint genetikai háttere miatt, és ez a születendő gyermek szerencséje. Remélem visszatér a saját szintjére, de addig nem fogom nézni, mert nem tetszik nekem, ez a lekezelő primitív stílus.
Amiel okt. 09. 12:54:01 Előzmény meggy100
Jaj, de egyet értek!!! Szerintem kb. ezt senki nem nézi, mármint a futkározós hülyeséget. Abszolut NULLA az a műsor! Egyáltalán minek ilyesmibe pénzt ölni? Aztán győzzük kivárni a hónapokat, vagy fél évet, mire vége lesz!? Helyette inkább értelmes, szórakoztató műsort adnának fő műsoridőben!! Egy ilyen semmit meg éjszakára, azt nézze, akinek annyira tetszik!
A séfek séfe meg kerüljön eléje, az inkább nézhető. Bár személy szerint nem vagyok oda az ilyen gasztrorealytikért, mert magam nem érezhetem se az ételek ízét, se az illatát, a látvánnyal meg mások szerencsétlenkedésével meg mire se megyek. De inkább még nézhetőbbnek mondom, mint a másikat! Ám nem hiszem el, hogy e kettő helyett tényleg nem lehetve valami értelmes műsort oda tenni, valami nézhetőt!
8/10
meggy100 okt. 08. 14:50:32 8/10
Ja és legalább megismételnék hétvégén...de persze nem is métlik, az ereszer ismételt családi titkok meg hasonlo hülyeséget ezerszer ismétlik...eezt bezzeg nem....aki lemaradt róla az ne nézze gondolják.....szemétség
8/10
meggy100 okt. 08. 14:48:54 8/10
Szivesen nézném a Séfek séfét, ha este 19 órától adnák a Fuss calás, fuss helyett !!! Miért nem cserélik meg ?? A fuss családra nem vagyok kiváncsi unalmas futkorászás akadályokkal jó pár hónapig....azért erőltetik, mert Paliknak Marsi férjének ugye műsort csináljanak jó sok pénzt keressen legálisan....
olahmiki1959 okt. 07. 05:37:10
Az ismertetőben Ördög Nóráról írnak, holott úgy tudom, az új széria műsorvezetője Liptai Claudia lesz.
Akkor ezt most hogy?
1/10
ccaty máj. 05. 17:13:58 1/10
… egyébként nem tudni, hogy a felvételek alatt mennyi visszajelzést kapnak a játékosok, de elég elítélhető módon legtöbbjük túlértékeli a maga szerepét.

Egytől-egyig harmatgyenge volt minden szereplő. Még a profiknak is lehet újat mutatni, de itt az amatőrnél is képzetlenebbek sztárséfnek képzelték magukat. Roland pedig hozta a népességére jellemző tiszteletlenséget, szemtelenséget.


Ezen a stílusán, hogy inkább törik, mint hajlik, ha hamarosan nem változtat, nagy pofonok fogják még érni az életében.
1/10
ccaty máj. 05. 17:00:09 1/10 Előzmény lac08
Rosszindulatú, nagyképű, tudálékos nőszemély.

A mai adásban saját magát égette le, mert ugyan fogalma sem volt arról, hogy a bulgur nem kapcsolódik az indiai kajákhoz, de játszotta a sértődöttet, hogy nem segítettek neki elővadászni a készletből. De elég égés volt ez így is neki, mivel a bulgur és a kuszkusz is a közel-keleti konyha kelléke, viszont eljátszhatta a sértődöttet.
Soha az életben nem lesz igaz barátja, szánalmas teremtés.


10/10
lac08 2018 febr. 27. - 19:43:28 10/10
Az a pop melitta(direkt a kis betû) nagyon undorító egy fehérnép l,csak azért jutott már az elején tovább mert azt hitték a séfek,hogy nem szakács készítette az ételt , hanem amatõr holott 10! éve szakács!Szégyellheti magát!
8/10
egon_von_compact 2017 szept. 28. - 20:21:45 8/10
na tessék, és mégis kiesett a serác. kellett neked elkiabálnod :D
olahmiki1959 2017 szept. 28. - 11:30:45
Ez a Váradi Roland nevû gyerek rokona vagy ismerõse valakinek?
Merthogy mindig elmondják, hogy milyen rossz, amit csinál, nem fogad szót a séfnek, sõt, már többször összeveszett vele, állandóan konfliktust gerjeszt, sorozatosan ott áll a legrosszabb kaját készítõ emberek között, ennek ellenére mindig, és következetesen, a legutolsó pillanatban megmentik a kieséstõl.
Persze lehet, hogy mindez csak véletlen, de manapság én már nem nagyon hiszek a véletlenekben...:)
8/10
egon_von_compact 2017 szept. 25. - 14:47:04 8/10
na, húztam rajta felfelé 2 tizedet :D
engem csak az idegesít, hogy a köcsög \"Veled is megtörténhet\", \"Családi titkok\" meg mi a tökömet orrvérzésig ismétlik, ezt meg nem. TV2 hüJe!
1/10
Rebbeka 2017 szept. 22. - 19:04:40 1/10
Draga Sef ur! A \"Shakshuka\" az egy lecso es nem tojasos paradicsom. magyarul paprika is van benne! Eleg szegyen, hogy ezt nem tudja!
Tomas2119 2017 szept. 22. - 18:33:38
10en vannak még versenyben. 4es döntõ lesz vagy meddig lesz mert jövõ péntekig van kiirva
Tomas2119 2017 szept. 22. - 18:28:01
JO mûsorában nincsenek is mások csak õ... keverés van :D érdekes gordon ramsayt senki se szidja mert õ még durvább volt a mûsorban mint õk... de úgy látszik csak magyart lehet szidni... szánalmasak vagytok :D de mégis nézitek ezek szerint
Tomas2119 2017 szept. 22. - 18:26:03 Előzmény marisál
az rtls mûsor jobb?? igen egy blogger meg egy játékos aki nyert õ zsürizik.. igen. nagyon jó az :D miért 1 konyhában hogy beszéljenek ahol idõre játszanak? és aki elcseszi simogassák meg a fejét??
olahmiki1959 2017 szept. 13. - 10:20:36
Az fair dolog, hogy amikor gyerekek zsûrizik a csapatok munkáját, akkor az egyik csapat egy cédulán lopva odaírja a tányérok alá, hogy "Ha megeszitek a vacsorát, kaptok egy csokit!"?
Milyen érdekes, hogy pont õk nyertek!!!
A gyerekeknek készített kaják egyébként egytõl-egyig agyrémek voltak!

Zellerbõl, sárgarépából és spenótból kellett fõételt készíteni, hús nélkül.
Naná, hogy a gyerekek csak ímmel-ámmal ették meg ezeket a francia ízlés szerinti, eléjük tálalt vacakokat, a stáb nem is mutatta õket - ez is egyfajta jelzés volt!

Egyébként abból, hogy az egyik csapat csokoládét ígért a gyerekeknek, ha megeszik a kajájukat, óriási botrányt kellene csinálni, mert ez olyan, mintha egy szavazáson 2000 Ft-ot kínálnának annak, aki az õ jelöltjükre voksol.
Ez egyszerûen csalás!

Ha a mûsornak lett volna elõttem valami renoméja, azt most veszítette el, legalábbis a számomra!
Elképesztõ!
1/10
southwind 2017 szept. 09. - 11:28:48 1/10 Előzmény gyöngyiné juli
lehet, hogy ez a szerencséd :)
1/10
southwind 2017 szept. 09. - 11:27:50 1/10
megmondom, én csak a reklámját vagy ajánlóját láttam, de már attól herótom van. Egy õrült ordít azokkal a butákkal, akik képesek elfogadni egy ilyen szerzõdést, akkor nézzék azok a buták, akiknek erre van igénye :)
Erika Racz 2017 szept. 09. - 09:43:13
Borzasztó, ez a porig alázás! Istent játszanak!! Sokat néztem Jamie Olivér mûsorát, mûsorát, a könyve is meg van. Öröm hallgatni..Mellékesen világhírû...Nem tartja mm pontosan a szecskázást...Borzasztó!! Még a Gábor enyhít valamit..
demene 2017 szept. 08. - 19:51:14 Előzmény gyöngyiné juli
Igen, nagyon zavaró és szörnyû a hangos "zene-aláfestés"
Összes hozzászólás
Lakatos Mónika - Romanimo
2019. november 12., 19:30 Lakatos Mónika - Romanimo

Autentikus roma népzene a MÜPA Fesztivál Színházában.

Jegyvásárlás