Senki fia

Bakancslistához adom
The Son of No One
amerikai krimi, 90 perc, 2011

Értékelés:

66 szavazatból
Szerinted?

Jonathan (Channing Tatum), a megbízható zsaru próbál normális életet élni, ám gettóbeli múltja utoléri. Amikor Loren, a rámenős riporternő (Juliette Binoche) rászáll egy 16 évvel korábbi ügyre, melynek során két gyilkosságot is eltussolt a rendőrség, minden összeomlik. Az akkor még kölyök Jonathan önvédelemből lelőtt egy narkóst, majd kis idővel később egy halálos balesetnek is az okozója volt. Charles Stanford nyomozó (Al Pacino) megsajnálja a fiút, akinek az apja is zsaru volt, és szemtanúk hiányában gyorsan lezárja a nyomozást, kihagyva belőle Jonathant. Mathers parancsnok (Ray Liotta) azonban kénytelen foglalkozni az esettel, és pont Jonathant bízza meg az üggyel.

Stáblista:

Szereplők

Charles Stanford nyomozó
Jonathan White
Kerry White
Marion Mathers százados
Thomas Prudenti
Charolette 'Charlie' White
Vincent Carter

Hozzászólások

Szerinted?
offtopic
Edmond Dantes márc. 25. 16:16:16 Előzmény apoa
Olvasni nem tanitottak meg rendesen vagy rossz a szemuvege? Mindket problema orvosolhato.
1/10
apoa márc. 24. 19:42:08 1/10
Már megijedtem hogy a Saul fiát adják megint
6/10
hidegen 2018 aug. 26. - 22:58:22 6/10
5/3
7/10
Kara_kán 2018 aug. 26. - 22:00:43 7/10
Na, jó!
Nálam a lényeg a színészeken van. Ha szimpatikusak, akkor az jó film. Értem?!
A másik: mostanában azzal szórakozom, hogy tanulmányozom az amerikai utcaképe és a lakásbelsőket. Milyen a járda, a járdaszegély, az árkok, a közvilágítás stb. stb. OK, tudom, ez azért megtévesztő lehet a díszletek miatt, de a legtöbb utcai jelenet valós környezetben készül, nem Patyomkin falvakban. Nemde?
gabeyramone 2015 ápr. 06. - 20:34:13
A filmnek valóban jó a hangulata, jól megy egészen a kétharmadáig, csak éppen amikor kiderül a sztori lényege, akkor vérzik el az egész, elrontva az addig jól felépített feszültséget.

SPOILER

tényleg zagyvaság a film. én amúgy is al pacinoékkal értek egyet, miért kell egy gettóban az összes kinyírt drogos esetét kinyomozni, pláne ha kisgyerekek ölték meg õket, és nem azért mert vérengzõ vadállatok, hanem mert terrorban, félelemben és nyomorban telnek a mindennapjaik. A második csávót véletlenül nyírja ki amúgy is a fiatal channing tatum, éppen a kutyáját rúgta halálra és dulakodtak, mind a két gyilkosság önvédelem volt.

Szerintem a rendõrök mennek neki a kocsijának, mert akkor egy felszólító levelet kap, hogy állítsa meg azt, hogy Juliette Binoche folyamatosan megjelentesse a leveleket az újságjában, és gondolom Ray Liotta hívogatja telefonon õt, mert a jardon is kérdõre vonja és megmondja neki, hogy valahogy meg kell állítania a dolgot, mert különben a rendõrség nem fog jó színben feltûnni.

Alapvetõen a film csattanóját nem értem, hogy a Vicky nevû csaj az minek irogatta a leveleket? Hogy két gyerekkori barátját elõvegyék és börtönbe ültessék?! Értem én hogy szép elgondolás hogy bûnt bûnhõdés kell hogy kövesse, de ugyanúgy mint a Hideg nyomon címû filmnél, tipikus amerikai módon egy hatalmas nagy képmutatás mindkét film lényege. Ja és persze akkor arról már nem is beszélve, hogy Ray Liottáék szupertitkos módon egy tetõtéren fényes nappal végzik ki a néger csávót egy autópálya híd közvetlen közelében, hogy aztán az újságokban majd öngyilkosságnak tüntessék fel...
k11zoltan 2013 ápr. 19. - 17:39:30
Közepes film.
nikoletta793 2013 márc. 15. - 19:26:28 Előzmény csontfej
annyit tudok ra mondani hogy semmilyen erzelmet nem valtott ki. megneztem ennyi.
2/10
csontfej 2013 márc. 13. - 05:25:17 2/10
Csak azért nem adtam rá 1-est, mert éppen elõtte néztem volna meg a Halálos lejtõ c. förtelmet, persze pár perc után kikapcsoltam, mert nézhetetlen, így ez a másik "alkotás" megkaphatta a 2-est.Értelmetlen...
***SPOILER***
Most ki ment neki a kocsival?Ki fényképezett?És miért?És ha a néger csaj tette mindezt, a végén miért nem adta fel a rendõrt?
Zagyvaság.10/2.
10/10
koromiska 2013 márc. 08. - 09:48:26 10/10
Senki fia
(The Son of No One)

Jonathan rendõrként mindenben megfelel az új kor elvárásainak. Karrierje ígéretesen alakul egészen addig, míg egy régi ügyet elõ nem vesznek felettesei. Az akta egy megoldatlan kettõs gyilkosság nyomozati anyaga: a szörnyû tettet épp Queens-ben hajtották végre, ahol Jonathan felnõtt. Egy helyi riporterhez fut be a névtelen bejelentés, megvádolva egy híres ex-rendõrfõnököt. Jonathant egyre mélyebbre sodorják az ügy keltette hullámok. A háttérbõl valaki veszedelmesen keveri a lapokat, hogy egy mélyen eltemetett, sötét titok végre napfényre kerüljön. E játszmában senki sem maradhat tiszta, Jonathan családja is veszélybe kerül...
5/10
Sasha Wins 2012 jún. 17. - 10:35:23 5/10
nagyon lagymatag full unalmas nézhetetlen film.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu