Séta

Bakancslistához adom
magyar játékfilm, 79 perc, 1999

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

Fosch Dénes, nekünk csak Dini, egy szakadt, igen kisigényű naplopó. Kiderül, hogy van egy különleges képessége: olyan vírust hordoz, amely elpusztítja a betegségeket okozó összes többit. Vagyis végeredményben egészséget terjeszt az emberek között. Ez pedig azért nem semmi, természetes hát, hogy sokak érdeklődését felkelti. Dini sorsa hát, hogy valóságos messiásként járja a világot, faluról falura, kocsmáról kocsmára, és kézrátétellel gyógyítson boldog-boldogtalant. Pedig szegény gyerek a betonon is szédül, legszívesebben pedig már hazamenne, ahol várják a hozzá hasonlóan nem túl intelligens, ellenben semmirekellő barátai. A Séta alig-alig emlékeztet Dyga Zsombor későbbi sikeres nagyjátékfilmjeire; persze talán helyesebb volna úgy mondani, azok nem emlékeztetnek a Sétára, ám sokaknak mégis előbb volt meg a közönségkedvenc Tesó és Kész cirkusz. Ez a réteg pedig okkal lehet kíváncsi, vajon milyen filmeket forgatott Dyga Zsombor pályája elején. Ebben az 1998-as alkotásban még jóval erősebb az abszurd vonal, és nagyobb a bátor, ám csapongó kísérletező kedv, mint mondjuk a humor. Mindenképp érdemes hát meg- és újranézni, nagyjából honnan indult a fiatal rendező látásmódja, milyen pontokat érintett pályája során, amíg elérkezett - idehaza mindenképp - egyedi hangulatú, mondhatjuk: szerzői, ám egyszersmind a közönség tetszését is kiérdemlő alkotásaihoz.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
A hirdetések megjelenítése akadályba ütközött.

Ezt okozhatja valamilyen hirdetésblokkoló (Adblock) használata, illetve egyes vírusirtók, böngésző kiegészítők, beállítások.

A hirdetés blokkolás kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamTovábbi segítségért kattints ide! Köszönjük, PORT.hu