Seveled

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott magyar romantikus vígjáték , 90 perc, 2019

Értékelés:

200 szavazatból
Szerinted?

Elsőre jó ötletnek látszott. Gergő (Mészáros Béla), a csajozógép filmkritikus szeretne beteg édesanyja (Básti Juli) kedvében járni, és a jó ügy érdekében hazudik egy nagyot. Csak egyetlen egyet: beviszi hozzá a kórházba a szomszédját (Tenki Réka), a nagyszájú ex-sztriptíztáncosnőt, akinek van egy nagy előnye: öt hónapos terhes. Az unokamániás anyuka boldogan látja, hogy a fia révbe ért, elbúcsúzik mindenkitől – és meggyógyul.
Ettől kezdve Gergő és Saci kénytelen újabb és újabb hazugságokkal tartani a frontot. Bár alig bírják egymást elviselni, ha jön a „nagyi”, úgy tesznek, mintha boldog, fiatal pár volnának. Az átverések persze sosem tökéletesek, és a bonyodalom Saci pocakjával együtt terebélyesedik: pedig előbb-utóbb meg kell születnie a megoldásnak.

A Poligamy és a Coming Out rendezője, Orosz Dénes a legjobb magyar színészek több generációját hívta meg új, korunk párkapcsolati bajait, örömeit és botrányait feltérképező, önfeledt romantikus vígjátékába.
Bemutató dátuma: 2019. december 5. Forgalmazó: InterCom

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
filoszemitabélus jan. 15. 16:07:59
Csak éppen elkezdtem nézni és megállapítottam, hogy Mészáros Béla egyféle szerepet tud eljátszani. Hazudik és utána próbál kikecmeregni a kínos helyzetből. Ebben a filmben is ugyanaz a karakter, mint a Mintaapákban, ugyanazokkal a színészi eszközökkel.
6/10
dt9250 jan. 15. 14:15:07 6/10
Bugyuta kis filmecske, egyébként aranyos, érzelmileg melengető, de persze nem ás mélyre.

Amolyan "igen is meg nem is" kategória...

Azt nem értem, hogy a magyar színészek jó része miért MOTYOG. Alig érteni, amit mondanak. Egy valamirevaló színésznek nyilván tanulnia kell szépen, érthetően beszélni... Legnagyobb tisztelettel, de Mészáros Béla (csakúgy, mint pl. Szabó Győző, Borbély Alexandra - szintén tisztelettel) is motyog, alig érteni a beszédét.

Az pedig tényleg érdekes, és fura találgatásokra adhat okot, hogy egy Cserhalmi György, Bodrogi Gyula, Pogány Judit és akár Ónodi Eszter miért állhattak be ilyen aprónál is kisebb szerepre. Nagyon jó, ha nagy nevű színészek mellékszerepeket is vállalnak, abszolút pozitív, de itt szinte semmi szerepük nem volt.

6/10
10/10
Bay Yanlış 2022 nov. 20. - 23:44:09 10/10
Véletlenül futottam bele a filmbe. Nem bántam meg, hogy megnéztem.
Tökéletes szereposztás. Aranyos, szerethető film. Tetszett.
Simán veri a mai amerikai romantikus vígjátékokat.
Aki könnyed, kellemes filmnézésre vágyik, olyanra, ami nem zsibbasztja le az agyat, annak bátran ajánlom. Jól fog szórakozni.
9/10
Zsolt_72 2022 jún. 06. - 21:43:55 9/10 Előzmény Eszter.Sz
Nagyon egyetértek veled, jól megírt, találó vélemény. Nagyon ide illő az „üdítő limonádé“ kifejezés.

Könnyű szórakozás, tetszik. 🙂
1/10
offtopic
molinaro 2022 jún. 06. - 21:20:18 1/10
Libsi, trágár szöveg sose volt vicces
8/10
janderka 2022 máj. 02. - 09:45:40 8/10 Előzmény zilak
Fogalmatlan balfasz vagy - pont.
9/10
zilak 2022 máj. 02. - 08:55:05 9/10 Előzmény janderka
Tényleg nem tudtam elhinni, hogy itt zsidózol.
8/10
janderka 2022 máj. 02. - 07:47:05 8/10 Előzmény zilak
Bocs öreg, de azzal, hogy ostoba vagy és nem tudod értelmezi a kifejezést, nem tudok mit kezdeni.
9/10
zilak 2022 máj. 01. - 23:52:18 9/10 Előzmény janderka
Akkora okosságot írtál, hogy a film végéig nem értettem. Akkor, leesett, hogy csak egy szokásos nettó bunkóság.
9/10
Eszter.Sz 2021 nov. 28. - 23:23:45 9/10
Tüneményes film! Szerethető minden karaktere az esendőségük ellenére, vagy éppen azért. A színészi alakítások kiválóak! Igen, nagyrészt valóban a szokásos romkom klisékkel operál, de azért tud annyi újat hozni, hogy minden pillanatát élvezze az ember. Aki nem szereti ezt a műfajt az NE NÉZZE! Azért főleg ne, hogy majd itt magasröptű eszmefuttatásokkal kritizálja, lesajnálja, tetszelegve az entellektüel szerepében. Szerintem igenis van létjogosultsága az ilyen üdítő limonádéknak is és ez a jobbak közül való! Ha kettőt-hármat látok évente ebből a műfajból, akkor már lehet sokat is mondtam, de tudom a helyén kezelni és reális elvárásokkal leülni elé. Valóban nincsenek benne világmegváltó gondolatok, hatalmas mélységek és váratlan fordulatok (SPOILER! a két főszereplő némi nehezítéssel végül összejön a végén és még boldogan is élnek amíg meg nem halnak) Hahó kedves "entellektüelek"! Ezek felnőtteknek szóló mesék, ugyanazt az ívet járják be és ugyanoda futnak ki, mégsem jut senkinek sem eszébe felróni, hogy a hercegnőt kiszabadítja a lovag a sárkány karmai közül aztán elügetnek a naplementébe. Az egy csillagot osztogató hatalmas elmék esetleg megpróbálhatnák felérni ésszel, hogy a romantikus vígjátékok is pusztán kedves mesék, vidámságot és valami gyermeki optimizmust sugároznak és lehet erre többeknek van szüksége, mint a mélyreszántó, fajsúlyos (és valljuk be legtöbbször lehangoló) történetekre.
Belmont 2021 máj. 17. - 20:03:15
Nem tudom, mit kell ennyit elemezni. Ez bevallottan limonádé, mint már sok más ezelőtt. Annak tökéletes. Megnézed, elfelejted. Nem kell róla nagyesszét írni.
8/10
janderka 2021 máj. 10. - 22:54:50 8/10 Előzmény Zagrebacka Macka
Túl kritikus vagy (még ha szóról szóra igazad is van*). De mozihiányos időszakok sajátkanapés ingyenfilmjeként, tökéletes egyestés választás.

*Básti Julit ebben a katolikus "jiddise máme" szerepben kb ötödszörre látni viszont valóban kezd kicsit elcsépeltté válni.
8/10
janderka 2021 máj. 10. - 22:40:59 8/10
Aranyoska volt.

egyet nem értek csak, amit több más filmben sem értetrem soha, hogy a félredobott nagyinterjú utáni verőfényes belvárosból miért tartott a főhősnek egészen estig, amíg odaért a szerelme lakására?


7/10
itsme1 2021 ápr. 12. - 08:15:52 7/10
Szerethető bohózat sztárparádéval.

Ha nekem pár éve valaki azt mondja, hogy Bodrogi vagy Cserhalmi statiszta lesz egy magyar filmben, kiröhögöm.


6/10
sexykex 2021 ápr. 06. - 09:52:18 6/10
Ilyen esetekben nem tudom mit mondjak. Kezeljem ezt a filmet másképp, nagyobb empátiával, hiszen mégiscsak egy magyar filmről van szó vagy pontosan ezért szigorúbban? A legjobb talán az lenne, ha tárgyilagos maradnék és azt mondanám, hogy voltak jó és kevésbé jó részei. Nem az a sírva röhögős vígjáték, inkább a szokásos, magyarosan parodizáló közönségfilm.
pasztormaria 2021 ápr. 02. - 08:32:54
CSÁNYI SÁNDOR szinkronizálta Mészáros Bélát ?
2/10
Zagrebacka Macka 2020 dec. 30. - 11:52:57 2/10
Az év vígjátéka???? A többi még ennél is rosszabb? A forgatókönyv egy katasztrófa, tele elcsépelt elemekkel, meg olyasmivel, aminek semmi, de semmi funkciója nincs, illetve az adott helyzetben jó ötletnek tűnt, mert mintha lenne benne egy poén (de se poén nem volt, sem jó ötlet). Pl. Tenki Réka egyszer csak babaváró bulit csap a lakásban a barátnőivel vm gagyi zenére, aztán egyszer csak már olyan zenét hallgat, ami Mészáros Bélának is tetszik? Tessék már eldönteni, hogy akkor van-e neki ízlése, vagy nincs, aminek a hiánya ellenére beleszeret a pasi... (vagy megmutatni egy kicsit, ahogy fejlődik)
A romantikus filmekben a játék kedvéért el szoktam fogadni a "mesét", tehát általában nem látom sok értelmét felhánytorgatni, hogy "de ilyen a való életben soha nem fordulna elő".... de!
Oké, Tenki Réka épp terhes volt, de hogy a film teljes ideje alatt (ami alatt elvileg Bási Juli kórházba kerül, új szivet kap, magához tér, új életet kezd stb.) egy dekát nem nő a hasa....ami szvsz kezdetben sem öt hónapos pocak, de oké, vékony, neki ekkora, stb... de akor leglaább egy kis plusz tömést kaphatott volna a végére, mert ugyanakkora pocakkal ment szülni, mint amikor beköltözik Mészáros Bélához.... Ehhez képest egy szívátültetés után Básti Juli 10 nap múlva kint van és GYALOG megy fel a fiához az emeletre nem lifttel, kicsit később meg már a operációs hegnek sincs semmi nyoma a mellkasán.... Talán jobb lett volna valamilyen más betegséget kitalálni neki vagy egy hibás diagnózist... ha ezt a szív átültetéses dolgot már nem lehetett rendesen lekövetni.
Ami külön szomorú, hogy mindehhez a legjobb és mostanában viszonylag nem elcsépelten minden filmben szerepet kapó színészeket sikerült megszerezni, akik bármmit, de bármit el tudtak volna játszani. Ehhez képest csak az jutott róluk eszembe, hogy miért vannak itt? Szegényeknek tényleg nem lehetett volna valami szerepet írni? Bodrogi, Pogány Judit, Ónódi Eszter, Pálmai Anna, Fekete Ernő..... miért???? (jó, nekik biztos jól jött az a kis gázsi is, de minek funkció nélküli szerepeket írni, arra meg ekkora színészeket hívni???? Mi ez, ez a Szomszédok, ahol azért jött egy új karakter, mert Horváth Ádám valamelyik barátja vagy üzletfele valamiért rászorult, nem azért, mert a karakter kellett a sztoriba, és mert ő illett a szerephez?
De hiába kapott mondatszámra többet Mészáros Máté és Rezes Judit, az ő száluk az, ami senkinek nem hiányzott volna, ha kimarad (hiába aranyos a amrkolóban elélvező Rezes, az a jelenet egyszerűen nem illik EBBE a filmbe. Egy másik, külön filmbe esetleg, de iitt csak lóg a semmiben. (no persze az esküvön majd odacsap egy vázát is, hogy úrrá legyen a pánikbetegségén. Apropó pánikbetegség: nyiéván abszolút érthető, hogy Rezes ÍGY aktív, operáló SZÍVSEBÉSZT játszik, nyilván ott halál nyugodt szokott lenni, az nem pánik, illetve a pánik csak a szerelmi életével kapcsolatban éri, semmi másért nem.... Ez az egész szál (de nem csak ez, a szerkesztőség is) egy elefánt könnyed és elegáns humorát viselte magán....
Két csillag is csak a színészgárda miatt...
(és nem, nem a magyar romkomokkal van bajom, pl. a Nyitva eredeti és vicces is volt, olyan, amit értem, miért akart valaki papírra vetni.
1/10
fakkmarci 2020 aug. 17. - 15:43:09 1/10
Abszolút ihlet nélküli alkotás. Teljesen életszerűtlen (stripper csaj felhívja a hollywoodi szupersztárt, hogy adjon már interjút Orosz Dénes cinematikus kivetülésének, aki inkább Pretty Woman stílusban megmássza az épületet, csak hogy a segélyt kérő csaj felrakhassa a Nincs itt semmi gond kérem lemezt) de legalább nem kell elütni meleg csávókat benne motorral, hogy heterók legyenek.
1/10
bububabubu 2020 aug. 15. - 22:45:19 1/10
Ez egy olyan magyar film volt, mint a magyar foci. Minek erőltetni, ami nem megy?!?? Komolyan nem értem, ki finanszírozza a hasonló filmeket, mit lát benne, s a végén elégedett-e?? Szörnyen, kiábrándítóan fantáziátlan s unalmas. :(
9/10
Held93 2020 aug. 01. - 11:48:57 9/10
Ez teljesen rendben volt!Fordulatos,szórakoztató volt,azt vettem észre,hogy nem unatkoztam!Mindig voltak fenntartásaim,amagyar filmekkel kapcsolatban,meglepődtem,hogy jobban szórakoztam ezen a filmen,mint bármelyik hasonló amerikain!
Összes hozzászólás