Sex & Drugs & Rock & Roll

Bakancslistához adom
angol filmdráma, 115 perc, 2010

Értékelés:

3 szavazatból
Szerinted?

Ian Dury az utóbbi harminc év egyik legnagyobb hatású és legeredetibb brit énekes dalszerzője volt; olyan együttesekre hatott, mint a Clash, a Pretenders vagy a Sex Pistols. Szellemességének és abszolút egyediségének okát életrajzában kell keresnünk, amelyet aprólékos pontossággal elevenít fel Mat Whitecross játékfilmje. Ian Dury alig élte túl a gyermekparalízist, amely miatt mozgássérült maradt egész életére, és bottal kellett járnia. Betegsége miatt azonban már egész fiatalon olyan akaraterőre tett szert, ami nélkül nem futhatta volna be különleges karrierjét ez a "Spasticus Autisticus" - aminek ironikusan nevezte magát az egyik dalában.

Stáblista:

Alkotók

Díjak és jelölések

  • BAFTA-díj

    2010
    Legjobb filmzene jelölés: Chaz Jankel
  • BAFTA-díj

    2010
    Legjobb férfi alakítás jelölés: Andy Serkis

Hozzászólások

Szerinted?
macsikám 2011 nov. 14. - 09:59:26
Szerintetek fogjuk mi látni ezt a filmet? Akár DVD-n is?
És mikor, ha igen?
Nagyon megnézném.
7/10
adamnagysweetmovie 2011 ápr. 19. - 22:54:52 7/10
A karakter és a színészi játék elviszi a filmet, ami nem sokban tér el a szokásos zûrös magánéletû zenészportréktól. Fel van dobva egy kis animációval, de a gyerekkorra visszatekintés, a magánéleti szétcsúszós részek nem mondanak sok újat.
Talán még a fiával való kapcsolata érdekes, és Dury megalkuvásmentes (éppen ezért elviselhetetlen), önmagára támaszkodó életfilozófiája, amit fia is megkap útravalóul.
zs9302 2010 jan. 30. - 21:27:29
Várós film!