Sharpe lövészei

Bakancslistához adom
Sharpe's Rifles
angol kalandfilm, 100 perc, 1993

Értékelés:

10 szavazatból
Szerinted?

Sean Bean (A Gyűrűk Ura-trilógia) játssza a főszerepet ebben a napóleoni háborúk idején játszódó kalandfilmben, amely Richard Sharpe, a brit katona kalandjait követi nyomon. 1813-ban járunk, Franciaország vesztésre áll. Néhány bajtárásával együtt Sharpe őrnagy csatlakozik Brand ezredeshez (Mark Strong, John Carter) egy veszélyes küldetésben, melynek célja, hogy felrobbantsanak egy stratégiailag fontos francia lőporraktárt mélyen az ellenséges vonalak mögött. A küldetés során azonban Brandről kiderül, hogy nem egészen az, akinek vallja magát. Vajon sikerül-e Sharpe-nak lelepleznie az árulót, mielőtt a franciák által állított csapda végleg lezárul?

Stáblista:

Szereplők

Richard Sharpe
Hogan őrnagy
Patrick Harper
Sir Arthur Wellesley

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
gladiolus 2017 jún. 08. - 19:45:12 10/10 Előzmény Árpád Bató
Nagyon kellemes sorozat, pár éve én is megnéztem minden részt, mert az epizódok egy szép, nagy egész történetet fognak össze. Richard Sharpe katonai pályafutásának és magánélete alakulásának szinte az egészét.
Sean Bean élete legkellemesebb karakterét játssza a filmben, egyébként õ is azt nyilatkozta, hogy ha mindent össze kell vetni, akkor ezt a karaktert szerette a legjobban a pályafutása során.
Richard Sharpe azt hiszem, az ideális férfit jeleníti meg, olyan belsõ értékekkel, amit nagyon kevés férfi mondhat magáénak, és a kiemelkedõ belsõ tulajdonságok itt nagyszerû megjelenéssel is párosulnak.
Ehhez persze kellett Bean fizimiskája is, hogy igazán jó és szerethetõ legyen.
Érdemes megnézni a többi részt is, bár nagyon nehéz megtalálni az egyes epizódokat, és tényleg sajnálatos mulasztás, hogy ilyen ritkán adják, pedig népszerû lenne, ez egészen biztos.
Annak idején minden részt megszereztem, de felirattal, mert szerettem hallani az eredeti hangokat, az még külön adott egy pluszt az egésznek.
Ha valaki nagyon nekigyürkõzik a netnek, talán megtalálja a részeket.
Árpád Bató 2017 jún. 03. - 12:54:18
Igazi szórakoztató film! Errõl beszéltem.
Mármint egy film szerepét tekintve.

Egy film, amitõl nem várunk sokat (sicc!), de azt adja, bõségesen. Na ezt jól megmondtam :-)
Érdemes megnézni. És jó benne, hogy nem fullad unalomba még az akárhányadik részben sem...

Boromir itt is adja magát :-)

Schrader 2014 szept. 06. - 02:11:59
Egy hipermarket turkálójából emeltem ki fillérekért a filmet, láttam Sean Bean a fõszereplõ, gondoltam annyit megér, akármilyen is.
A megnézése után teljesen beszippantott a sorozat, mert persze utánanéztem, és megdöbbenve olvastam, hogy egy olyan 15 részes sorozat elsõ epizódját vettem meg, amirõl még nem is hallottam.
Természetesen a nyarat részint azzal töltöttem, hogy megszerezzem, és megnézzem a többit is, és mindegyik nagyon tetszett.
Ebben a részben Sean Bean élete legszebb korszakában tökéletes séróval mélyzöld szemekkel igazi macsó katonaként, ugyanakkor mélyérzésû ám tapintatos szerelmes férfiként.....
Hát igen.Sean Bean fan lettem.
Rhaegar 2011 jún. 09. - 21:43:02
A film 10/10-es.

Sok jó poén, illetve csavarok. Az elsõ két rész szinte tökéletes.

A terítéken következik: Sharpe százada
Rhaegar 2011 jún. 08. - 21:03:39
Jó hangulata van ezeknek a Sharpe filmeknek, miért nem láttam még egy filmet sem belõle, soha, semelyik csatornán ?
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu